?>

Marmaris turizminde yeni dönem başladı

Marmaris’in İçmeler koyunda yıllarca atıl kalan yatırımın tamamlanması ile hayata geçen Kızılbük Thermal Wellness Resort ile böğe turizminde yeni bir dönem başladı. Yaklaşık 465 milyon dolarlık yatırım ile hayta geçirilen tesisler hem başta içmelerin olmak üzere Marmaris ve çevresinde turizme hareket getirdi.

Ekonomi - 3 ay önce

Marmaris’in İçmeler koyunda yıllarca atıl kalan yatırımın tamamlanması ile hayata geçen Kızılbük Thermal Wellness Resort ile böğe turizminde yeni bir dönem başladı. Yaklaşık 465 milyon dolarlık yatırım ile hayta geçirilen tesisler hem başta içmelerin olmak üzere Marmaris ve çevresinde turizme hareket getirdi.

Yıllarca atıl durumda kalan tesislerin Kızılbük GYO tarafından Kızılbük Thermal Wellness Resort adıyla tamamlanıp turizme kazandırılması ile Marmaris içmeler bölgesini dört mevsim yaşayan bir destinasyona dönüştü.

Marmaris’e yeni bir destinasyon kimliği kazandırmak, bölgenin doğal kaynaklarını daha üst düzey bir turizm deneyimiyle buluşturmak ve Türkiye’de örneği az görülen kapsamlı bir dönüşüm modeli oluşturmak amacıyla çıktıkları yolda başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten projenin geliştiricileri, "Kızılbük’ün bulunduğu alan yaklaşık 30 yıl boyunca atıl, metruk bir görünüme sahipti. Bugün ise termal kaynakların gücünü wellness, sağlıklı yaşam ve ikinci ev konseptiyle birleştiren, yılın 365 günü turist ağırlayan modern bir turizm ekosistemi oluşturulmuş durumda. Kızılbük, yalnızca yaz sezonuna sıkışmış tatil anlayışını kırarak Marmaris’i her yaş grubuna, her ilgi alanına hitap eden yeni bir destinasyon seviyesine taşıyor. Bu dönüşümün Marmaris’in ekonomik ve sosyal yapısını değiştiren bir kaldıraç etkisi oluşturdu" diyerek tesis henüz açılış aşamasında olmasına rağmen kış ayında yaşanan yoğunluğun memnuniyet verici olduğunu belirttiler.

Kış ayında olunmasına rağmen Kızılbük’te yaşanan bu hareketliliğin bölgeyi de hareketlendirdiği belirtildi. Bu yıl geçen yıllara oranla kış mevsiminin daha hareketli olduğu belirtilirken bazı restoran ve organizasyonların Kasım ayında açık kaldığı Aralık ayı için de rezervasyonları olduğu öğrenildi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muharrem İnce’ye verilen görev! CHP’de değişim

2025-11-30 15:36 - Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren 9 milletvekili kim?

2025-11-25 15:22 - Siyaset

Muhittin Böcek kaldığı cezaevinde fenalaştı

2025-11-27 14:00 - Asayiş

Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

2025-11-29 14:24 - Siyaset

Öcalan istemiş, Özgür Özel reddetmiş! Gizli plan ortaya çıktı

2025-11-28 14:43 - Siyaset

TBMM'de sandalye dağılımı değişti: CHP'nin milletvekili sayısı arttı

2025-11-25 15:27 - Siyaset

2026 Hac Ek Kayıtları Başlıyor: Son Başvuru Tarihi 5 Aralık

2025-11-27 13:53 - Diyarbakır

Gülistan Koçyiğit İmralı ziyaretinde neler yaşandığını anlattı!

2025-11-28 15:18 - Siyaset

Baykal ve Kılıçdaroğlu döneminde olmamıştı

2025-11-30 15:41 - Siyaset

Erdoğan: Kılıçdaroğlu koyunlarında besledikleri yılanlardan rahatsız olmuş ve isyan etmiş

2025-11-24 15:16 - Siyaset

İlgili Haberler

Manisa’da toplu ulaşımda indirim

13:30 - Ekonomi

Akaryakıtta Beklenen Büyük Zam Geri Çekildi mi!

00:34 - Ekonomi

Gece Yarısı Zammı: Motorine 12,45 TL, Benzine 3,68 TL Artış Bekleniyor

13:39 - Ekonomi

Turkcell ile ULAK’tan 6G için ortak adım

10:44 - Ekonomi

MHR GYO, 489 milyon lira kar açıkladığını duyurdu

10:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır