?>

Ramazan’ın favorisi tavuk eti

HasTavuk AŞ. Beyaz Et Genel Müdürü Müfit Yavuz, dünyada en fazla tüketilen protein kaynaklarının başında gelen tavuk etinin, vitamin ve mineraller bakımından zengin, tok tutucu özelliğiyle de Ramazan’ın vazgeçilmezi olduğunu söyledi.

Ekonomi - 9 ay önce

Yavuz; "Tavuk eti yemenin birçok faydası vardır. Tavuk eti uzun Ramazan günlerinde tokluk özelliği ile favori bir üründür. Kolesterolün, tansiyonun, kilonun kontrol altına alınmasında yardımcıdır. Tavuk etinde bolca bulunan selenyum metabolik performansı etkiler, insan vücudundaki bağışıklık fonksiyonlarını çalıştırır, metabolizmayı güçlendirir" dedi.
Özellikle Ramazan’da uzun saatler dinç kalmak ve tokluk hissetmek, kilo kontrolünü sağlamak hatta sağlıklı fit bir görünüme sahip olmak için yağsız-derisiz tavuk eti ürünlerinin tüketilmesini tavsiye eden HasTavuk Beyaz Et Genel Müdürü Müfit Yavuz; "Göğüs eti ürünlerinin yağ-şeker-karbonhidrat seviyeleri "0" olup, Protein-vitamin ve enerji açısından kas gelişimini destekleyerek kilo verdiren değerli ürünlerdir. Göğüs eti tüketerek, kalp sağlığınızı koruyabilir, huzursuz, depresif durumlarda beyninizdeki serotonin seviyesini tavuk eti tüketerek yükseltebilirsiniz. Bunun sonucu moraliniz yükselerek stresiniz azalır ve uykunuz düzene girer. Orta yaş üzeri kişilerde rastlanan osteoporoz - kemik erimesi -eklem iltihabı rahatsızlıklarına karşı da önlem almış olursunuz. Bunların yanında kansere ve genetik hastalıklara karşı, göz-kemik-diş sağlığı, sinir sistemi fonksiyonlarını desteklenmesi ve cilt sağlığına kadar bir çok faydası olan tavuk eti vücudumuz için çok gerekli bir mineraldir.

Ramazan’da nasıl beslenilmeli

Yavuz sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Sağlığımız yerindeyse, ağzımızın tadı da soframızın tadı da yerindedir. Sağlığımızı en fazla etkileyen şeyler yediklerimiz olduğuna göre, kendi sağlığımız, ailemizin, çocuklarımızın sağlığı için beslenmemize dikkat etmeyi, sofralarımızdan en değerli protein olan tavuk eti ve yumurtayı eksik etmemeliyiz. Ramazan ayında beslenme konusunda daha dikkatli olmalıyız. İftarda yemeğe az bir çorba ile başlamak, haşlama, ızgara ya da fırınlanmış şekliyle tavuk eti tüketmek, yanında bir salata ve bol su tüketimi, sağlık için oldukça faydalıdır. Bu şekilde bir beslenme, hem uzun süre tokluk hissi, hem de şişkinlik-mide-bağırsak vb. sindirim problemlerinden uzaklaşıp, kendinizi hafif hissetmenizi sağlayacaktır."

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Vergi haftası törenle kutlandı

2025-02-25 00:08 - Güncel

Zonguldak’ta canlı hayvan taşıyan kamyon devrildi, onlarca tavuk telef oldu

2025-02-25 00:03 - Asayiş

Görevi başında kalp krizi geçiren polis memuru şehit oldu

2025-02-25 00:12 - Asayiş

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası İstanbul Valiliği’nden açıklama

2025-02-25 01:33 - Asayiş

Acun Ilıcalı: "Biz arı kovanına çomağı soktuk"

2025-02-25 01:28 - Spor

Arıcılar kovan başına 5 kilogram indirimli şeker desteği istiyor

2025-02-23 00:03 - Ekonomi

İlhan Palut: "3 puan önemli ama hala rahat değiliz"

2025-02-23 00:08 - Spor

Kargo minibüsü dereye uçtu

2025-02-23 00:12 - Asayiş

Mustafa Dalcı: "Türk hakemlerinin yerinde olsaydım bu haftayı protesto ederdim"

2025-02-23 00:17 - Spor

Samsun’da 2 bin 392 adet sentetik ecza ele geçirildi

2025-02-23 00:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Emekliler İçin Bayram İkramiyesi Kalkacak Mı?

16:00 - Ekonomi

Adıyaman’da yer fıstığı hamlesi

13:07 - Ekonomi

Köprübaşı’nda kış çileği 200 TL’den alıcı buluyor

08:53 - Ekonomi

2026 Asgari Ücreti İçin İlk Toplantı 12 Aralık'ta Başlıyor

19:57 - Ekonomi

Emekliler İçin Bayram İkramiyesi Kalkacak Mı?

14:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 15 Yaş Altı Sosyal Medya Kullanımı İçin Yeni Düzenleme Geliyor

16:36 - Diyarbakır

Osman Özköylü’nün Skandal Sözlerine Tepki Yağıyor

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 81 ilde elektrikte yeni dönem

15:24 - Diyarbakır

Dicle Nehri'nde Su Seviyesi Tarihi Dip Noktaya İndi

14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 112 Acil Sağlık Çalışanlarına Anlamlı Ziyaret

14:10 - Diyarbakır