?>

Piknikçilerin Sofrasına Ayı Baskını

Piknik yapan aileler, anne ayı ve iki yavrusunun sofralarına baskın yapmasıyla şaşkına döndü. Sürekli elle beslenen ayılar, bölgeye gelenler için büyük tehlike oluşturuyor.

Bölge - 2 yıl önce

Bitlis'in Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan Nemrut Krater Gölü çevresine pikniğe giden vatandaşlar, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir olay yaşadı. Piknik için göl kenarına giden aileler, sofralarını hazırladıktan sonra anne ayı ve iki yavrusuyla karşılaştı. Yemek kokusuna gelen ayılar, piknikçilerin kurduğu sofradan faydalandı.
Sürekli olarak insanlar tarafından elle beslenen ayılar, bu durumu alışkanlık haline getirerek bölgeye giden vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor. 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü kenarında yaşayan bozayılar, yoldaki araçların önünde bile durarak yiyecek bekliyor.
Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Cihan Önen, konuyla ilgili birçok kez uyarılarda bulunduğunu ve çevreye tabelaların asıldığını belirtti. Önen, “Az önce Nemrut Kalderası'nın büyük göl civarında anne ve iki yavru ayı piknikçilerin olduğu bölgeye geldi ve onları kovaladıktan sonra sofralarına oturdu. İnsanlar olabildiğince kaçtılar ve hatta birkaç kişiye de saldırı girişimi oldu. Bizler bu konuyla ilgili birçok defa insanları bilgilendirdik. Yetkililer de gerekli tabelaları asmış durumda. Burası piknik yapılabilecek yerler ve ayılara yaklaşılmaması gerektiğini defalarca dile getirdik. Geçmiş yıllarda da ayılar tarafından saldırılar oldu ve buna bağlı olarak yaralanmalar meydana geldi. Ayılar et ve mangal kokusuna geliyor. Böylece insanlar ve ayılar karşılaştığı zaman istenmeyen durumlar yaşanabiliyor,” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Kacır: Sanayicilerimizle yakın iş birliğimizi sürdürmeye kararlıyız

2024-07-26 10:22 - Bilim ve Teknoloji

Brent petrolün varil fiyatı 81,14 dolar

2024-07-25 10:11 - Ekonomi

Trump'ın suikast girişiminde kulağına isabet eden şeyin kurşu olduğu teyit edildi

2024-07-27 13:17 - Dünya

Diyarbakır’da Yaz Aylarında Ağaçların Verimli Sulanması İçin İpuçları

2024-07-23 17:01 - Diyarbakır

SGK'den kamu idarelerine ait taşınmazlara ilişkin açıklama

2024-07-28 10:14 - Güncel

Diyarbakır'ın Tarihi Kapıları

2024-07-28 12:33 - Diyarbakır

Yunanistan ile 2. sınır köprüsünde çalışmalar hızlandı

2024-07-23 07:37 - Güncel

Yunanistan unsurlarınca geri itilen 94 düzensiz göçmen kurtarıldı

2024-07-28 07:22 - Güncel

Nijer'de askeri birliğe saldırı: 15 ölü

2024-07-24 07:58 - Dünya

Ailesinin dilinden Şehit Sacit Pişgin

2024-07-22 11:00 - Güncel

İlgili Haberler

Depremde evini kaybetti, aldığı hibeyle kendi işinin patronu oldu

13:39 - Bölge

Mardin’de aşiretler aynı masada

12:42 - Bölge

Şanlıurfa’da Trafo Merkezine Baskın Kamerada

11:08 - Bölge

Bitlis’te 54 talebe için anlamlı gün

10:24 - Bölge

Erzurum’da hava bir anda değişti

15:24 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da surların gölgesinde farklı yaşam

14:22 - Diyarbakır

Surların gölgesinde dikkat çeken mesaj: Kentimizi temiz tutalım

13:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Turşuluk sebzeler tezgâhları doldurdu

12:51 - Diyarbakır

Çermik’te kış hazırlığı hızlandı: Kurutmalıklar tezgâhlarda

12:36 - Diyarbakır

BAMEC’in Diyarbakır’daki yeni temsilcisi belli oldu

12:27 - Diyarbakır