?>

Molla Vahdettin Kaya: Berat Gecesi'nde özelikle Gazze'ye dua edelim

İTTİHAD-UL ULEMA Üyesi Molla Vahdettin Kaya, yarın idrak edilecek Berat Kandili münasebetiyle yaptığı açıklamada, duanın önemine değinerek, Gazze'deki Müslümanlar için dua edilmesini istedi.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Molla Vahdettin Kaya kandil gecelerinin fırsat geceleri olduğuna değinerek, bu gecelerin en güzel şekilde dua ve istiğfar ile geçirilmesi hususunda tavsiyelerde bulundu.
Kaya, Berat Gecesi'nin anlam ve önemine ilişkin yaptığı açıklamada, "Berat, günahlardan affedilmek demektir. Bu gecede yapılan dualar günahkarların affedilmesine vesile oluyor. Allah Teâlâ ayete buyurduğu gibi, 'Apaçık olan Kitab'a andolsun ki, biz onu (Kur'an'ı) mübarek bir gecede indirdik. Kuşkusuz biz uyarıcıyızdır.' Bazı müfessirler bu gecenin Kadir Gecesi olduğunu söylerken bazıları da Berat Gecesidir diyor. Bu gecede Müslümanlar Allah'a çokça yalvarmalıdır. Peygamberimiz üç aylara ve kandil gecelerine çok önem vermiştir. Allah Resulünün bir hadisinde şöyle buyuruyor, 'Şaban ayının ortasının gecesi olunca gece namaza kalkın, gündüzünde de oruç tutun. Zirâ Allah Teâlâ o gece güneşin batmasıyla birlikte dünya semâsına iner ve şöyle buyurur: 'Bağışlanma dileyen yok mu onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu ona rızık vereyim. Bir derde mübtelâ (hasta) olan yok mu ona âfiyet vereyim.' Berat gecesinde sabaha kadar Rabbimizden bunları istememiz lazım." tavsiyelerinde bulundu.

"Dualarımıza cevap veren bir Rabbiminiz olduğunu bilelim"

Duanın önemine dikkat çeken Kaya şöyle konuştu:
"Allah Teâlâ ayeti kerimede, 'Rabbiniz şöyle dedi: Bana dua edin, duânıza cevap vereyim.' diye buyuruyor. Kabul etmek ve cevap vermek arasında fark var. Diyelim ki, Rabbimizden ev, araba, mal mülk istiyoruz. O benim Rabbim, rızık verenim, o uygun görürse bunları bana nasip eder yok görmese bana vermez. Yine ayete buyurulduğu gibi, 'Rasûlüm! De ki: 'Eğer kulluğunuz ve yakarmanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin ki?' Bizler bu gece ve diğer gecelerde Müslümanların, akrabalarımızın ve kardeşlerimizin duasını alalım, bedduasını almayalım. İsteklerimize cevap veren bir Rabbiminiz olduğunu bilelim. İnsanın tüm hayatı duadır.""Duanın en büyük şartı, acele etmemek ve kapıdan ayrılmamaktır""Dua ile istediğimiz şeyin bizim için hayır mı, şer mi, faydalı mı, zararlı mı? olduğunu biz bilemiyoruz. Allah ise her şeyi biliyor ve her şeyin bütün ayrıntılarına hâkimdir ve bizim göremediğimizi görüyor." diyen Kaya, "Çiftçinin ekinini ekmesi fiili dua, onu yeşermek ise Rabbimizin o çiftçinin duasına icabetidir. Şimdi doktora gittiğinizde ve kendisinden ilaç istediğinizde doktor hastalığınıza göre tahliller yapıp size uygun ilaçları verir. İşte Rabbimizden etiğimiz dualarda bu misalde. Rabbimiz dualarımıza cevap icabet eder ve bizim için hayırlısı olanını veriyor. Rabbimiz bizim için en hayırlısını bildiği için onu veriyor. Yaptığımız ibateler ve duaların karşılığını bu dünyadan almasak dahi, ahirete muhakkak karşılığını alacağız. Duanın kabulünde aceleci olmamak lazım. Bazı dualar var yıllar sonra kabul oluyor. Rabbimiz anne babaya isyan eden, zalim ve kalbinde kin barındıranları affetmez. Rabbimiz kendine yalvaranların günahlarını affeder. Özelikle bizden haberi olmayan kardeşlerimize ettiğimiz dualar kabul olunur." ifadelerini kullandı"Gazzeli kardeşlerimize bol bol onlara dua edelim"Ümmet olarak Filistin davasında yeterince sahibi çıkamadıklarını belirten Kaya, "Rabbimiz Filistinli kardeşlerimize zafer nasip etsin. Gazzeli Müslümanları işgal çetesine ve katil ABD'ye karşı muzaffer eylesin. Rabbimiz ayeti kerimede, 'Nice az topluluklar, Allah’ın izniyle çok topluluklara galip gelmiştir. Allah sabredenlerle beraberdir' diye buyurur. Gazzeli mücahitler o büyük orduları mağlup etti, bu da Rabbimizin yardımıylaydı. Biz kardeşlerimize karşı vazifemizi yerine getirmemiş olsak ta bu gecede bol bol onlara dua edelim. Bu siyonistler çok zalim bir topluluk ve onlara karşı birlik olmak lazım. Hazreti Davud, Hazreti İsa ve Hazreti Muhammed'in diliyle Kur'an'da onlara lanet edilmiştir. Çünkü bunlar yeryüzünde zülüm ve bozgunculuk çıkarıyorlar. Rabbimiz onları rezil ve mağlup etsin." dedi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’ndan huzurevine anlamlı ziyaret

2025-02-07 11:07 - Güncel

Diyarbakır’ın 1960’taki Hali Ortaya Çıktı!

2025-02-11 10:36 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Haftalık Hava Durumu Değişkenlik Gösteriyor

2025-02-09 15:39 - Diyarbakır

Acarkent köyünün bataklık ve fay hattı üzerine kurulduğu iddiası

2025-02-08 09:28 - Güncel

O ilimizde toplu taşımaya dev zam

2025-02-10 15:51 - Bölge

Kapan ailesinin mutlu günü

2025-02-11 11:23 - Diyarbakır

900 rakımlı kar altındaki köyde yaşama mücadelesi

2025-02-08 16:38 - Güncel

Bismil Pamuk Çayı'nda inceleme

2025-02-06 14:21 - Diyarbakır

Yolaltı Ticaret MTAL Bowling Takımı, Türkiye Finallerinde 3. Oldu

2025-02-09 15:03 - Diyarbakır

"Denizin Kıyıları" isimli fotoğraf sergisi

2025-02-08 09:53 - Güncel

İlgili Haberler

Şehit Aileleri ve Gazilerden Diyarbakır Emniyet Müdürü Gökduman’a Anlamlı Ziyaret

21:22 - Diyarbakır

Uzmanından kritik uyarı: Ergenlik, doğru yönlendirilirse yaşam boyu başarıya dönüşebilir

15:50 - Diyarbakır

Dijital Dönüşüm Matbaacılığı Bitirmedi

15:47 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Cuma Geleneği Yaşatılıyor

14:33 - Diyarbakır

Diyarbakır'dan Reklam Düzenlemesine Destek

13:17 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Şehit Aileleri ve Gazilerden Diyarbakır Emniyet Müdürü Gökduman’a Anlamlı Ziyaret

21:22 - Diyarbakır

Uzmanından kritik uyarı: Ergenlik, doğru yönlendirilirse yaşam boyu başarıya dönüşebilir

15:50 - Diyarbakır

Dijital Dönüşüm Matbaacılığı Bitirmedi

15:47 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Cuma Geleneği Yaşatılıyor

14:33 - Diyarbakır

Diyarbakır'dan Reklam Düzenlemesine Destek

13:17 - Diyarbakır