?>

Okan Buruk: "Bizim için zor bir haftayı kazanarak geçmek önemli"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk 1-0 kazandıkları Gaziantep Futbol Kulübü maçının ardından "Bizim için zor bir haftayı kazanarak geçmek önemli" dedi. Transfer çalışmaları ile ilgili de konuşan Buruk "Hem orta sahayla ilgili hem savunma ile ilgili düşüncelerimiz var"

Spor - 1 yıl önce

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında deplasmanda karşılaştığı Gaziantep Futbol Kulübü’nü Ahmed Kutucu’nun golüyle 1-0 mağlup etti. Maçın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Gaziantep deplasmanı zorlu bir deplasman. Gaziantep takımının iç saha performansını yüksek olmasının nedeni bugün de belli oldu. Sürekli oyun içinde olmaya çalışıyorlar. Erken attığımız gol bizim için önemliydi. Ayrıca bugün gol yememek önemliydi. Son 2 lig maçında gol yememek de önemliydi. Rakibimizin de aldığı riskler oldu, bizim de girdiğimiz pozisyonlar oldu. Bizim açımızdan üst üste maçlar oynadığımız bu zor dönemde, üstte oynadığımız maçlar, sakatlıklar, yorgunluklar, transfer dönemi. Bugün de 2 tane oyuncumuz Nelsson ve Batshuayi transfer nedeniyle burada bizimle değildi. Bu nedenle bizim için zor bir haftaydı. Bu haftayı kazanarak geçmek bizim için çok önemli. Hedefimize doğru yürüyoruz. Rakibimizle 6 puanlık farkı devam ettiriyoruz. Her zamanki gibi Galatasaray takımının bu yarışta yine ipi göğüsleyen taraf olacağını oyuncularımla birlikte hep beraber inanıyoruz. Bunu da hem sahada göstereceğiz hem de transferde bunu göstermeye çalışacağız. Başkanımız yönetim kurulumuz bununla ilgili çalışmaları hep beraber yapıyoruz. Transferi de güzel bir şekilde tamamladığımızda yine ligin favorisi olarak Galatasaray takımı her zaman bu yolda devam edecek. O yüzden takımıma güveniyorum" dedi.

"Hem orta sahayla ilgili hem savunma ile ilgili düşüncelerimiz var"

Transfer çalışmaları ve takımın son durumu ile ilgili de bilgi veren Buruk, "Boey aslında bizim performans aldığımız, takım oyununda çok değerli bir oyuncuydu. Geçen sene devre arası gelen teklif o dönem için çok yüksekti. Maddi olarak da o sıkışıklıktan kurtulmamız için yapılan bir satış vardı. Burada oyuncu da çok istekliydi. Bayern Münih gibi bir takımdan teklif gelince oyuncu da bazen gemileri yakabiliyor. Kulübün menfaatine olan bir şeyde böyle bir satış olmuştu. O süreçte geçici olarak bir hamle yapmıştık. Sezon başı Elias Jelert yaş olarak bizim takımımıza ileriye dönük katkı verebilecek bir oyuncu olarak transfer edildi. Bugün de iyi niyetle sahadaydı ve kanat peki olarak oynattık. Elinden geleni yaptı ve sakatlık sonrası dışarıya çıkarttık. O bu takımın alternatif oyuncularından biri. Diğer tarafa baktığımızda İsmail Jakobs’un bir sakatlığı oldu, onu da kısa sürede döndürmek istiyoruz. Tek orijinal sol bekimiz o. Hem yabancı kuralına baktığımızda yabancı oyuncu alamıyoruz ama Türk oyuncu da çok büyük bir seçenek yok. Bize seçenekler oluşturmaya çalışıyoruz ama son haftaya girdiğimizde gelen isimlere ve istediğimiz bölgeye göre hareket edeceğiz. Bugün gol atan Ahmet kutucu yeni transferimiz, yine Alvaro Morata ilk kez forma şansı buldu. O da oyuncu olarak ve kişilik olarak takımı sahiplenen iyi bir oyuncu. Performans verebilecek oyuncular tercih etmek çok önemli. Bu soyunma odasında da çok önemli. Yine bu türde oyuncular almaya çalışacağız. Hem orta sahayla ilgili hem savunma ile ilgili düşüncelerimiz var. Takımımızda oynayan, elimizdeki oyunculardan daha iyi olacak oyuncuları tercih etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Torreira’ya verilen kart herhalde son haftaların en komik kartıydı"

Takımda sarı kart sınırında olan oyuncuların cezalı duruma düşmesi ile ilgili soruya da cevap veren Buruk, "Torreira’ya verilen kart herhalde son haftaların en komik kartıydı. Suratına tokat yediği için hakem kart verdi. Ve çok erken verdi. Biraz da ısmarlama bir karttı bu. Devamlı ’Torreira’ya kart gösterin’ söylemleri sonrası verilmiş bir kart bu. Barış’a da son 15 dakika kala bir kart geldi. Diğer oyuncularımız da vakit geçirme nedeniyle sarı kart gördü. Benzer durumu Avrupa’da yaşadık. Orada da 3 tane kart sınırında oyuncumuz bir dahaki Avrupa maçını oynayamayacak. Bu da planladığımız bir şey değildi. Kart cezalısı çok oyuncumuz var. Bazı oyuncularımızı kupa maçında, bazılarını ligde, bazı oyuncuları da Avrupa maçında kullanacağız. Kadromuzun sıkışık olduğu yerde bizim için de bu durum zor oluyor" şeklinde konuştu.

Said Vakkas Yağcı - Uğur Dönek

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Suriye geçici Devlet Başkanı eş-Şara'dan ilk yurt dışı ziyareti Suudi Arabistan'a

2025-02-02 13:52 - Dünya

Diyarbakır'da Şehir Hastanesi’nin Kaba İnşaatı Tamamlanmak Üzere

2025-01-29 11:15 - Diyarbakır

Türkiye Belediyeler Birliği’nden Amasra’ya iş makinesi desteği

2025-01-29 20:23 - Güncel

Gönen’de silahla yağma suçundan aranan şahıs yakalandı

2025-02-03 16:43 - Asayiş

‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, yargılanmasına devam edildi

2025-02-03 14:58 - Asayiş

Akyaka’da yazdan kalma gün yaşandı, sahiller doldu taştı

2025-02-02 16:48 - Güncel

Büyükçekmece’de sis içinde gün batımı kartpostallık manzara oluşturdu

2025-02-02 10:13 - Güncel

Arnavutköy Belediyesi 2024 yılının bütçe fazlası veren tek ilçe belediyesi oldu

2025-01-29 23:43 - Güncel

Olur’da jandarmadan asayiş uygulaması

2025-01-29 11:37 - Asayiş

Kocaeli’de bin 350 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

2025-01-29 10:43 - Asayiş

İlgili Haberler

Amedspor’dan Savunmaya Güç Takviyesi

01:54 - Spor

DEPSAŞ Enerji’nin 3 Yıldızı Milli Takım Yolcusu

10:40 - Spor

Bilecikli milli sporcudan bronz madalya

09:41 - Spor

Fenerbahçe'de Üç Ayrılık Birden

16:26 - Spor

Fenerbahçe’ye Düzce’de Coşkulu Karşılama

13:01 - Spor

Günün Manşetleri

Diyarbakır Dahil 29 İlde Siber Suç Operasyonu

16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’daki Zincir Marketlerden İndirim Yarışı

14:39 - Diyarbakır

Diyarbakır Pazarlarında Karpuz 10 TL’ye Kadar Geriledi

14:33 - Diyarbakır

Sıcak Hava Engel Tanımadı

14:29 - Diyarbakır

Taziye ve Başsağlığı: Hacı Nazlı Hakkın Rahmetine Kavuştu

12:39 - Diyarbakır