?>

Martı Kurucusu Öktem: “Taksi lobisi yenilmelere doyamıyor”

Ekonomi - 2 yıl önce

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından Martı TAG’a ‘haksız rekabet davası’ açılmıştı. İstanbul 14’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi heyeti kararında, kısmen kabulüne hükmederek, MARTI TAG uygulaması hizmetinin haksız rekabet oluşturduğunu bildirmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 14. Hukuk Dairesi de (istinaf mahkemesi) Martı TAG lehine karar vererek, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın Martı TAG’ı kapattırma talebini reddetmişti. Bugün gerçekleşen dava sonrası açıklama yapan Martı Tag Kurucusu Oğuz Alper Öktem, “Taksi lobisi yenilmelere doyamıyor. Bu sefer beşi bir araya gelmiş voltran yapmış. Hiç fark etmez, yine kazandık yine kazanacağız.”
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından Martı TAG’a ‘haksız rekabet davası’ açılmıştı. İstanbul 14’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi heyeti kararında, kısmen kabulüne hükmederek, MARTI TAG uygulaması hizmetinin haksız rekabet oluşturduğunu bildirmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 14. Hukuk Dairesi de (istinaf mahkemesi) Martı TAG lehine karar vererek, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın Martı TAG’ı kapattırma talebini reddetmişti. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi ve Sabiha Gökçen Havaalanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi de bir araya gelerek Martı TAG’a yeniden ‘haksız rekabet’ davası açtı. Bugün İstanbul Adalet Sarayı 14’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrası Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem açıklama yaptı. Öktem’e çok sayıda Martı TAG sürücüsü eşlik etti.

“Taksi lobisi yenilmelere doyamıyor”

Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, “Taksi lobisi yenilmelere doyamıyor. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış, o yüzden kazanamamalarına rağmen bizi tekrar tekrar dava ediyorlar. Bizi hiç yormaz, biz adliyelere alıştık hatta sevdik bile. Tekrar tekrar gelip savunmalarımızı yaparız. Bugüne kadar hiçbir davada muvaffak olamadılar. Martı TAG, bugün çok şükür cayır cayır çalışıyor, çalışmaya da devam edecek. Her davayı kazandık, bunu da kazanacağız. Bu sefer beşi bir araya gelmiş voltran yapmış. Hiç fark etmez, yine kazandık yine kazanacağız" dedi.
Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Kayıp Kedi'yi bulana ödül verilecek

2025-01-13 16:17 - Diyarbakır

Diyarbakır'da yarıyıl tatili başladı

2025-01-17 16:03 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ne zaman ilçe oldu? İşte detaylar

2025-01-11 11:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da sürücüler ikinci ele yöneliyor! Fiyatlar cep yakıyor

2025-01-13 01:18 - Diyarbakır

İkinci kattan düşen genç kız ağır yaralandı

2025-01-13 14:15 - Asayiş

İran, hava savunma tatbikatı gerçekleştiriyor

2025-01-12 18:55 - Dünya

O ilimizde Göle Eksi 25'i Gördü

2025-01-12 16:37 - Bölge

Yeni nesil kurs merkezleri öğrencilere matematiği sevdiriyor

2025-01-17 18:43 - Eğitim

Siirt'te üç aylar boyunca hatim geleneği sürüyor

2025-01-12 18:03 - Bölge

İŞKUR’dan 2025 için 150 milyar TL kaynak

2025-01-12 18:43 - Ekonomi

İlgili Haberler

Enflasyon eylülde aylık yüzde 1,84 arttı

10:10 - Ekonomi

Kavak Petek Projesi hayata geçiriliyor

13:30 - Ekonomi

Kadın kooperatifine 746 bin liralık destek

11:54 - Ekonomi

BDDK’dan cep telefonu ve kredi kartı kararları

21:15 - Ekonomi

Vodafone Red’liler, yurt dışı ve yaz ayrıcalıklarıyla toplam 264 milyon TL tasarruf etti

11:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Gazze konferansı: Çözüm ümmetin birliğinde

15:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Para Vermeyin Çağrısı

14:39 - Diyarbakır

Çermik’te bulamaç geleneği festivalle yaşatıldı

14:34 - Diyarbakır

Malezya Büyükelçisi’nden Diyarbakır Valiliği’ne ziyaret

14:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da öğretmenevi müdürlerini buluşturan seminer

14:22 - Diyarbakır