?>

Narin Cinayetinde ‘Suçluyu Kayırma’ Davası Yeniden Görüldü

Diyarbakır’da Narin Güran cinayetiyle bağlantılı olarak ‘suçluyu kayırma’ suçundan yargılanan 15 sanık hakkındaki mahkûmiyet kararlarının istinafta bozulmasının ardından dava yeniden görülmeye başlandı. Mahkeme, dosyanın ana dava ile birleştirilmesi için 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin muvafakatinin sorulmasına karar verdi.

Diyarbakır - 6 ay önce

Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 7’nci Ceza Dairesi’nin, Narin Güran cinayeti kapsamında ‘suçluyu kayırma’ suçundan yargılanan 15 sanık hakkında verilen mahkûmiyet hükümlerini bozmasının ardından dosya yeniden ele alındı. Diyarbakır 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya bazı sanıklar ile avukatları katıldı.
Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos 2024’te kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında çuval içerisinde, üzeri taşlarla kapatılmış halde bulunan Narin Güran’ın ölümü Türkiye gündeminde geniş yankı uyandırmıştı. Cinayete ilişkin ana davada 4 sanık hakkında Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılama yapılmış, üç sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.
Ana davaya paralel olarak, aralarında suça sürüklenen çocukların da bulunduğu toplam 15 kişi hakkında ‘suçluyu kayırma’ suçlamasıyla iki ayrı iddianame düzenlenmişti. Dosyalar Diyarbakır 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi ile Diyarbakır 2’nci Çocuk Mahkemesi’nde birleştirilmiş, ilk yargılamada çeşitli hapis cezaları verilmişti.
Ancak istinaf incelemesini yapan Bölge Adliye Mahkemesi 7’nci Ceza Dairesi, ‘suçluyu kayırma’ suçunun oluşup oluşmadığının ana davanın kesin sonucuna bağlı olduğunu belirterek, dosyada bekletici mesele bulunduğuna hükmetti. Bu gerekçeyle verilen mahkûmiyet kararları bozulurken, tutuklu bulunan üç sanık da adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.
Bozma kararının ardından yeniden başlayan yargılamada mahkeme, dosyanın ana dava ile birleştirilip birleştirilmeyeceğinin netleşmesi için Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazılmasına karar verdi. Birleştirme konusunda muvafakat verilmesi halinde sürecin buna göre şekilleneceği belirtildi.
Öte yandan davada katılan sıfatıyla yer alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UCİM’in yaptığı istinaf başvurularının reddedildiği, UCİM avukatlarının ise duruşmaya alınmadığı öğrenildi.
Mahkeme, gerekli yazışmaların yapılması ve dosyanın durumunun netleşmesi için duruşmayı 11 Haziran tarihine erteledi. Güran ailesinin avukatlarından Mahir Akbilek, mahkemenin istinaf bozma gerekçesi doğrultusunda ana dava ile birleştirme ihtimalini değerlendirdiğini belirterek, sürecin 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden gelecek yanıta göre ilerleyeceğini söyledi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Köy Yumurtasına Talep Arttı Fırsatçılar Devrede

2026-01-26 15:12 - Diyarbakır

Sıfır Teknolojiyle Diyarbakır Ekmeği Üretimi

2026-01-22 12:50 - Diyarbakır

Balıkesir'de 4.2 büyüklüğünde deprem

2026-01-24 15:16 - Bölge

Şanlıurfa’ya Dev Sağlık Yatırımı: 5 Yeni Hastane ve 1 Ağız Diş Sağlığı Merkezi Geliyor

2026-01-24 12:10 - Sağlık

Anketler Değişiyor, Siyaset Kaynıyor: Sandık Kapıda mı?

2026-01-23 13:47 - Siyaset

Güneş ve sudan 40 milyon liralık tasarruf

2026-01-26 10:21 - Ekonomi

Emeklileri Heyecanlandırdı

2026-01-28 11:47 - Ekonomi

Şırnak’ta karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor

2026-01-25 10:48 - Bölge

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çağrı

2026-01-27 16:12 - Siyaset

Bin 231 köyden 945’ine ulaşım sağlanamıyor

2026-01-23 13:59 - Bölge

İlgili Haberler

Diyarbakır'da parklarda güvenlik talebi

12:37 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 45 dereceyi bulan sıcaklıklarda araç sahiplerine kritik uyarı

12:35 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Sulama Çalışması Sırasında Kaza: 3 Yaralı

11:46 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Karanlık Odadan Dijital Dünyaya

10:17 - Diyarbakır

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

09:49 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da parklarda güvenlik talebi

12:37 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 45 dereceyi bulan sıcaklıklarda araç sahiplerine kritik uyarı

12:35 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Sulama Çalışması Sırasında Kaza: 3 Yaralı

11:46 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Karanlık Odadan Dijital Dünyaya

10:17 - Diyarbakır

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

09:49 - Diyarbakır