?>

Molla Konak: Mescid-i Aksa Müslümanlar için kutsaldır

Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için büyük bir önem oluşturduğunu belirten Molla Alameddin Konak, Müslümanların bugün her zamankinden daha fazla Mescid-i Aksa'ya sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Güncel - 2 yıl önce

Molla Alameddin Konak, bugün İslam aleminde kutlanacak olan Miraç Kandili dolayısıyla Mescid-i Aksa'nın İslam'daki önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallahu Aleyhi Vesellem) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan da Rabbinin huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandilinin bugün idrak edileceğini anımsatan Konak, bu geceyi önemli kılan İsra ve Mirac mucizesi olduğunu vurguladı.
Bu gecenin Kur'an'da geçtiğini ifade eden Konak, "Peygamber Efendimiz hem ruhuyla hem de bedeniyle Mekke'i Mükerreme'den bir gecenin vaktinde Mescid-i Aksa gidiyor. Bu Kur'an ayetlerinde de geçmektedir. İsra ve Mirac'ı inkâr etmek dinden çıkmaya sebeptir. Bundan dolayı Mescid-i Aksa Müslümanlar için kutsal ve çok önemli bir yer tutmaktadır." dedi.

"Böyle bir vahşet görülmedi"

İslam'da önemli bir yeri olan Kudüs'te, Filistin'de Müslümanların bugün zulüm altında olduklarına dikkat çeken Konak, "Çocuklar, kadınlar ve bütün halk vahşi bir şekilde katledilmektedirler. Gazze'de yaşanan vahşeti insanlığın kabul etmemesi gerekir. İslam'da böyle vahşet görülmemiştir. Bu katliam ve soykırımı insan olan yapamaz ancak vahşi, barbarlar ve akılsızlar yapabilir." diye konuştu.

"Mescid-i Aksa için görevlerimiz vardır"

Siyonistlerin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın sadece kendilerine ait olduğunu iddia ettiklerini dile getiren Konak, "Sadece kendilerini hak sahibi görüyorlar. Kendi ırkları dışındakileri insan olarak bile kabul etmiyorlar. Mescid-i Aksa Müslümanlar için çok kutsal olduğu için bizlerin üzerine düşen görevler vardır. Nasıl ki bütün kâfirler hep birlikte hareket edip mücadele ediyorlarsa bizlerin de bu görevi yerine getirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Mescid-i Aksa için gayretli olmalıyız"

Müslümanların Mescid-i Aksa'ya sahip çıkması gerektiğini ifade eden Konak, "İslam'ın bizden istedi görevleri yerine getirmezsek Allah Teâlâ bunu bizden kabul etmez ve Allah'a karşı hesap veremeyiz. Umursamaz olmak hiç iyi bir şey değildir. Nasıl evimize ve ailemize karşı hassas isek İslam dininde mukaddes ve önemli olan ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa için de o kadar çok gayretli olmamız gerekmektedir." dedi.
"Filistinli kardeşlerimize dua edelim, boykotu ise önemseyelim"
Mescid-i Aksa'nın hürriyeti için mücadele eden Filistinli Müslümanlara maddi ve manevi desteğin verilmesi gerektiğini kaydeden Konak, şöyle devam etti:
"Millet olarak elimizden gelen yardımı onlar için yapmalıyız. Allah'ın en çok duaları kabul ettiği zaman olan gece vakitlerinde uykumuzdan uyanıp gece namazı kılarak Filistin'deki kardeşlerimize dua etmeliyiz ve bunu kendimize adet haline getirmeliyiz. Boykot çok önemlidir. Bu konuda hassas olmalıyız ve bir Müslüman olarak bu görevimizi yerine getirmeliyiz. Devletlerde bu konu karşısında görevlerini yerine getirmelidir. Çünkü milletten çok onların yetki ve sorumlulukları vardır. Bundan dolayı devlet liderlerinin de bu görevi yerine getirmelidir." 
Haftanın Öne Çıkanları

Benzine yapılan okkalı zam pompa fiyatlarına yansıdı

2024-02-01 09:40 - Ekonomi

Otoyollarda gişesiz bariyersiz ulaşım dönemi

2024-02-04 13:46 - Güncel

Türk Edebiyatının Büyük İsmi Yunus Emre

2024-01-30 23:14 - Kültür Sanat

Kutu Kutu Pense oyunun anlamını yanlış biliyormuşuz! işte gerçek anlamı...

2024-02-04 10:03 - -

2024 YKS başvuru ücreti ne kadar oldu?

2024-02-01 12:26 - Eğitim

Şanlıurfa’daki O cadde trafiğe kapatıldı

2024-02-03 10:50 - Güncel

Rehin tutulan işçiler kurtuldu mu! İşte detaylar

2024-02-02 00:18 - Asayiş

Kürtçe seçmeli ders başvuruları devam ediyor

2024-02-03 08:28 - Eğitim

Dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi

2024-02-04 10:38 - Bilim ve Teknoloji

Depremzedelerden teşekkür!

2024-02-06 09:30 - Güncel

İlgili Haberler

Bağımlılıkla mücadelede yeni dönem: 81 ilden 100 anne “Öncü Eğitici” olacak

16:18 - Güncel

"Oğlumun emaneti, kendim yetiştirmek istedim"

11:26 - Güncel

Başkan Özlü’den projelere yakın takip

09:53 - Güncel

Çekirgeler üreticinin kabusu oldu

09:53 - Güncel

Mersin’de çöpler enerjiye dönüşüyor

09:54 - Güncel

Günün Manşetleri

Bismil’de Tehlike Saçan Telekom Direkleri İçin Hızlı Müdahale

16:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da deprem paniği

15:16 - Diyarbakır

Dicle’de Kan Bağışı Seferberliği

14:37 - Diyarbakır

Karpuz Tarlasında Ekmek Mücadelesi

13:49 - Diyarbakır

Çınar’da otomobil koyun sürüsüne daldı: 15 küçükbaş telef oldu

12:23 - Diyarbakır