?>

Rezerv alanlarında hummalı çalışma

Malatya'da ticaretin kalbinin attığı çarşı merkezinde konutlar hızla yükselirken özellikle inşaat sektörünün kalbi olan İsmetiye Mahallesi'nde de çalışmalara hız verildi. Rezerv alanı ilan edilen bölgede yüzlerce işyeri ve konut yapılacak.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Bölge - 2 yıl önce

6 Şubat 2023'te yaşanan asrın felaketinin yıktığı Malatya'da depremin izleri her geçen gün silinmeye devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yeniden göreve gelmesi ile hız kazanan çalışmalar ile Malatya'nın her köşesi şantiyeye dönmüş durumda. Bakırcılar Çarşısı olarak bilinen Akpınar Bölgesindeki çalışmalarda binalar hızla yükselirken çarşı merkezinde bulunan ve inşaat sektöründe malzeme tedarikçilerinin yer aldığı Niyazi Mısrı Caddesi'nde de çalışmalar hız kazandı. 4. Etap olarak rezerv alanı ilan edilen İsmetiye Mahallesinde ilk etap çalışmaları için iş makineleri harıl harıl çalışmaya devam ediyor. Bölgedeki az hasarlı ve ağır hasarlı binaların yıkımları bugünlerde artarken bölgenin tamamen temizlenmesi ile ihaleyi alan firmanın 15 gün içinde ilk kazmayı vurması bekleniyor.İsmetiye Mahallesi Muhtarı Turan Kılavuz, kendi mahalleleri ile birlikte Niyazi ve Kavaklıbağ Mahallelerinin 4 etap şeklinde planlandığını belirterek İsmetiye Mahallesi'ndeki ilk etap çalışmalarının 15 güne başlayacağını söyledi. Projeyi çok beğendiğini de belirten Muhtar Kılavuz, “İlk etap da 497 konut 330 büro ve 350 dükkan yapılacak. Projeler çok güzel. Malatya'ya layık bir proje olduğunu düşünüyorum. Özellikle mahallemiz 17 ilin geçiş güzergahı olan bir konumda. Bu nedenle buradan seneye geçecek olanlar ‘Malatya çok güzel olmuş' diyecekler” ifadelerine yer verdi.
O kara gecede ilk deprem anında 6 binanın yıkıldığını da 67 mahalle sakinini vefat ettiğini de hatırlatan Muhtar Kılavuz, depremin izlerinin en kısa sürede silineceğini söyledi. İhaleyi alan firmanın yıkımların tamamlanması ile hemen inşaat çalışmasına başlayacağını ifade eden Kılavuz, “Umut ediyorum ki seneye bu vakitler mahallemizin yüzde 80'i bitmiş olacaktır. Burası genelde ticaretin döndüğü bir mahalleydi. 260 konutumuz vardı. Ancak mahallede inşaat sektörü, doğalgaz gibi önemli ticaret merkezleri buradaydı. Bu nedenle burasının seneye büyük oranda bitmiş olacağını tahmin ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Karpuzunun özellikleri nedir?

2024-09-01 21:01 - Diyarbakır

Diyarbakırspor’un eski başkanı hayatını kaybetti

2024-09-01 21:16 - Diyarbakır

Okula uyum haftası yarın başlıyor

2024-09-01 08:16 - Eğitim

Çevreci okullara "yeşil bayrak"

2024-08-27 15:00 - Eğitim

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

2024-08-30 08:16 - Güncel

Üst kademe kamu yöneticilerinin atama usullerinde değişikliğe gidildi

2024-08-31 14:55 - Güncel

Gazze'de can kaybı 40 bin 691’e yükseldi

2024-08-31 16:05 - Güncel

KPSS Ön Lisans bugün yapılacak

2024-09-01 06:19 - Eğitim

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatıldı

2024-08-30 07:57 - Güncel

MİT'ten PKK'ya operasyon

2024-08-30 15:43 - Güncel

İlgili Haberler

Güneydoğu’da Tarımsal Sulama Alarmı

09:53 - Bölge

Yüksekova’da "Planlı Tarımsal Üretim" için saha kontrolleri sürdürülüyor

08:27 - Bölge

Sıcaktan bunalan inekler çareyi gölette buldu

08:30 - Bölge

Kaymakamı Volkan Hülür, Esendere Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu

08:32 - Bölge

40 dereceyi gören havalarda arılar için tedbir alın çağrısı

08:36 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakırlı Sultan Şırdanı Markaya Dönüştürdü

17:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yaz tatili eğitimle renklendi

15:50 - Diyarbakır

Rojin Kabaiş'in DNA izleri 2 yıl sonra incelenecek

15:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Gazi Caddesi’nde Trafik Çilesi

15:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 45 Derece Sıcaklıkta Örnek Duyarlılık

14:59 - Diyarbakır