?>

Öğrencilere aile sosyal hizmetler anlatıldı

Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları Düzce Üniversitesi öğrencilerine koruyucu aile hizmeti, evlilik kredisi, evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi ve doğum yardımı uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

Güncel - 4 ay önce

Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen "Koruyucu Aile Hizmeti" adlı program gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda; Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Uzmanları Beyza Doğanyiğit ve Ayşe İşler’in konuşmacı olarak yer aldığı konferans, Düzce Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Programın ilk konuşmacısı Beyza Doğanyiğit, Türkiye’de koruyucu aile hizmetinin nasıl yürütüldüğünü ve evlat edinme süreçlerini ele aldı. Gönüllü aile, koruyucu aile ve evlat edinme kavramları arasındaki farkları açıklayan Doğanyiğit, 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi kapsamında bu alanda yürütülen çalışmalardan da bahsetti. Koruyucu aile hizmetinin çocukların sağlıklı gelişimi ve toplumsal dayanışmanın güçlenmesi açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, kimlerin koruyucu aile olabileceği, başvuru süreçleri ve farklı koruyucu aile modelleri hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı.

Programın diğer konuşmacısı Ayşe İşler ise, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal destek projelerini tanıttı. Evlilik kredisi, evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi ve doğum yardımı uygulamaları hakkında bilgiler veren İşler, bu projelerin aile kurumunun güçlenmesine ve bireylerin sosyal refahına katkı sunduğunu ifade etti.

Sunumların sonrasında gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde katılımcılar, yönelttikleri sorularla konuya dair merak ettikleri detayları öğrenme fırsatı buldu.

Program, Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şule Çeviker Ay ile Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Necmettin Cengiz tarafından davetli konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Yol Çalışması Alanında Feci Kaza: Genç Hemşire Hayatını Kaybetti

2025-10-29 11:21 - Diyarbakır

İsmail Küçükkaya'nın yeni adresi belli oldu

2025-10-29 13:18 - Güncel

Barış Yarkadaş'tan canlı yayında İmamoğlu bombası... İnanamam

2025-10-30 12:28 - Siyaset

29 Ekim’de tavuk döner ve ayranı 29 liradan sattılar

2025-10-29 16:32 - Ekonomi

Dicle Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Hem Eğitim Alıyor Hem Kazanıyor

2025-10-30 10:12 - Diyarbakır

Bakan Kurum Kiralık ve Satılık Konutların Detaylarını Paylaştı

2025-10-29 13:23 - Ekonomi

Siverek’te fener alayı yürüyüşü düzenlendi

2025-10-30 07:37 - Eğitim

Hamsinin kilosu 50 liraya kadar düştü

2025-10-29 11:30 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

2025-10-29 13:10 - Siyaset

Trendyol Süper Lig’in ’En hızlı’ iki takımı derbide karşı karşıya gelecek

2025-10-30 11:19 - Spor

İlgili Haberler

Askıda askıda tulumba kampanyası

13:13 - Güncel

57 gündem maddesi görüşüldü

13:18 - Güncel

Görüntü Türkiye'den! İsraillileri görünce, otobüste bir anda slogan atmaya başladılar

13:25 - Güncel

Vali Sözer, öğrencilerle bir araya gelerek hedeflerini dinledi

10:44 - Güncel

Erzincan’da aç kalan kurtlar köye indi

10:44 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır