?>

Ramazan'a renk katan mekanlar: İftar çadırları

Her Ramazan birçok STK ve hayır sahibi vatandaş tarafından kurulan iftar çadırları bir yandan  kardeşliğin pekişmesine vesile olurken diğer yandan ihtiyaç sahipleri için uğrak alanları olmaya devam ediyor.

Güncel - 2 yıl önce

Depremin etkilerinin birçok yönüyle devam ettiği illerden biri olan Adıyaman'da il Müftülüğü tarafından kurulan iftar çadırında günlük bin kişiye iftar yemeği  veriliyor. Emir Sultan Camii avlusunda kurulan iftar çadırında bir ay boyunca devam edecek iftar yemeği ikramı, her gün vatandaşların iftar etmesine vesile olacak.

"Kardeşlik havasını teneffüs etmek için bütün Adıyamanlı kardeşlerimizi bekliyoruz" İftar çadırı hakkında bilgi veren Adıyaman İl Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Ali Çetinkaya, "Rabbimize, bizi yeni bir Ramazan-ı şerife kavuşturduğu için hamd ediyoruz. Ramazan ayı münasebetiyle TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığımız deprem bölgesinde depremzede kardeşlerimize iftar ikramında bulunacaklar. Bu vesileyle Adıyaman ve Gölbaşı ilçemizde açtığımız iftar çadırlarımızda toplamda iki bin kişilik iftar yemeği verilecek. İftara bir saat kala vaizlerimiz ve din görevlilerimiz tarafından iftar çadırımızda vaaz ve irşad programları yapılmaktadır. Bütün Adıyamanlı kardeşlerimizi, dostlarımızı iftar çadırına davet ediyoruz. Beraber bir iftar açıp kardeşlik havasını teneffüs etmek için bütün Adıyamanlı kardeşlerimizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ramazan'da gelenek haline geldi" Depremzede vatandaşlardan Osman Çil, "Bu çadırlar sadece iftarla ilgili değil deprem sürecinde yapılan çalışmalar takdire şayandır. Bu iftar çadırı deprem sürecinde de vardı. Biz bunun bir gelenek haline gelmesini istiyorduk ve Ramazan'da gelenek haline geldi. İnsanların burada mutlu olduğunu görmek aynı şekilde bizleri de mutlu ediyor." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

2024-03-12 08:34 - Güncel

40 yıldır kumrularla çocuk gibi ilgileniyor

2024-03-07 11:43 - Güncel

Koçak Pırlanta Diyarbakır’da açıldı

2024-03-09 15:25 - Diyarbakır

Tüketiciyi iknada yeni yöntem: Nöropazarlama

2024-03-06 10:35 - Ekonomi

Yaralı bulunan şahin tedavi altına alındı

2024-03-07 11:59 - Güncel

İstanbul'da organize suç örgütlerine operasyon: 27 gözaltı

2024-03-09 08:18 - Güncel

Bakan Fidan ABD’ye gidiyor

2024-03-06 10:39 - Siyaset

Otobüs şarampole devrildi: 20 yaralı

2024-03-11 22:53 - Güncel

Hafriyat kamyonu ile otomobilin karıştığı kazada 5 kişi yaralandı

2024-03-08 00:18 - Güncel

Hukukçu Günce: Türkiye'de 6 milyon kişi kredi kartı mağduru

2024-03-12 10:46 - Güncel

İlgili Haberler

Minareye yer bulamayınca duvara tasarladılar

09:28 - Güncel

Antakya’da yer fıstığı üretimi yapılan araziler incelendi

09:49 - Güncel

Alzaymır Merkezi’nde yeniden hayata tutundu

16:37 - Güncel

Atletizmde 9 yıldır kırılamayan Türkiye rekoru kırıldı

16:41 - Güncel

Polislerden şehit ailelerine anlamlı ziyareti

16:45 - Güncel

Günün Manşetleri

ATM ve İş Yerlerine Kurşun Yağdıran Şüpheliler Yakalandı

09:22 - Diyarbakır

Diyarbakır Merkezli Yasa Dışı Bahis Operasyonu: 24 Şüpheli Tutuklandı

08:58 - Diyarbakır

Sultan Şeyhmus EZ-ZULİ Derneği’nden Anlamlı Aşure İkramı

16:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Termometreler Zorlandı

16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Karne Günü Heyecanı

16:15 - Diyarbakır