?>

Peygamber Sevdalıları'ndan Siyer Yarışması'na katılmaya davet

Peygamber Sevdalıları Gaziantep Derneği Başkanı Muhammed Ata Yaçin, tüm Gaziantep halkını; insanlığın kurtuluş reçetesi olan Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem'in hayatının konu edildiği Siyer Yarışması'na katılmaya çağırdı.

Kültür Sanat - 2 yıl önce

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından tüm Türkiye'de 11 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Ödüllü Siyer Yarışması'na 2 aydan az bir süre kalırken kayıt yaptırmak isteyenler için 21 Ocak 2024 tarihi son gün.
Peygamber Sevdalıları Gaziantep Derneği Başkanı Muhammed Ata Yaçin, sayılı günlerin kaldığı Siyer Yarışması'na tüm Gaziantep halkını katılım göstermeye davet etti.
Hazreti Peygamber devrinde yaşanan zulümlerin, boykotların ve işkencelerin bir aynısının günümüzde Gazze'de yaşandığına dikkat çeken Yaçin, ümmetin kurtuluş reçetesinin Hazreti Muhammed olduğuna vurgu yaptı.
"İnsanların bu karanlık dönemde kurtuluşlarının tek reçetesi Hazreti Muhammed'dir"
Yaçin, "Bugün İslam ümmetinin düştüğü duruma baktığımızda, İslam ümmetinin üzerinde bütün Avrupa'nın, israilin ve diğer gayrimüslimlerin büyük bir güç kullandığını, büyük bir vahşete imza attıklarını İslam dünyası olarak, Müslüman olarak şahit olmaktayız. Peygamber Sevdalıları olarak geçmişten bugüne zulme sessiz kalmama, insanların özellikle bu karanlık dönemde kurtuluşlarının tek reçetesi olan Hazreti Muhammed Aleyhisselatu Vesselam'ın Nebevi hareket yolu olduğunu biliyoruz. Ve bugün İslam Ümmeti bu halde iken Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam döneminde yaşanan vahşetlere, yaşanan işkencelere, boykotlara, zulümlere bugün de aynen olduğu gibi Gazze'de şahit olmuyor muyuz? Gazze'de Müslümanların başlarına gelen o olayları bizler de görmüyor muyuz?" dedi.
"Ümmet O'nun yolundan gitmesiyle bu zulümlerden kurtulacaktır"
Siyer Yarışması'nı düzenlemedeki maksatlarını açıklayan Yaçin, ümmetin yegâne kurtuluşunun ancak Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem'e ittiba etmesiyle mümkün olduğunu söyledi.
Yaçin, "Peki bizim kurtuluşumuz neyle olacaktır? Tekrardan Müslümanların kendi asıl temellerine dönmesi, Allah Resulü Aleyhisselatu Vesselam'ın Nebevi hareket metodunu, O'nun yaşam tarzını bilerek, O'nun yolundan gitmesiyle ümmet tekrardan bu zulümden kurtulacaktır. Bizler de Peygamber Sevdalıları olarak Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam'ın toplumun her tarafına hayatının sirayet edebilmesi ve toplumun her kesiminden Peygamber Efendimizin hayatının bilinmesi için, Efendimiz ile ilgili olarak Siyer Yarışması düzenlemekteyiz." ifadelerini kullandı.

"4 kategoride sınav düzenlemekteyiz"

Yarışmanın detaylarını aktaran Yaçin, Siyer Yarışmasının içerisine 7'den 70'e bütün halkımızı dahil ettirerek, Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam'ın hayatının öğrenilmesine vesile oluyoruz. Düzenlemiş olduğumuz Siyer Yarışması'nda 1'inci Kategori olarak 4 ve 5'inci sınıflar; 2'nci Kategori olarak 6, 7 ve 8'inci sınıflar; 3'üncü Kategori olarak 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflar; 4'üncü Kategori olarak ise yetişkinler kısmı olmak üzere 4 kategoride sınav düzenlemekteyiz. 1305 ödüllü Siyer Yarışmasıyla Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam'ın hayatının hem öğrenilmesi hem de bu vesileyle insanların 5 umre ödülü ve toplamda 1305 ödülü olan bu yarışmaya özelde Gaziantep halkı olmak üzere bütün Türkiye'deki Müslümanların, ehl-i iman insanların ve bugünkü yaşadığımız durumdan ve yaşadığımız koşullardan kurtulabilmenin, ümmetin tekrardan eski haline dönebilmesinin yolu olarak Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam'ın hayatının konu alındığı bu sınava girmesini talep ediyoruz ve istiyoruz halkımızdan." dedi.
"Tüm halkımızın katılımını bekleriz"
Son olarak yarışma için Gaziantep özelinde yaptıkları çalışmaları anlatan Yaçin, "Özellikle bizler şunu iyi biliyoruz ki Peygamber Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam'ın hayatı bizim kurtuluşumuz olacaktır. Biz Siyer Yarışması ile ilgili olarak Antep'te; caddelere, sokaklara, her tarafa brandalar astık, cam afişleri astık, bununla beraber Antep'in içerisinde binlerce el ilanı basıp halkımıza duyuru yaptık. Sosyal medyada ve birçok mecrada, insanlara Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam'ın hayatının ulaşması noktasında bir yol araladık ve bu şekilde bir çalışma yaptık. Bu vesileyle 11 Şubat Pazar günü 2024 yılında düzenleyeceğimiz Siyer Yarışması'na bütün halkımız davetlidir. Çoluk çocuk ailece tüm halkımızın katılımını bekleriz. Kurtuluşumuz Resulullah'ın izinden gitmekle olacaktır." 
Haftanın Öne Çıkanları

Kasım ayında 182 bin taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

2023-12-21 10:18 - Ekonomi

MSB: Irak'ın kuzeyinde 6 asker şehit oldu

2023-12-23 07:57 - Asayiş

Tarihi kalede Bin 800 yıllık ameliyat aletleri bulundu

2023-12-19 11:57 - Kültür Sanat

Gebze'de 8 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı

2023-12-22 16:12 - Asayiş

Amatör maçta şehitlere saygı, hakemlere çiçekli karşılama

2023-12-24 13:21 - Spor

Peygamber Sevdalıları'ndan Siyer Yarışması'na katılmaya davet

2023-12-25 13:50 - Kültür Sanat

Sincik karla kaplandı

2023-12-22 12:20 - Bölge

Malatya’da feci kaza: 1 ölü

2023-12-23 11:45 - Asayiş

Ukrayna, Rusya'ya ait 3 savaş uçağının düşürüldüğünü iddia etti

2023-12-23 12:17 - Dünya

İçinde Kudüs kelimesi geçen bir şiir nedeniyle program engellendi iddiası

2023-12-19 12:05 - Asayiş

İlgili Haberler

‘Hüseyin Nihal Atsız’a Vefa’ temasıyla düzenlenen şiir yarışmasının ödül töreni yapıldı

10:34 - Kültür Sanat

Yeşilçam’ın efsanesi çocukların oyun alanı oldu

10:49 - Kültür Sanat

Meslekleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya

10:11 - Kültür Sanat

Batman’da ’Geçmişten geleceğe’ sergisine yoğun ilgi

11:43 - Kültür Sanat

LC Waikiki’den yeni yıl için hediye seçenekleri

12:47 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Sosyal Medya Alarmı

16:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güneşli Hava Etkili: Kentte Bahar Tadında Bir Gün

16:09 - Diyarbakır

Amedspor’dan Zirve Hamlesi: Bandırmaspor’u 2-1 Geçti, Liderliği Aldı

16:04 - Diyarbakır

Sur’da dikkat çeken etkinlik

15:43 - Diyarbakır

Bağlar'da İşçiler Ücretlerini 8 Aydır Eksik ve Sosyal Hakları Ödenmiyor

15:41 - Diyarbakır