?>

Rektör Çakmak; "Yenilikçi fikirlerin filizlenmesi önemli"

Ekonomi - 1 yıl önce

KOSGEB Girişimci Destek Programı kapsamında düzenlenen İş Geliştirme Destek Programı 3. Jüri Toplantısı, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Toplantıya, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın yanı sıra Erzurum Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ender Cihantimur, KOSGEB İl Müdürü Lütfullah Aktaş, KOSGEB KOBİ Rehberlik ve Danışmanlık Müdürü Arif Torun ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven katıldı.
Toplantıda, Erzurum’un girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, bölgesel kalkınmayı hızlandırmak ve yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirmek amacıyla hazırlanan 11 proje jüri üyelerinin değerlendirmesine sunuldu. Projelerin, istihdamı artırarak bölge ekonomisine katkı sağlaması ve sürdürülebilir iş modelleri oluşturması hedeflendi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesinin bölgesel kalkınma açısından önemine dikkat çekti. Genç girişimcilerin sunduğu yenilikçi çözümler ve geleceğe yönelik vizyonlarının etkileyici olduğunu belirten Vali Çiftçi, KOSGEB’in sunduğu desteklerin bu projelerin hayata geçirilmesinde kritik bir rol oynadığını vurguladı.
Rektör Çakmak ise üniversite olarak yenilikçi fikirlerin filizlenmesine ve girişimciliğin teşvik edilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, bu tür programların, gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürme yolunda önemli fırsatlar sunduğunu dile getirdi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Acun Ilıcalı: "Biz arı kovanına çomağı soktuk"

2025-02-25 01:28 - Spor

Yaşlıların maaşlarını eksik ödeyen banka çalışanına yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı

2025-02-19 17:47 - Asayiş

Diyarbakır’da Boşanma Sayısı 55 Kat Arttı!

2025-02-24 15:43 - Diyarbakır

Kars’ta hasta buzağısını aracıyla veterinere getirdi

2025-02-22 14:48 - Güncel

2025'te Madeni Para Üretimi Dönüşüme Giriyor

2025-02-21 14:00 - Ekonomi

Kayseri’de berber ve kuaför ücretlerine zam

2025-02-20 13:37 - Ekonomi

Çarşambalılar Derneği: "Sanata ve sanatçıya desteğimiz büyüyerek devam edecek"

2025-02-24 12:57 - Kültür Sanat

Patlayan su borusundan fışkıran sular görsel şölene dönüştü

2025-02-24 23:13 - Güncel

Diyarbakır'ın en zenginleri nerede yaşıyor

2025-02-18 14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 200 çocuk ve ergen hasta Teknoloji ve Davranışsal Bağımlılığı Biriminde tedavi aldı

2025-02-21 10:23 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Japon Konutları’nda yaşam başladı

11:28 - Ekonomi

AOSB’den üretim sürekliliğini güçlendirecek stratejik yatırım

10:20 - Ekonomi

Başkan Erdem: Döviz dönüşüm destek süresi talemizle uzatıldı

10:21 - Ekonomi

Fındık işçilerinin "Gurbet" mesaisi başladı

12:19 - Ekonomi

Kadınlar Plajı temmuz ayında 12 bin kişiyi ağırladı

12:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bağlar'da Park Halindeki Kamyonet Alevlere Teslim Oldu

16:41 - Diyarbakır

Çermik’in Organik Pazarı Yoğun İlgi Görüyor

16:36 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Filistin İçin Kara Konvoyu Hazırlığı

15:36 - Diyarbakır

Osmanlı'da güç kadar faniliği de hatırlatıyordu

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Güvercinlere Sıcak Hava Önlemi

12:58 - Diyarbakır