?>

Rektör Çakmak; "Yenilikçi fikirlerin filizlenmesi önemli"

Ekonomi - 2 yıl önce

KOSGEB Girişimci Destek Programı kapsamında düzenlenen İş Geliştirme Destek Programı 3. Jüri Toplantısı, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Toplantıya, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın yanı sıra Erzurum Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ender Cihantimur, KOSGEB İl Müdürü Lütfullah Aktaş, KOSGEB KOBİ Rehberlik ve Danışmanlık Müdürü Arif Torun ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven katıldı.
Toplantıda, Erzurum’un girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, bölgesel kalkınmayı hızlandırmak ve yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirmek amacıyla hazırlanan 11 proje jüri üyelerinin değerlendirmesine sunuldu. Projelerin, istihdamı artırarak bölge ekonomisine katkı sağlaması ve sürdürülebilir iş modelleri oluşturması hedeflendi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesinin bölgesel kalkınma açısından önemine dikkat çekti. Genç girişimcilerin sunduğu yenilikçi çözümler ve geleceğe yönelik vizyonlarının etkileyici olduğunu belirten Vali Çiftçi, KOSGEB’in sunduğu desteklerin bu projelerin hayata geçirilmesinde kritik bir rol oynadığını vurguladı.
Rektör Çakmak ise üniversite olarak yenilikçi fikirlerin filizlenmesine ve girişimciliğin teşvik edilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, bu tür programların, gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürme yolunda önemli fırsatlar sunduğunu dile getirdi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Acun Ilıcalı: "Biz arı kovanına çomağı soktuk"

2025-02-25 01:28 - Spor

Yaşlıların maaşlarını eksik ödeyen banka çalışanına yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı

2025-02-19 17:47 - Asayiş

Diyarbakır’da Boşanma Sayısı 55 Kat Arttı!

2025-02-24 15:43 - Diyarbakır

Kars’ta hasta buzağısını aracıyla veterinere getirdi

2025-02-22 14:48 - Güncel

Evlenen çiftlerin sayısı 2024 yılında 568 bin oldu

2025-02-24 10:51 - Güncel

2025'te Madeni Para Üretimi Dönüşüme Giriyor

2025-02-21 14:00 - Ekonomi

Güneydoğu bölgesinin tek kadın üroloji doktoru

2025-02-19 14:57 - Diyarbakır

Patlayan su borusundan fışkıran sular görsel şölene dönüştü

2025-02-24 23:13 - Güncel

Diyarbakır'ın en zenginleri nerede yaşıyor

2025-02-18 14:34 - Diyarbakır

Marka hakkı ihlali nedir!

2025-02-21 16:06 - Bilim ve Teknoloji

İlgili Haberler

Vodafone Red’liler, yurt dışı ve yaz ayrıcalıklarıyla toplam 264 milyon TL tasarruf etti

11:07 - Ekonomi

Sinop’ta geleceğin bilinçli tüketicileri yetişiyor

13:16 - Ekonomi

Su tarlaya ulaştı, Emirler’de kiraz üretimi arttı

13:18 - Ekonomi

Bakan Bayraktar: Türkiye ile Almanya arasındaki ikili ticaret hacmi 50 milyar doları aştı

13:23 - Ekonomi

Altında sert düşüş

10:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

GoTürkiye’nin 7 bölgelik tanıtım yolculuğu Diyarbakır’da tamamlandı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kuru meyve ve çerez tezgâhları doldu

15:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’daki viyadük faciasında yeni karar

15:07 - Diyarbakır

Narin Güran davasında yeni duruşma

14:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da odunlukta dev yılan paniği

14:50 - Diyarbakır