?>

Osman Özköylü’nün Skandal Sözlerine Tepki Yağıyor

Esenler Erokspor Teknik Direktörü Osman Özköylü’nün Amedspor’u ve Diyarbakır’ı hedef alan açıklamaları spor camiasında büyük infiale yol açtı. Irkçı ve ayrımcı söylemler olarak değerlendirilen ifadeler, kamuoyunda sert tepkilere neden oldu.

Diyarbakır - 3 ay önce

Esenler Erokspor Teknik Direktörü Osman Özköylü’nün Amedspor hakkında sarf ettiği sözler, futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Özköylü’nün, “Hakemler buraya geldiklerinde korkmasınlar. Amedspor kimseye korku vermesin. Burası da bir Türk şehri. Buraya gelen her hakem korkuyor ve Amedspor lehine kararlar veriyorlar” şeklindeki ifadeleri, ırkçı, ayrımcı ve hedef gösterici olarak yorumlandı.
Sporun birleştirici ruhuna açıkça aykırı olan bu açıklamalar, yalnızca Amedspor taraftarlarını değil, geniş bir kamuoyunu da derinden rahatsız etti.

Spor Camiasından Sert Tepkiler

Özköylü’nün sözleri sonrası sosyal medyada çok sayıda kulüp yöneticisi, spor insanı ve taraftar, Amedspor’un hedef alınmasına karşı birlik mesajları paylaştı. Yapılan yorumlarda, Diyarbakır’ın Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası olduğu vurgulanırken, bu tür söylemlerin spor sahalarında asla yeri olmadığı ifade edildi.
Taraftarlar ise, Amedspor’un yıllardır barış, kardeşlik ve fair-play çizgisiyle mücadele ettiğini belirterek, takımlarının üzerinden algı oluşturulmaya çalışıldığını savundu.

“Bu Dil Futbola Zarar Veriyor”

Spor yorumcuları ve hukukçular, söz konusu ifadelerin yalnızca etik değil, aynı zamanda hukuki yaptırım doğurabilecek nitelikte olduğunu dile getirdi. Ayrımcı söylemlerin futbolun evrensel değerleriyle bağdaşmadığına dikkat çekilerek, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) konuya ilişkin inceleme başlatması gerektiği yönünde çağrılar yapıldı.

Amedspor Cephesinde Sağduyu ve Onur Duruşu

Amedspor cephesinden gelen ilk tepkilerde ise sağduyu ön plana çıktı. Kulübe yakın kaynaklar, sporun asla nefret diliyle anılamayacağını vurgulayarak, Amedspor’un sahada emeğiyle, tribünde onuruyla var olduğunu ifade etti.
Haftanın Öne Çıkanları

Muharrem İnce’ye verilen görev! CHP’de değişim

2025-11-30 15:36 - Siyaset

Emekliler İçin Bayram İkramiyesi Kalkacak Mı?

2025-12-02 14:52 - Ekonomi

Bilal Erdoğan’dan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İddialarına Yanıt

2025-12-02 15:01 - Siyaset

Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

2025-11-29 14:24 - Siyaset

Yüksekova’da Telefon Bataryası Patladı Aile Ölümden Döndü

2025-12-03 13:52 - Bölge

Dicle Nehri'nde Su Seviyesi Tarihi Dip Noktaya İndi

2025-12-05 14:34 - Diyarbakır

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'na kurultay kürsüsünden böyle yanıt verdi

2025-12-01 13:20 - Siyaset

İlahiyatçı- Yazar Tutak: Mus'ab bin Umeyr Mekke'nin göz bebeğiydi

2025-12-01 16:05 - Bölge

Otizmli çocuğun asker olma hayali gerçek oldu

2025-12-02 15:41 - Güncel

Baykal ve Kılıçdaroğlu döneminde olmamıştı

2025-11-30 15:41 - Siyaset

İlgili Haberler

Akaryakıta Zam Yağmuru

22:49 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Akaryakıta Zam Yağmuru

22:49 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır