?>

Niğde’de deprem farkındalık fotoğraf sergisi açıldı, açılan stantta bilgilendirme yapıldı

Güncel - 1 yıl önce

Niğde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla "6 Şubat ’Asrın Felaketi’ Deprem Farkındalık Fotoğraf Sergisi açıldı.
6 Şubat depremlerin yıl dönümü kapsamında deprem bölgesindeki çalışmalarını yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergi, Ömer Halisdemir Meydanı’nda ziyarete açıldı.
Deprem gerçeğine dikkati çekmek, deprem farkındalığı ile eğitim ilişkisinin önemine vurgu yapmak, bölgedeki hizmetlerinin kamuoyuyla paylaşılmasının amaçlandığı sergiyi Niğde Vali Vekili Resul Özdemir, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gürol Okyar, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, kurum müdürleri ile vatandaşlar ziyaret etti.
Meydanda kurulan stantta AFAD personelleri ile gönüllüler tarafından vatandaşlara deprem ve diğer afetler ve AFAD gönüllüsü olmakla ilgili bilgilendirmeler yapıldı, el broşürü dağıtıldı.
Programda konuşan Niğde Vali Vekili Resul Özdemir 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.
Özdemir; "6 Şubat tarihinde büyük bir felaket yaşandı. Bu felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Allah bir daha bize bu acıyı yaşatmasın. Tekrar deprem bölgesinde hizmet veren tüm personele, sivil toplum kuruluşlarına sunmuş oldukları desteklerden teşekkür ediyorum. " dedi.
"Yerel yöneticiler olarak felaketten ders çıkartmalıyız"
Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; " Büyük felaketin ikinci yıl dönümündeyiz. Üzgünüz. Hayatını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Başta biz yerel yöneticiler olarak, en büyük işlerimizden bir tanesi de bu felaketten ders çıkartmak. Deprem ülkesiyiz ve bundan sonra mutlaka olacaktır. Yerel yöneticiler olarak gerekli tedbirleri almak en büyük görevimiz. Toplum olarak böyle felaketler yaşanmamasını diliyoruz ama yaşanacaksa da hazır olmaya çalışıyoruz. "
Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği sergi ve bilgilendirme standı gün boyu Ömer Halisdemir Meydanı’nda açık olacak.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta asayiş olayları düşmeye devam ediyor

2025-02-06 15:02 - Asayiş

Bismil Pamuk Çayı'nda inceleme

2025-02-06 14:21 - Diyarbakır

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’dan ’popüler yanlış figürlerin peşinden gitmeyin’ uyarısı

2025-02-04 14:32 - Güncel

Hantepe Köy Okulu Yenilendi

2025-02-05 11:01 - Diyarbakır

Salihlili 4 judocu Ümit Milli takımına seçildi

2025-02-04 14:47 - Spor

Gaziantep’te evini ateşe veren şahıs dumandan etkilendi

2025-02-05 13:58 - Asayiş

Özge hemşire toprağa verildi

2025-02-04 18:53 - Asayiş

Cinayet suçundan hükümlü şahıs, rutin kontrolde yakalandı

2025-02-04 15:17 - Asayiş

Erdek’te gece saatlerinde dam yangını paniğe neden oldu

2025-02-04 13:08 - Asayiş

Dereye uçan otomobilin sürücüsü yaralandı

2025-02-04 09:53 - Asayiş

İlgili Haberler

Van semalarında görsel şölen

00:40 - Güncel

Yarım ay, kızıl ve beyaz tonlarıyla hayran bıraktı

01:38 - Güncel

Babalar Günü’nde duygulandıran görüntüler

09:42 - Güncel

Çıralı Obruk Gölü son yağışlara rağmen su tutmadı

09:22 - Güncel

Kadın Esnaf Akrep'e bidon içinde bakıyor

09:24 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Sıcaklardan Kaçarken Sağlığınızdan Olmayın

23:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yaz Sıcağı Etkisini Artırdı: Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Akın Etti

23:37 - Diyarbakır

17 Yıllık Kayıp Dosyasında Şok Gelişme

16:31 - Diyarbakır

Mahmut İrtem’den Suriye Kürtlerinin Son Yüzyılına Mercek Tuttu

16:22 - Diyarbakır

Kayıp Vedat Karabulut İçin Zamana Karşı Yarış

15:14 - Asayiş