?>

Pandemi döneminde hobi olarak başladı, evini müzeye dönüştürdü

Kültür Sanat - 2 yıl önce

Isparta’da 60 yaşındaki emekli esnaf Rıfat Küçükşahin, pandemi döneminde hobi olarak başladığı atıl malzemelerle sanat yapma merakı sayesinde evini adeta bir müzeye dönüştürdü. Trakya Üniversitesi restorasyon bölümü mezunu olan Küçükşahin, mezatlardan ve sokaktan bulduğu malzemeleri sanata dönüştürerek tablolar, figürler ve ev eşyaları üretmeye başladı.Çoğunu sokaktan bulduğu ahşap, metal ve teneke malzemelerden yaptığı tablolar, figürler ve ev eşyalarını, evinin içinde ve bahçesinde sergiliyor.

Atıl malzemelerle sanat yapmaya başladı

Emekli olduktan sonra ahşap ve atıl malzemelerden sanat yapma düşüncesinin olduğunu belirten Küçükşahin, “Mezatlardan aldığım ve sokaktan bulduğum malzemeleri değerlendirmeye başladım. Hediye gelen ürünler de oldu. İlk başta, böyle bir kulübe yapmayı düşünmüştüm, malzemelerimi buraya aktararak arkadaşlarım geldiğinde burada vakit geçirmelerini istedim. Ancak zamanla evim ve kulübe malzemelerle doldu. Genellikle ahşap malzemelerden, şişelerden, tenekelerden, ne bulursam kullanarak bir şeyler yapıyorum. Kullanabileceğim atıl malzemeleri değerlendirmeye çalışıyorum. Daha önce de sanata ilgim vardı, resim ve karikatür çiziyorum” ifadelerini kullandı.

Pandemi dönemi ile sanatına yöneldi

Sanat, Küçükşahin için bir hobi haline geldi. Pandemi döneminde evde daha fazla vakit geçirme fırsatı olduğunu ve bunu değerlendirmek istediğini söyleyen Küçükşahin, “Pandemi döneminde evde daha fazla vakit geçirme fırsatım olunca, bu işe yöneldim. Hazırda aletlerim de vardı ve sosyal medyadan izleyerek çoğu şeyi öğrendim. Eşim de çok yardımcı oldu. Biz bu merakla böyle başladık. Birinci pandemi döneminde çok ürün çıkardım, ikinci dönemde ise bu sayı daha da arttı. Üçüncü dönemde, kapanmanın etkisiyle daha fazla ürün yapmaya başladım ve eve sığmaz olunca bu kulübeyi inşa ettim” şeklinde konuştu.
Evini bir müzeye dönüştürdü
Küçükşahin, yaptığı sanat eserlerini evinin içinde ve bahçesinde sergilediğini belirterek, ”İnsanların çoğu ilgi gösteriyor. Evime gelip görüntü çekmek isteyenler oluyor, merak edip kendilerinin yapıp yapamayacaklarını soruyorlar. Ben de onlara elimden geldiğince yardımcı oluyorum. Aslında evimi bir müze gibi tasarladım, ancak hiçbir ticari amaç gütmüyorum. Merak eden vatandaşlar gelsin, görsünler istedim” dedi.
Çocukların bu alanda kendilerini geliştirmelerini istiyor.
Küçükşahin, özellikle çocukların sanatla tanışmalarını ve bu alanda kendilerini geliştirmelerini arzuladığını belirtiyor. Ayrıca Küçükşahin, gelecekte bu alandaki birikimlerini çocuklarına miras bırakmayı hedefliyor.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da yarıyıl tatili başladı

2025-01-17 16:03 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Kayıp Kedi'yi bulana ödül verilecek

2025-01-13 16:17 - Diyarbakır

Tekere bağladığı horozuyla, tavuğunu arabasıyla birlikte satışa çıkardı

2025-01-18 09:42 - Güncel

O ilimizde Göle Eksi 25'i Gördü

2025-01-12 16:37 - Bölge

İŞKUR’dan 2025 için 150 milyar TL kaynak

2025-01-12 18:43 - Ekonomi

İkinci kattan düşen genç kız ağır yaralandı

2025-01-13 14:15 - Asayiş

Emeklilere Yüksek Promosyon Yarışı! Diyarbakır'da Bankalar Rekabeti Kızıştırdı

2025-01-18 18:42 - Diyarbakır

İran, hava savunma tatbikatı gerçekleştiriyor

2025-01-12 18:55 - Dünya

Piyano aşkı engel tanımadı

2025-01-12 16:57 - Bölge

Adana'da otomobil takla attı : 2 yaralı

2025-01-13 10:55 - Asayiş

İlgili Haberler

Hemşeri Dernekleri Festivali renkli görüntülerle açıldı

13:08 - Kültür Sanat

Büyükçekmece’de festival coşkusu devam ediyor

11:34 - Kültür Sanat

Konservatuvar adaylarına rehberlik desteği

11:40 - Kültür Sanat

Didim Belediyesi, Altınkum Sanat Sokağı’nda sanat ve dayanışmayı buluşturdu

10:49 - Kültür Sanat

8,5 asırlık çivisiz camide restorasyon sürüyor

10:31 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Tarihi havuz esnafın el birliğiyle yeniden hayat buldu

14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da motosiklet sürücüsünün feci ölümü

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Göbeğinde Tehlike Saçan Metruk Bina

13:43 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Kavurucu Sıcaklar Cadde ve Sokakları Boşalttı

12:27 - Diyarbakır

Diyarbakır Yaylalarında Bal Hasadı

12:14 - Diyarbakır