?>

Prof. Dr. Ahmet Çolak: "İş güvenliği sadece zorunluluk değil, bir kültürdür"

Güncel - 11 ay önce

İş sağlığı ve güvenliği konusunda Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından biri olma vizyonuna sahip İş Güvenliği Ekipmanları Zirvesi (İGEZ), bu yıl sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirmeye hazırlanıyor.
8 Nisan 2025 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan zirvede, iş güvenliği ekipmanlarının üretimi, kalite standartlarına uygunluğunun belirlenmesinin önemi, CE belgelendirme süreçleri ve piyasa denetim süreçleri konuları masaya yatırılacak.
Prof. Dr. Ahmet Çolak, iş güvenliğinin yalnızca yasal düzenlemelerle sınırlandırılamayacağını vurgulayarak, "Çalışanların sağlığını ve güvenliğini korumak, sadece işverenlerin değil, tüm toplumun sorumluluğundadır. İş güvenliği bir kültürdür ve bu kültürü oluşturmak, yaygınlaştırmak için tüm paydaşların iş birliği yapması gerekir. İGEZ olarak biz de bu konuda üzerimize düşeni yaparak; sektördeki uygulamaları, gelişmeleri paylaşmayı ve konuyla ilgili firmaları bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

"Sektör profesyonellerine büyük fırsat"

İGEZ 2025, iş güvenliği ekipmanları üreten firmalar, mühendisler, akademisyenler ve iş sağlığı uzmanları için büyük bir fırsat sunulduğunu belirten Çolak, "İş güvenliği konusunda bilinçlenmek ve sektördeki yenilikleri yakından takip etmek isteyen herkesi İGEZ 2025’e bekliyoruz. Daha güvenli ve sürdürülebilir bir çalışma hayatı için hep birlikte adım atalım" diye konuştu.
Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hintliler ve Kürtler: Dilsel ve Kültürel Bağlantılar Üzerine Bir İnceleme

2025-04-03 15:47 - Kültür Sanat

Bu şifalı otu çoğu kişi bilmiyor, en çok hangi bölgede yetişiyor

2025-04-04 12:09 - Diyarbakır

Herkes bunun faydasını araştırmaya başladı!

2025-04-04 13:36 - Diyarbakır

Dicle’de Baharın Habercisi: Mızeleq Mevsimi Başladı!

2025-04-04 09:55 - Diyarbakır

Altın alanlar dikkat: Diyarbakır Kuyumcular Odası Uyardı

2025-04-03 12:20 - Diyarbakır

Dicle'de feci kaza: 1 ölü 1 yaralı

2025-04-04 16:23 - Diyarbakır

Bismil’deki Şeyh Eşref Cengiz Türbesi Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı

2025-03-31 23:33 - Diyarbakır

Mardin’de turizm polisi görev başında

2025-04-02 11:14 - Bölge

Diyarbakırlı Damat Dolarla Ödüle Boğuldu

2025-04-03 23:33 - Diyarbakır

Zülkifl ve Elyesa Peygamberlerin Kabirlerine Ziyaretçi Akını

2025-04-03 09:18 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Türkiye'den KKTC kararı

13:25 - Güncel

TVHB Başkanı Eroğlu: tüm meslektaşlarımızı anıyoruz

10:57 - Güncel

Obruk tehdidi sürüyor

10:58 - Güncel

Çocuklar bu projeyle teravihe koşuyor

11:00 - Güncel

Eber Gölü’nden sevindirici haber geldi

11:00 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı

21:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şüpheli Cisim Paniği

16:09 - Diyarbakır

Bağlar’daki bina sağlam çıktı

15:55 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 1 ayda 348 kişi yaralandı

15:48 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu camii çevresi dilencilerden temizlendi

15:00 - Diyarbakır