?>

Muğla’nın kültürel mirası, çini sanatıyla hayat buluyor

Kültür Sanat - 10 ay önce

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Seramik ve Çini Dekorlama Atölyesi, doğanın büyüleyici güzelliklerinden esinlenerek el emeğiyle hazırladığı çini tablolarla büyük beğeni topluyor. Geleneksel Türk çini sanatını modern estetikle buluşturan bu eşsiz eserler, yaşam alanlarına zarafet ve özgünlük katmayı amaçlıyor.
Atölyede üretilen çini tablolar, renk ve desen zenginliğiyle dikkat çekerken, her bir parça özel el işçiliğiyle şekillendiriliyor. Sanatseverlerin ilgisini çeken bu tasarımlar, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’nün mağaza bölümünde satışa sunularak sanatseverlerle buluşuyor.
“Muğla’nın kültürel değerleri sanatla buluşuyor”
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mehmet Keleş, çini atölyesinde doğadan esinlenerek üretim yaptıklarını belirterek, "Muğla, bitki örtüsü bakımından çok zengin bir coğrafya. Adeta açık hava müzesi niteliğinde bir doğa güzelliğine sahibiz. Seramik ve çini atölyesi olarak da doğadan esinlenerek özgün tasarımlar oluşturuyoruz. Bu eserler, enstitümüzün satış ve pazarlama bölümünde sanatseverlere sunuluyor. Çini atölyemizde, çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek" dedi.
Enstitü bünyesinde 13 farklı atölye bulunduğunu vurgulayan Keleş, Seramik ve Çini Atölyesi’nin yanı sıra diğer atölyelerin de birbirini destekleyici ürünler üreterek Muğla’nın kültürel değerlerini yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Özellikle Muğla bacalarından esinlenerek hazırlanan dekoratif ürünler, bölgenin kültürel mirasını sanatla buluşturuyor.
“Sanat ve el işçiliği bir arada"
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’nün çini tabloları, hem ev dekorasyonu için şık bir seçenek hem de anlamlı bir hediye alternatifi olarak büyük ilgi görüyor. Geleneksel sanatı modern yorumlarla harmanlayan bu çalışmalar, sanatseverleri Muğla’nın doğası ve kültürel mirasıyla buluşturmaya devam edeceği belirtildi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Otel faciasında çaresizlik ve kurtuluş mücadelesi böyle görüntülendi

2025-01-23 00:03 - Asayiş

Bingöl’de aranan 4 şüpheli yakalandı

2025-01-23 00:08 - Asayiş

Mardin’de silahlı kavgada 3 kişi yaralandı

2025-01-23 00:43 - Asayiş

Şanlıurfa’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

2025-01-23 00:47 - Asayiş

Van’da 10 düzensiz göçmen yakalandı

2025-01-23 00:42 - Asayiş

İsrail'in serbest bıraktığı 16 Filistinli Gazze'de

2025-01-26 00:02 - Dünya

Avcılar’da iş yerine silahlı saldırı: 3 yaralı

2025-01-28 01:08 - Asayiş

Mersin’de traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti

2025-01-29 00:03 - Asayiş

Yapay Zeka ve Biyoteknoloji Birleşiyor

2025-01-26 14:33 - Bilim ve Teknoloji

Zam söylentisi kuyruk oluşturdu

2025-01-26 00:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

Papa’dan sonra İznik’e turizim müjdesi

10:58 - Kültür Sanat

Batman’da Gömek Yaylası’nda yeraltında cami bulundu

09:12 - Kültür Sanat

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği’nde yeni dönem çalışmaları başladı

09:12 - Kültür Sanat

Muğla’da gençler sanat atölyelerinde yeteneklerini keşfediyor

09:57 - Kültür Sanat

Çameli Belediyesi, Türkiye’yi İtalya’da düzenlenen Cittaslow etkinliğinde temsil etti

11:13 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır