?>

O ilimizde çocuk şenliği renkli geçti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Cumhuriyet Parkında düzenlenen Çocuk Şenliği, kırsal bölgelerden gelen çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

Güncel - 1 yıl önce

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Cumhuriyet Parkında düzenlenen Çocuk Şenliği, kırsal bölgelerden gelen çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ev sahipliğinde, UNICEF Türkiye, Habitat Derneği, Türkiye Kalkınma Vakfı, Hayata Destek Derneği ve ÖGEM (Şanlıurfa MEM Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezi) iş birliğiyle düzenlenen çocuk şenliği, Cumhuriyet Parkında yoğun katılımla gerçekleşti.

Etkinlik, özellikle kırsal mahalleler ve dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara yönelik olarak düzenlendi. Gün boyu süren şenlikte yüzlerce çocuk doğayla, bilimle ve teknolojinin sunduğu fırsatlarla buluştu. Renkli etkinlik alanlarında çocuklar bir yandan becerilerini konuştururken, bir yandan da öğrenmenin ne kadar eğlenceli olabileceğini tecrübe etti.

Çocuklar, tohum topları yaparak doğaya katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşarken, yüz boyama stantlarında eğlenceli anlar geçirdi. 3D kalemlerle kendi hayallerindeki objeleri tasarlayan çocuklar, robotları kodlayarak teknolojinin temel kavramlarıyla tanıştı.

Etkinliğin en ilgi çeken bölümlerinden biri ise arttırılmış gerçeklik gözlükleri ile sunulan yapay zeka deneyimi oldu. Habitat Derneği’nin "Yapay Zeka Yıldızları" projesi kapsamında kurulan atölyede çocuklar, sanal bir atmosferde farklı dünyaları keşfederek, ileri teknolojilerle neler başarabileceklerini görme fırsatı buldu.

Farkındalık ve empati kazandıran bir deneyim

Şenlik yalnızca eğlenceli vakit geçirmekle kalmadı; çocuklara çevre bilinci, sürdürülebilirlik, empati ve toplumsal duyarlılık konularında da farkındalık kazandırdı. Etkinliğe katılan çocuklar, böylesine kapsamlı ve öğretici bir organizasyonu düzenlediği için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve paydaş kurumlara teşekkür etti. Habitat Derneği Yapay Zeka Yıldızları Proje Yöneticisi Mehmet Şerif Esin ise, bu tür etkinliklerle çocukların teknolojiye olan ilgisini artırmayı, onları geleceğin dünyasına hazırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

2025-04-24 20:27 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Arazi Kavgası: 3 Yaralı

2025-04-27 09:58 - Diyarbakır

Diyarbakırlı öğrencilerden Gazze için kermes

2025-04-25 14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Narkotik Suçlarla Mücadelede Etkili Adımlar

2025-04-28 14:57 - Diyarbakır

İçkale'de Hafta Sonu Turist Yoğunluğu

2025-04-28 00:20 - Diyarbakır

İspanya Kral Kupası Barcelona’nın

2025-04-27 02:17 - Spor

Diyarbakır ve Bölge İçin “Rahat Olun” Mesajı

2025-04-28 15:08 - Diyarbakır

GKV öğrencileri Türkiye finallerinde

2025-04-29 09:43 - Eğitim

Özel sporcular kulaç attı

2025-04-29 11:28 - Spor

Elazığ’da otomobil elektrik direğine çarptı : 3 yaralı

2025-04-27 11:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Orman Kanunu’nda Yeni Düzenleme

13:33 - Güncel

İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

09:50 - Güncel

ADÜ Rektörü Kent, devam eden çalışmaları inceledi

09:53 - Güncel

Bilecik’te emekli olan polis memuru Taner’e plaket takdim edildi

09:53 - Güncel

Meteoroloji'den 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

10:29 - Güncel

Günün Manşetleri

Ergani’de Öğrenciyi Polis Ekipleriyle Son Dakikada Sınava Yetişti

13:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Buğday Paylaşımı Oğul Babasını Öldürdü

12:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da YKS Heyecanı

12:01 - Diyarbakır

Diyarbakır Polisi Sınava Yetiştirdi

11:02 - Diyarbakır

Engelli Oğlunun Kuramadığı Hayalleri Duvarlara Çiziyor

10:48 - Diyarbakır