?>

O ilimizde Mezarlıklar Dijitalleşti

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Mezarlık Bilgi Sistemi” ile kent genelindeki 49 bin 300 mezar dijital ortama aktarıldı. Vatandaşlar, dünyanın her yerinden mezar fotoğraflarına ve konum bilgilerine ulaşabilecek, dilerlerse online olarak dua okutabilecek.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Bölge - 8 ay önce

Elazığ Belediyesi’nin akıllı şehir uygulamaları kapsamında geliştirdiği Mezarlık Bilgi Sistemi, vatandaşlara önemli bir kolaylık sağladı. Hizmet kalitesini artırmayı hedefleyen proje ile başta Asri ve Harput mezarlıkları olmak üzere kent genelinde bulunan 49 bin 300 mezar, ekipler tarafından tek tek fotoğraflanarak konum bilgileriyle birlikte dijital sisteme yüklendi.
Yeni uygulama sayesinde özellikle yurt dışında veya il dışında yaşayan vatandaşlar, Elazığ Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden vefat eden yakınlarının mezarlarını kolaylıkla görüntüleyebiliyor. Sistem üzerinden mezar yerinin harita konumu öğrenilirken, isteyen vatandaşlar Yasin-i Şerif ve Fatiha suresi okutma hizmetinden de faydalanabiliyor.
Dijital belediyecilik anlayışıyla çalışmaları sürdürdüklerini belirten Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, projenin insan odaklı sosyal belediyeciliğin bir parçası olduğunu vurguladı. Bilginoğlu, “Vatandaşlarımızın hizmetlere daha hızlı ve kolay erişebilmesi için dijital çağa uygun projeler üretmeye devam ediyoruz. Mezarlık Bilgi Sistemi, bu kapsamda büyük önem taşıyor” dedi.
Sistemin hem Elazığ Belediyesi web sitesi hem de mobil uygulama üzerinden kullanılabildiğini belirten Bilginoğlu, “Vatandaşlarımız isim ve soyisim bilgisiyle yakınlarının mezarlarına Türkiye’nin her yerinden ulaşabiliyor. Fotoğraflarını görüntüleyebiliyor, konum bilgisi sayesinde mezarı kolayca bulabiliyor. Ayrıca site üzerinden Yasin ve Fatiha sureleri dinlenebiliyor ya da okutulabiliyor” ifadelerini kullandı.
Çalışmaların devam ettiğini aktaran Bilginoğlu, yeni vefat eden vatandaşların da düzenli olarak sisteme ekleneceğini belirterek, “Kabristan ziyareti yapamayan ya da uzakta bulunan vatandaşlarımıza bu hizmetle destek oluyoruz. Dijitalleşme sürecimizi kararlılıkla sürdürüyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Olimpiyat Özel Öğretim Kurs Merkezi’nden Bursluluk Sınavı

2025-12-23 14:27 - Diyarbakır

O ilimizde Mezarlıklar Dijitalleşti

2025-12-28 11:51 - Bölge

TTGA Yönetim Kurulu’nda Güneydoğu Anadolu’yu Diyarbakır Temsil Edecek

2025-12-22 11:33 - Diyarbakır

Cüneyt Özdemir'in ilk kez açıkladığı Yılmaz Özdil gerçeği

2025-12-21 13:46 - Siyaset

'Artık bıktım, siyasette yokum' demişti

2025-12-22 12:45 - Siyaset

Bağlar’daki 40 Yıllık Sakarya Caddesi Çarşısı Turistlerin Gözdesi Oldu

2025-12-25 14:24 - Diyarbakır

Malatya CHP'den Bir İstifa Daha Geldi

2025-12-22 13:06 - Siyaset

Aslan ligin ilk yarısını lider tamamladı

2025-12-23 10:44 - Spor

BBP Lideri Destici’den Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Destek

2025-12-23 13:43 - Siyaset

Bahçeli'den düşen jetle ilgili manidar açıklama

2025-12-25 13:39 - Siyaset

İlgili Haberler

Şanlıurfa’da Trafo Merkezine Baskın Kamerada

11:08 - Bölge

Bitlis’te 54 talebe için anlamlı gün

10:24 - Bölge

Erzurum’da hava bir anda değişti

15:24 - Bölge

Millet Bahçesi'ndeki kirlilik tepki çekiyor

10:44 - Bölge

Hikmet Güneş, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine başladı

12:59 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Zehir Operasyonu: Midesinde 60 Kapsülle Yakalandı

00:05 - Diyarbakır

Diyarbakır'da çıkan kavgada 2 kurşunla yaralanan şahıstan ilginç ifade

23:49 - Diyarbakır

SON DAKİKA: AK Parti Sur İlçe Başkanlığına Mücahit Alakuş atandı

17:55 - Siyaset

Diyarbakır’da trafikte silahlı saldırı

17:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 4 Araçlı Zincirleme Kaza: 6 Kişi Yaralandı

15:32 - Diyarbakır