?>

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Ramazan ayı mesajı

Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj paylaşan Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu ayın Müslümanlar için fırsat olduğunu belirtirken başta farz ve sünnet ibadetler olmak üzere Kur'an-ı Kerim okunması ve mali ibadetlere ağırlık verilmesi hususunda hatırlatmalarda bulundu.

Diyarbakır - 1 yıl önce

On bir ayın sultanı Ramazan ayı münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı bir mesaj paylaştı.
Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çelik tarafından okunan mesajda bu ayın müminler için yeni bir başlangıç dönümü olduğu vurgusu yapılarak oruç, namaz, sünnet ibadetler, Kur'an-ı Kerim okunması yanı sıra yardımlaşmanın simgesi olan fitre, infak ve zekât gibi mali ibadetlerinde önemine dikkat çekildi.
"Ey iman edenler! Allah`a karşı gelmekten sakınmanız için oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı." ayeti ile "Mübarek Ramazan ayına kavuştunuz. Yüce Allah bu ayda size oruç tutmayı farz kıldı. Bu ayda sema (cennet) kapıları açılır, cehennem kapıları ise kapanır ve şeytanların azgınları bağlanır." Hadis-i şerifiyle mesajına başlayan Çelik, "Ömür sermayemizin en büyük zaman dilimi olan bir Ramazan iklimine daha kavuşmanın heyecan ve manevi hazzını yaşıyoruz. Zamanı yaratan ve bereketlendiren, bizi mübarek aylara eriştiren Rabbimize sayısız hamd-u sena, âlemlere rahmet olan Resulüne salât ve selam olsun." dedi.

"Ramazan, bir ay boyunca süren yoğunlaştırılmış bir Rabbani eğitimdir"

Çelik, "Ramazan ayı dünya meşgalesinde kendisini unutan bize, gölgesinde dinlendiğimiz bir ağaç serinliğidir. Ramazan ruhlarımıza nefes veren, yaşadığımız stres ve dünya telaşının içinde bir an durup kendi iç dünyamıza dönmemizi, irkilmemizi, kendimize ve çevremize bakmamızı sağlayan eşsiz bir aydır. Ramazan, toparlanmamız ve istikamet bulmamız için bizlere yeni bir can, yeni başlangıçlar sunar ve yeni bir nefes getirir." ifadelerini kullandı.
Ramazanın, hayatın her güzelliğinin kendisinde neşvünema bulduğu bir ilahi mektep olduğunun altını çizen Çelik, "Bir ay boyunca süren yoğunlaştırılmış bir Rabbani eğitimdir. Ramazan eğitimi; bir malumatlar yığını değildir. Ramazan eğitimi, insanın iradesini güçlendirerek kendi özüne doğru yolculuğa çıkaran ve eşref-i mahlûkat olmasına vesile olan bir eğitimdir. Bu eğitim, aynı zamanda bu yoldaki tüm engelleri kaldırma eğitimidir." şeklinde konuştu.

"Mümin kullar, Ramazan ayıyla beraber Kur'an'la daha fazla hemhal olmalıdır"

Orucun ehemmiyetine de dikkat çeken Çelik, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Ramazan orucu; kişiyi heva ve hevesinin tasallutundan çıkararak onu hür kılan bir ibadettir. Bugün insanlığın fıtratından ve yaratılış gayesinden uzaklaştığını ve uzaklaştırıldığını üzülerek görüyoruz. Fıtrat; insanın özüne dönmesi, Rabbinin şemsiyesi altına girerek ilahi mesajla aydınlığa çıkmasıdır. 'Umulur ki korunasınız' sırrınca Ramazan ayının hedeflerinden biri de müminlere kurtuluş reçetesi vererek onları sıratı müstakime iletmek, böylelikle onları ebedi mutluluk diyarı cennete götürme adımıdır."
Ramazan ayının Kur'an ayı olduğunu hatırlatan Çelik, "Kur'an'ın indirilmeye başlandığı aydır. Ramazan ruhlara şifa Kur'an'la daha fazla buluşmaya, onun manevi lezzetini almaya, onunla hayat bulmaya davettir. Mümin kullar, Ramazan ayıyla beraber Kur'an'la daha fazla hemhal olmalıdır. Mümin Kur'an'ın meal ve tefsirini okuyup anlayarak yolunu aydınlatmak, huzura ve mutluluğa ermek için bir meşale gibi Kur'an'ı hayatına taşımalıdır." ifadelerine yer verdi.

"Zekât, sadaka ve fitrelerimiz biçare gönüllere giden bir köprü olsun"

Fitre, zekât ve infak gibi mali ibadetlerin önemine de değinen Çelik, "Ramazan dayanışma ve yardımlaşmanın zirvesidir. Bu ay bizleri en yakınımızdan başlayarak çevremize ve ümmet coğrafyasına duyarlı olmaya telkin eden bir aydır. Ramazan ayında fitre, infak ve zekâtlarımızla müminleri sevindirmeli, nefsimizi cimrilikten kurtararak, bu ayı kardeşimizle kucaklaşmaya ve onunla dertleşmeye vesile kılan bir köprü kılmalıyız." dedi.
Ramazanın bir inziva, kulun ruhunu dinlendirmesi ve itikafa girerek muhasebe yapma ayı olduğunu vurgulayan Çelik, Hazreti Peygamber Sallallahu Aleyhi Vesellemin Ramazan ayı boyunca Hira Mağarasında kalıp itikafa girdiğini hatırlatarak "Geliniz bizler de; ruhların adeta şölen yaptığı Ramazan ayında ruhen ve bedenen arınmak için itikafa girerek, hem benliğimizi kirlerden arındıralım, hem geçmiş günahlara tövbe ederek geçmişimizin muhasebesini yapalım. İslam coğrafyasındaki acı ve kederleri düşünerek Rabbimizden bize bir çıkış yolu vermesi ve bizlere güç kuvvet, uhuvvet bahşetmesi adına O'na yalvaralım. Bu mübarek Ramazan ayında iftarlarımız birliğimizi, kardeşliğimizi kuvvetlendirsin. Zekât, sadaka ve fitrelerimiz biçare gönüllere giden bir köprü olsun." diye belirtti.
Çelik, "Bu duygu ve düşüncelerle buruk da olsa karşılayacağımız Ramazan ayının başta Gazze olmak üzere tüm mazlum coğrafyalarda acıların son bulmasına, kardeşlerimizin huzura kavuşmasına vesile olmasını temenni ediyoruz. Cenabı Mevla, her birimizi bu ayın fazl-u kereminden, rahmet ve bereketinden istifade edenlerden eylesin." temennisinde bulundu. 
Haftanın Öne Çıkanları

Acun Ilıcalı: "Biz arı kovanına çomağı soktuk"

2025-02-25 01:28 - Spor

Kars’ta hasta buzağısını aracıyla veterinere getirdi

2025-02-22 14:48 - Güncel

Marka hakkı ihlali nedir!

2025-02-21 16:06 - Bilim ve Teknoloji

2025'te Madeni Para Üretimi Dönüşüme Giriyor

2025-02-21 14:00 - Ekonomi

Diyarbakır’da Boşanma Sayısı 55 Kat Arttı!

2025-02-24 15:43 - Diyarbakır

Patlayan su borusundan fışkıran sular görsel şölene dönüştü

2025-02-24 23:13 - Güncel

Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, Kuzey Makedonyalı milletvekilini ağırladı

2025-02-25 16:43 - Diyarbakır

Galatasaray-Fenerbahçe Maçı Canlı Anlatım

2025-02-24 20:42 - Spor

Diyarbakır’da Ramazan Pidesi Fiyatlarında Değişiklik Yok

2025-02-23 15:31 - Diyarbakır

Diyarbakır'da alan yok kiralayan çok!

2025-02-23 16:26 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Reçeteli İlaç Arama Dönemi Bitiyor

01:11 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar dikkat: Resmi İşlemler Cep Yakacak

01:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Öğrencilere Tatil Zili Ne Zaman Çalıyor

00:52 - Diyarbakır

Çermikliler iftar yemeğinde buluştu

16:29 - Diyarbakır

Bismil’de Genç Yetenek: İbrahim Çağrı Gül’ün Piyano Performansı Göz Dolduruyor

16:24 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Reçeteli İlaç Arama Dönemi Bitiyor

01:11 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar dikkat: Resmi İşlemler Cep Yakacak

01:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Öğrencilere Tatil Zili Ne Zaman Çalıyor

00:52 - Diyarbakır

Çermikliler iftar yemeğinde buluştu

16:29 - Diyarbakır

Bismil’de Genç Yetenek: İbrahim Çağrı Gül’ün Piyano Performansı Göz Dolduruyor

16:24 - Diyarbakır