?>

Rektör Çamsarı’dan Mersin Üniversitesi öğrencisi Milli Atlet Ersu Şaşma’ya kutlama

MERSİN (İHA) – Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında tarihi bir başarıya imza atarak, erkekler sırıkla atlamada finale kalan ilk Türk atlet olan Mersin Üniversitesi öğrencisi Milli Atlet Ersu Şaşma’yı kutladı..

Sağlık - 5 yıl önce

MERSİN (İHA) – Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında tarihi bir başarıya imza atarak, erkekler sırıkla atlamada finale kalan ilk Türk atlet olan Mersin Üniversitesi öğrencisi Milli Atlet Ersu Şaşma’yı kutladı. Mersin Üniversitesinden yapılan açıklamada, Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi ve milli sporcu Ersu Şaşma’nın, elde ettiği başarılara bir yenisini daha eklediği belirtildi. Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunlarında sırıkla atlama elemelerinde, 5.65 metrelik derece elde eden Şaşma’nın, adını en iyi 12 atlet arasına yazdırdığı kaydedilen açıklamada, 1948 yılından bu yana sırıkla atlamada olimpiyat finali gören ilk Türk atlet olarak tarihe geçen milli sporcunun, yarın yapılacak finallerde altın madalya için mücadele edeceği bildirildi. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Öğrencimiz Ersu Şaşma’yı, antrenörlerini ve hocalarını yürekten kutluyorum. Böyle bir tarihi başarı elde ederek hem üniversitemizin hem ülkemizin gururu oldu. İnşallah Ersu Şaşma bu başarısını madalya ile taçlandıracak” dedi. Beden Eğitimi Yüksekokulunu hem altyapı hem kadro anlamında güçlendirerek Spor Bilimleri Fakültesi haline getirdiklerini belirten Prof. Dr. Çamsarı, fakülteden Ersu Şaşma gibi nice sporcunun yetişeceğine inancının tam olduğunu, Türk Bayrağını dalgalandırmak adına çalışan tüm öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. Mersin Üniversitesi öğrencisi Ersu Şaşma, 2021 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasında erkekler sırıkla atlama finalinde 5’incilik elde etmiş, 23 yıldır kırılamayan sırıkla atlama Türkiye rekoru olan 5.70 metre engelini 5.72’ye çıkararak Türk atletizminin en eski rekorunu kırma başarısını da göstermişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Kanık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uygulama Oteli protokolü imzalandı

2021-07-29 00:00 - Güncel

Adıyaman’da 240 aileye yardım kolisi ulaştırdı

2021-07-27 00:00 - Güncel

Bakan Pakdemirli: “Afetlerle mücadelede çalışmalarımızı doğayla uyumlu bir şekilde sürdürmeye devam ediyor, yenilikçi yukarı havza tedbirlerini riskli bölgelerde yaygınlaştırıyoruz.”

2021-07-27 00:00 - Güncel

Van’da sel mağdurları için çadır kuruluyor

2021-08-01 00:00 - Güncel

Vitamin ve mineral fazlası, eksikliğinden daha zararlı

2021-07-26 00:00 - Sağlık

Fenerbahçe’de hazırlıklar devam etti

2021-08-01 00:00 - Spor

12 ayrı hırsızlık yapan 3 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

2021-08-01 00:00 - Güncel

Bakan Yanık: ″21 milyon lira kaynak aktarıldı, eksik oldukça aktarım devam edecek″

2021-08-01 00:00 - Güncel

Sivas’ta kaçakçılık operasyonu: 102 bin 600 adet makaron ele geçirildi

2021-07-30 00:00 - Güncel

Başakşehir’in genç sağ beki Yeni Malatyspor’da

2021-07-29 00:00 - Güncel

İlgili Haberler

Silopi’de öğrencilerin sağlığı için kantinler denetlendi

10:28 - Sağlık

Okul dönemi sık hastalanan çocuklara dikkat

10:17 - Sağlık

Eşinin böbreği ile hayata tutundu

10:27 - Sağlık

Lenfomayı erken teşhis ve doğru tedavi ile yenebilirsiniz

09:46 - Sağlık

Çocuk sağlığında Türkiye-Kazakistan iş birliği: Pediatri Günleri Astana’da başlıyor

22:29 - Sağlık

Günün Manşetleri

Yıkımın Ortasında Eğitimi Sürdürme Mücadelesi

20:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın enerji talepleri Bakan Bayraktar’a taşındı

17:21 - Diyarbakır

TEKNOFEST 2026’nın teknoloji finalleri Diyarbakır’da başladı

16:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hafif ticari araç refüje çarpıp yan yattı: 1 yaralı

15:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kahve zarflarına Osmanlı dokunuşu

15:52 - Diyarbakır