?>

Muğla’da Gıda Denetimleri Artıyor

Dünya Gıda Günü’nde konuşan İl Müdürü Seyfettin Baydar, sağlıklı gıdaya erişim ve gıda israfı konularında önemli mesajlar verdi

Sağlık - 11 ay önce

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Seyfettin Baydar, 2025 yılı içinde kent genelinde 19 bin 120 işletmenin denetlendiğini ve bu denetimlerde 512 idari yaptırım uygulandığını açıkladı. Dünya Gıda Günü kapsamında yapılan açıklamada, gıda güvenliği ve israfla mücadele konularında kamuoyuna önemli çağrılar yapıldı.
Muğla'da, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklerde gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik temaları ön plana çıktı. Bu yıl “Daha İyi Gıdalar ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele” temasıyla kutlanan özel gün çerçevesinde konuşan Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Seyfettin Baydar, gıda denetimleri ve tüketici bilincine dair önemli veriler paylaştı.

“Halkımızın Sağlıklı Gıdaya Erişimi İçin Çalışıyoruz”

İl genelinde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Baydar, 2025 yılında şimdiye dek 19 bin 120 gıda işletmesinin denetlendiğini ve 669 numune alındığını belirtti. Baydar, “İlimizde görev yapan 99 gıda kontrol görevlimizle, tüketicinin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması için aralıksız denetimlerimizi sürdürüyoruz. ALO 174 Gıda Hattı’na gelen tüm ihbarları titizlikle inceliyoruz. Bu kapsamda 935 başvuru değerlendirilerek sonuçlandırıldı” dedi.
Baydar, denetimlerin sonucunda 512 işletmeye idari yaptırım uygulandığını vurgulayarak, halk sağlığını tehdit eden unsurlara karşı sıfır toleransla hareket ettiklerini dile getirdi.

Gıda İsrafına Karşı Uyarı

Konuşmasında gıda israfına da dikkat çeken Baydar, israfın küresel ölçekte büyük bir problem haline geldiğini söyledi. Türkiye'de kişi başına yılda ortalama 93 kilogram gıdanın çöpe atıldığını belirten Baydar, “Bu durum, tüketime hazır gıdaların yaklaşık yüzde 17’sinin israf edildiğini gösteriyor. Oysa dünyada her dokuz kişiden biri açlıkla karşı karşıya. Bu tablo, gıdaya ne kadar dikkatle yaklaşmamız gerektiğini gösteriyor” dedi.

“Güçlü Bir Gıda Sistemi İçin Çalışıyoruz”

Türkiye’nin güçlü bir tarım ülkesi olduğunu vurgulayan Baydar, sürdürülebilir bir gıda geleceği için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti. “Tarım sektörü ülkemizin en önemli ekonomik yapı taşlarından biridir. Sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir gıdaya erişim için bilinçli üretim ve tüketim anlayışını yaygınlaştırmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
KAYNAK: İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır 75. Cadde Akşam Saatlerinde Kafe ve Tatlıcılar Dolup Taşıyor

2025-10-14 10:59 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulu’nda Gerçeği Aratmayan Tatbikat

2025-10-15 01:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da İpekçilik Yeniden Canlanıyor

2025-10-14 11:22 - Diyarbakır

Diyarbakır Ergani'de Yıldırım Dehşeti! O Anlar Kamerada

2025-10-13 10:05 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Soğuk Hava ile Kelle Paça Talebi Zirveye Ulaştı

2025-10-14 10:26 - Diyarbakır

TikTok Canlı Yayını Suç Makinesini Ele Verdi

2025-10-14 09:24 - Diyarbakır

Bağlar’da İş Yerine Silahlı Saldırı

2025-10-15 10:20 - Diyarbakır

Tahsin Arslan’dan teşekkür mesajı 

2025-10-10 11:20 - Diyarbakır

Diyarbakır Bağlar’da Kontrol Kaybı Sonrası Otomobil Takla Attı: 1 Yaralı

2025-10-09 14:10 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Badem ve Susam Üretimi Hızla Artıyor

2025-10-11 11:28 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Prostat büyümesine su buharıyla müdahale

10:44 - Sağlık

UMKE Transanatolia Rallisi’nde sağlık güvencesi oldu

10:01 - Sağlık

’’Jinekolojik kanserlerde erken tanı hayat kurtarıyor’’

11:16 - Sağlık

Frank işareti tek başına kalp hastalığı belirtisi değildir

13:12 - Sağlık

SGK’dan ilaç ve tedavi düzenlemesi

11:11 - Sağlık

Günün Manşetleri

İşte Diyarbakır’da çocukların yeni gözdesi

15:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 93 yıllık bir ömür, 51 yıllık antika tutkusu

14:58 - Diyarbakır

İstanbul’da Diyarbakır rüzgârı esecek

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tandırın sesi azaldı

14:12 - Diyarbakır

Kulp’ta Bulunan Erkek Cesediyle İlgili Valilikten Açıklama

13:44 - Diyarbakır