?>

Onkoloji hastaları ve engelli bireylere psikososyal destek

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda dezavantajlı gruplara yönelik desteklerini sürdürüyor.

Güncel - 8 ay önce

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda dezavantajlı gruplara yönelik desteklerini sürdürüyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Akdeniz ilçesinde ikamet eden onkoloji hastaları ile engelli bireylere ücretsiz psikolojik destek hizmeti sunuluyor.

Belediye tarafından yürütülen program çerçevesinde, özellikle fiziksel hastalık ve engellilik durumu bulunan bireylere yönelik hane ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Uzman ekipler tarafından yapılan ziyaretlerde, bireylerin yaşam koşulları ve ihtiyaçları yerinde tespit edilerek, kişiye özel psikolojik destek süreçleri planlanıyor.

Akdeniz Belediyesi yetkilileri, hastalık ve engellilik süreçlerinin yalnızca fiziksel boyutla sınırlı olmadığını, bu durumların bireylerin ruhsal, duygusal ve sosyal yaşamlarını da doğrudan etkilediğini vurguladı. Sunulan psikososyal destek hizmetleriyle; kaygı, stres, uyum güçlüğü ve duygusal zorlanmalarla baş etmenin kolaylaştırılması hedefleniyor. "Psikolojik destek, tedavi sürecinin ayrılmaz bir parçası"

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünde görev yapan Uzman Psikolog Günay Duygu Ateş, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Fiziksel hastalıklar ve engellilik, bireylerin hayatında ciddi değişimlere yol açabiliyor. Bu süreçte yaşanan belirsizlik, kaygı ve stres, ruhsal dayanıklılığı olumsuz etkileyebiliyor. Bizler bireysel görüşmelerle danışanlarımızın duygusal dayanıklılığını güçlendirmeyi, hastalık ve engellilik sürecine uyumlarını desteklemeyi ve yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyoruz. Psikolojik destek, tedavi sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır" dedi.

Uzman psikolog eşliğinde yürütülen bireysel danışmanlık görüşmelerinde; kaygı ve stresle baş etme becerilerinin geliştirilmesi, depresif belirtilerin azaltılması, özgüvenin desteklenmesi ve bireylerin günlük yaşama uyumlarının artırılması öncelikli hedefler arasında yer alıyor. Hizmetlerin, her bireyin ihtiyacına göre özel olarak planlandığı belirtildi.

Akdeniz Belediyesi, psikososyal destek hizmetleriyle hasta ve engelli bireylerin yalnız olmadıklarını hissettirmeyi, toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi ve yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.
KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın Turizm Verileri 2025’te Rekor Kırdı

2025-12-20 10:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Olimpiyat Özel Öğretim Kurs Merkezi’nden Bursluluk Sınavı

2025-12-23 14:27 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kuruyemişler İçin Uyarı: "Nemli ve Sıcak Ortamlardan Kaçının"

2025-12-20 12:46 - Diyarbakır

TTGA Yönetim Kurulu’nda Güneydoğu Anadolu’yu Diyarbakır Temsil Edecek

2025-12-22 11:33 - Diyarbakır

İmalat Sektörüne 50 Milyar TL Destek! Sigortalı Sayısını Koruyan İşletmelere Kişi Başı 3.500 TL Hibe

2025-12-20 13:30 - Ekonomi

Cüneyt Özdemir'in ilk kez açıkladığı Yılmaz Özdil gerçeği

2025-12-21 13:46 - Siyaset

'Artık bıktım, siyasette yokum' demişti

2025-12-22 12:45 - Siyaset

CHP’li Yöneticilere Silahlı Saldırı!

2025-12-18 13:53 - Siyaset

Tavas Belediyesi mahallerin ihtiyaçlarına karşılama devam ediyor

2025-12-17 11:07 - Siyaset

Malatya CHP'den Bir İstifa Daha Geldi

2025-12-22 13:06 - Siyaset

İlgili Haberler

Vali Sözer, Şehit Ekrem Pehlivan’ın ailesini ziyaret etti

10:05 - Güncel

Başkan Durgut, İçişleri Bakanı Çiftçi ile bir araya geldi.

10:06 - Güncel

Motosiklet sürücülerine ’Reflektif Yelek Giy’, ’Görünür Ol’ uyarısı

10:06 - Güncel

Vali Sözer, Zabıta Haftası dolayısıyla zabıta personelini kabul etti

10:07 - Güncel

Jandarmadan dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirme

10:07 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Şüpheli Paket Paniği

16:31 - Diyarbakır

Bismil’de Hamo Ağa’ya ziyaret

16:28 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda dikkat çeken değişim

15:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Siren sesiyle harekete geçtiler

15:30 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kırtasiyecilerden dikkat çeken çağrı

15:04 - Diyarbakır