?>

Önce ceza yazdılar, sonra kask hediye ettiler

Türk Polis Teşkilatı’nın 180’inci kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası kapsamında Muğla’nın Marmaris ilçesinde farkındalık etkinliği düzenlendi. ’Kaskımız Kaskomuz’ projesi çerçevesinde kask takmayan motosiklet sürücülerine önce ceza kesildi, ardından kask hediye edildi.

Asayiş - 1 yıl önce

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya ve İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir’in katılımıyla Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen uygulamada, yaklaşık 100 kişiye belge ve kask denetimi yapıldı. Kask takmayan sürücülere ceza uygulanırken, Marmarisli iş insanlarının desteğiyle temin edilen 100 kask da bu kişilere ücretsiz olarak dağıtıldı.
Yaklaşık 97 bin nüfusa sahip Marmaris’te 47 binden fazla motosiklet bulunduğunu belirten yetkililer, ilçede meydana gelen trafik kazalarının büyük kısmının motosiklet kazaları olduğunu vurguladı. Bu nedenle, kask ve ehliyet denetimlerinin en sık uygulanan ve en çok cezai işlem yapılan kontrollerin başında geldiği bildirildi.
"Ceza oranları geçen yıla göre yarıdan fazla azaldı"

Etkinlikte konuşan Kaymakam Nurullah Kaya, polis haftasının anlamına uygun şekilde farkındalık oluşturmanın önemli olduğunu belirtti. Kaya, "Emniyet teşkilatımız ve sponsorlarımızın iş birliğiyle anlamlı bir projeye imza attık. Marmaris, mutlu insanların yaşadığı bir şehir ve bu mutluluğun devamı için güvenlik şart. Kask kullanımı bu açıdan büyük önem taşıyor" dedi.
Geçtiğimiz yıl yaklaşık 32 bin cezai işlem uygulandığını söyleyen Kaya, "Bu yıl halkımızın duyarlılığı arttı. Geçmişte her 30 kişiden yalnızca 2-3’ü kask takarken, şimdi her 10 kişiden 5 buçuğu kask kullanıyor. Bu farkındalık bizi çok mutlu ediyor. Denetimlerimiz artarak sürecek ama cezaların zamanla azalacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Kaya ayrıca emniyet personeli ve jandarma trafik ekiplerine teşekkür ederek, "Vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Lütfen güvenliğiniz için kaskınızı takın" çağrısında bulundu.
Sürücüler ise uygulamanın yerinde olduğunu belirterek, "Turizm sezonu başlıyor, trafik yoğunlaşacak. Kasksız trafiğe çıkmamak gerek. Hem ceza hem kask için teşekkür ederiz" ifadelerini kullanarak hediye edilen kasklarını takıp yollarına devam etti.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bu şifalı otu çoğu kişi bilmiyor, en çok hangi bölgede yetişiyor

2025-04-04 12:09 - Diyarbakır

Herkes bunun faydasını araştırmaya başladı!

2025-04-04 13:36 - Diyarbakır

Galatasaray’ın yıldız stoperi Abdulkerim Bardakçı ve eşi komşu ilçede Diyarbakır halayı çekti

2025-04-05 12:16 - Bölge

Hintliler ve Kürtler: Dilsel ve Kültürel Bağlantılar Üzerine Bir İnceleme

2025-04-03 15:47 - Kültür Sanat

Dicle’de Baharın Habercisi: Mızeleq Mevsimi Başladı!

2025-04-04 09:55 - Diyarbakır

Zülkifl ve Elyesa Peygamberlerin Kabirlerine Ziyaretçi Akını

2025-04-03 09:18 - Diyarbakır

Diyarbakır'da piknik yapılacak en güzel doğal alanlar

2025-04-08 14:44 - Diyarbakır

Altın alanlar dikkat: Diyarbakır Kuyumcular Odası Uyardı

2025-04-03 12:20 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Damat Dolarla Ödüle Boğuldu

2025-04-03 23:33 - Diyarbakır

Öldükten Sonra İnsan Ne Oluyor? Bilim ve Din Ne Diyor?

2025-04-08 13:49 - Bilim ve Teknoloji

İlgili Haberler

Gerger’de silahlı kavga: 1 ağır yaralı

10:40 - Asayiş

Seyir halindeki kamyonetin yolcu koltuğundan düşen şahıs yaralandı

10:44 - Asayiş

Siirt’te koyun yünleri içerisine gizlenmiş 37 kilo esrar ele geçirildi

10:45 - Asayiş

Mardin’de otomobil reklam panosuna çarptı: 3 yaralı

10:45 - Asayiş

Motosiklet bir anda yola atladı, sürücünün refleksi sayesinde faciadan dönüldü

10:45 - Asayiş

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da seyir halindeki kamyonetin kapısı açıldı: Genç yola düştü

10:56 - Diyarbakır

TEKNOFEST Diyarbakır’da

15:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da öğretmen önlüğü mesaisi

14:58 - Diyarbakır

Diyarbakır’da öğrencilerin baba dediği esnaf: Tek isteği var

14:56 - Diyarbakır

Dicle’de Gaziler Günü’nde anlamlı buluşma

14:42 - Güncel