?>

Merkez Bankası Başkanı Karahan, Denizli’de iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi

Ekonomi - 1 yıl önce

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, Denizli’de düzenlenen TCMB Para Politikaları ve Makroekonomik Görünüm Toplantısında iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, Denizlili İş İnsanlarıyla TCMB Para Politikaları ve Makroekonomik Görünüm Toplantısını gerçekleştirmek amacıyla Denizli’ye geldi. Başkan Dr. Karahan, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkuna makamında yaptığı ziyaret etti. Ziyaretin ardından TCMB Para Politikaları ve Makroekonomik Görünüm Toplantısına gerçekleştirmek için Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezinde iş insanlarıyla buluştu.
Programa Başkan Karahan’ın yanı sıra Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, kurum müdürleri ve iş dünyasından temsilciler katıldı.
"Denizli tükettiğinden fazlasını üreten bir şehir"
Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan’ı ve heyetini Denizli’de ağırlıyor olmaktan onur mutluluk duyduğunu belirten Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun yaptığı konuşmada, "Denizli üreten bir şehir hatta tükettiğinden fazlasını üreten bir şehir. Denizlili iş dünyasının geçen yıl yaklaşık 4 buçuk milyar dolar ihraçtı oldu. Denizli ürettiğini aynı zamanda ihracat eden ve bu anlamda ciddi potansiyeli olan bir şehir. Bundan sonraki süreçte de buradaki iş dünyasını temsilcilerinin gayretleriyle hep birlikte Denizli’mizde üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
"Enflasyonu ancak ve ancak üreterek düşürebiliriz"
Üretken bir Türkiye ile enflasyona karşı mücadele edileceğini belirten AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ise "Bu ülke kalkınacaksa, ülkemizi büyüteceksek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır devletler seviyesine gelemesin hedefliyorsak bunu ancak ve ancak daha fazla üreterek, daha fazla ihracat yaparak başarabiliriz. Bunu da sadece ve sadece özel sektörle yapacağız. Türkiye Cumhuriyetinin ilk yıllarında sektörlerin oluşması için kurulan kuruluşlar vardı. Devlet öncü olarak bazı fabrikalar kurarak sektöre öncü olmak zorundaydı. Şimdi Devlet öncü oldu sektörleri oluşturdu şimdi bu üretimlere özel sektörler devraldı devam ediyor. Bundan sonrada sonra da özel sektörde olacak. Büyümeyi de şimdiye kadar olduğu gibi yine özel sektörle devam edeceğiz. Merkez bankamızın almış olduğu ekonomik tedbirlerle, sıkı para politikalarını sonuna kadar destekliyoruz. Enflasyonla ilgili ilk çekilen setten sonra enflasyonla mücadele edecek, enflasyonun kökünü kazıyacak şey üretimi artırmaktır. Üretimi artırmak için bir seferberlik başladı ve durmadan devam edecek. Enflasyonla topyekûn mücadele edeceğiz. Küresel ekonomik dengelerde yaşanan değişimlere karşı ülkemizi en iyi şekilde hazırlayacağız" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Haftalık Hava Durumu Değişkenlik Gösteriyor

2025-02-09 15:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın 1960’taki Hali Ortaya Çıktı!

2025-02-11 10:36 - Diyarbakır

Kapan ailesinin mutlu günü

2025-02-11 11:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Nüfusu 2024 Yılında Artışa geçti

2025-02-06 13:20 - Diyarbakır

EĞil'de TOKİ'nin 2. Etap Konut Projesi Hayata Geçiyor

2025-02-11 10:56 - Diyarbakır

ABD’ye ait 2 adet F-35 savaş uçağı Japonya’ya acil iniş yaptı

2025-02-05 11:32 - Dünya

O ilimizde toplu taşımaya dev zam

2025-02-10 15:51 - Bölge

Kanser tedavisinde en etkili yöntem: Bilimsel ve kanıta dayalı tedavi yöntemleri

2025-02-06 13:03 - Sağlık

Bismil Alibey Ortaokulu Öğrencilerinden Kaymakam Hasar’a Ziyaret

2025-02-06 12:15 - Diyarbakır

Kars’ta seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

2025-02-09 23:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Made in EU, Türk sanayicisine moral oldu

12:49 - Ekonomi

Manisa’da toplu ulaşımda indirim

13:30 - Ekonomi

Akaryakıtta Beklenen Büyük Zam Geri Çekildi mi!

00:34 - Ekonomi

Gece Yarısı Zammı: Motorine 12,45 TL, Benzine 3,68 TL Artış Bekleniyor

13:39 - Ekonomi

Turkcell ile ULAK’tan 6G için ortak adım

10:44 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Çermik’te Okullarda Deprem Tatbikatı

19:40 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Seyir Halindeki Tır Alevlere Teslim Oldu

19:36 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Modern Bağcılığın Geliştirilmesi Projesi

16:41 - Diyarbakır

Jandarma KADES uygulaması tanıtıldı

15:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da vatandaşlardan özel halk minibüslerine tepki

15:16 - Diyarbakır