?>

Manisa Demirci’de İlk Kez Safran Yetiştirildi: Çiftçinin Başarısı Bölge Tarımında Yeni Bir Sayfa Açtı

Manisa’nın yüksek rakımlı ilçesi Demirci’de bir çiftçi, zahmetli ve nadir yetişen safran çiçeğini tarlasına dikerek ilk hasadını gerçekleştirdi. Deneme ekiminden 150 gram ürün elde eden üretici, önümüzdeki yıl üretimi artırmayı hedefliyor.

Ekonomi - 8 ay önce

Ege Bölgesi’nin yüksek rakımlı ilçesi Manisa Demirci’de tarımda nadir bir başarıya imza atıldı. İlçede ilk kez safran çiçeği yetiştirmeyi başaran çiftçi Şerif Artuç, Simav karayolu üzerinde bulunan tarlasına diktiği safran bitkilerinden kasım ayında ilk hasadını gerçekleştirdi.

Safran, tarihin çok eski dönemlerinden beri çiçek tepecikleri, baharat ve gıda boyası olarak kullanılıyor. Demirci’nin yaylalarında birçok endemik bitki yetiştirirken, daha önce bölgede görülmeyen safran çiçeği Şerif Artuç’un çabasıyla toprağa kavuştu.
Çiftçi Artuç, “Demirci’de yetişmeyen bir bitkiyi tarlama ekmek istedim. Bakımı oldukça zahmetli olan safran çiçeğini Eylül ayında küçük bir alanda deneme amaçlı ekim yaptım. Yetiştirme sürecinde sadece hayvan gübresi ve sulama yaptım. Kasım başından itibaren çiçekler vermeye başladı ve şu ana kadar 150 grama yakın ürün elde ettim” ifadelerini kullandı.
Artuç, önümüzdeki yıl üretimini büyüterek bir dönümlük alanda safran yetiştirip ticaretini yapmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.
Demirci’de tarımda yenilikçi bir adım olarak dikkat çeken bu girişim, bölge çiftçileri için de örnek teşkil ediyor. Safranın ilçede başarılı bir şekilde yetiştirilebilmesi, ilerleyen yıllarda ekonomik değer yaratma potansiyelini de beraberinde getiriyor.
KAYNAK: İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Kadın Emeğine Yeni Alan: “Keyma Çerçi” Satış Noktası Hizmete Açıldı

2025-11-05 13:32 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 41 ilde Kaçakçılık Operasyonu

2025-11-05 09:11 - Diyarbakır

İdil’de Fıstık Bereketi: 13 Bin Ağaçta Hasat Sevinci

2025-11-05 10:26 - Ekonomi

2025-2026 Eğitim Yılında İlk Ara Tatil Başladı: 18 Milyon Öğrenci 9 Gün Nefes Alacak

2025-11-07 10:21 - Eğitim

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastaneleri Rekor Kırdı

2025-11-05 16:21 - Diyarbakır

20 Milyon Öğrenci Yarın Ara Tatile Çıkıyor

2025-11-06 09:36 - Eğitim

Eski Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesi’nde müze yapılacak

2025-11-07 09:18 - Eğitim

O ilimizde suç oranları düşüyor

2025-11-03 13:14 - Asayiş

2050 yılında dünyanın yarısı gözlük kullanabilir

2025-11-02 13:29 - Sağlık

Bakan Yerlikaya’nın katılımıyla Türkiye’de ilk olacak AMATEM’le bahar projesi için imzalar atıldı

2025-11-02 10:12 - Güncel

İlgili Haberler

Alaşehir’de bağ örtme uygulaması yaygınlaşıyor

15:33 - Ekonomi

Asma yaprağının marka değeri korunacak

12:00 - Ekonomi

Altın Fiyatlarında Geri Çekilme

09:21 - Ekonomi

ABD-İran Gerilimi Döviz Piyasalarını Hareketlendirdi

09:17 - Ekonomi

Düzce’den 4 bin 135 ton orman ürünü ihraç edildi

10:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Soğuk Baklavaya İlgi Arttı

15:43 - Diyarbakır

Çınar Çevre Yolunda Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Engelli Bireyleri Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 19 Yaralı

15:32 - Diyarbakır

Çermik’in Yöresel Pekmezleri Tezgâhlarda Yerini Aldı

15:19 - Diyarbakır

Çermik’te Kavurucu Sıcaklar Esnafın İşlerini Yavaşlattı

15:17 - Diyarbakır