?>

RTÜK Başkanı'ndan Medyaya sert eleştiri

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Narin Güran cinayetiyle ilgili sorumsuz yayınlar yapan medyaya tepki göstererek, şiddet içerikli haberler için yeni düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da vahşice katledilen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili medyanın tutumuna sert eleştirilerde bulundu. Şahin, "Narin kızımızın acımasızca katledilmesi karşısında medyamızın sergilediği sorumsuz yayıncılık beni derinden üzdü. Mahkemenin yayın yasağı kararına ve soruşturmanın gizliliği ilkesine riayet edilmedi. Reyting uğruna böylesine hassas bir konunun pervasızca ekrana taşınması vicdanları yaraladı. Çocukların izlediği saatlerde bu denli korkunç bir cinayetin tüm detaylarıyla anlatılması son derece yanlıştı. Olayın kendisi büyük bir trajediyken, medyada yansıtılma şekli daha da büyük bir travmaya neden oldu. İzleyicilerin ruh sağlığına zarar veren bu tür yayınlar yapılmamalıydı. Özellikle aileler ve yakın ilişkiler üzerinde yıkıcı etkiler bıraktı," dedi.
Şahin, sorumsuz yayıncıların Üst Kurul’da ele alınacağını belirterek, "Kurulda yapılan ihlalleri değerlendireceğiz. Bununla da kalmayıp, çocukların ekran başında olduğu saatlerde şiddet içerikli haberlerin sunum şekli konusunda bilimsel çalışmalar başlatacağız. Medyada bilinçsizce ve vicdanı hiçe sayarak yapılan yayınlara tahammülümüz yok. Akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve uzmanlarla bir araya gelerek, şiddet içerikli haberlerin standartlarını belirleyeceğiz," ifadelerini kullandı.
RTÜK Başkanı ayrıca gündüz kuşağı programlarına yönelik de önemli açıklamalarda bulundu: "Bu programlarda artık sınır aşıldı. Defalarca uyarılarımıza rağmen, düzelme sağlanmadı. Yeni yayın dönemine girerken artık sert önlemler alma aşamasındayız. Kalitesiz ve topluma zarar veren gündüz kuşağı yayınları için radikal kararlar alıp, en katı şekilde uygulayacağız," şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Meta'dan Rusya medya kuruluşlarına yasaklama

2024-09-17 09:45 - Bilim ve Teknoloji

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi arttı

2024-09-20 10:39 - Ekonomi

İşgalciler esir takası için gösteri düzenledi

2024-09-22 09:21 - Dünya

İşgalcilerin Beyrut saldırısında şehid sayısı 45'e yükseldi

2024-09-22 11:50 - Dünya

Tarım ÜFE ağustosta aylık bazda azaldı

2024-09-16 10:52 - Ekonomi

Diyarbakır sular altında, belediye nerede?

2024-09-22 18:34 - Diyarbakır

BM, Bangladeş'te yüzlerce protestocunun ölümünü soruşturacak

2024-09-16 13:21 - Dünya

Diyarbakır’da Yağmur Vatandaşları Nasıl Etkiledi?

2024-09-21 11:09 - Diyarbakır

Diyarbakır'da yaralı oklu kirpi tedavi altında

2024-09-21 22:22 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil’de şantaj operasyonu: 3 Tutuklama

2024-09-21 16:09 - Diyarbakır

İlgili Haberler

MÜSİAD’ın İftar Sofrasında Devlet, İş Dünyası ve Çocuklar Buluştu

23:09 - Diyarbakır

Dicle Devlet Hastanesi’nde Sona Doğru

20:12 - Diyarbakır

Amed SF’den İstanbulspor Deplasmanında Farklı Galibiyet

16:45 - Diyarbakır

Türkiye’yi Zayıf Göstermek Muhalefet Değildir

16:11 - Diyarbakır

Diyarbakır Çınar’da Minibüs ile Otomobil Çarpıştı: 1 Kişi Yaralandı

16:09 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

MÜSİAD’ın İftar Sofrasında Devlet, İş Dünyası ve Çocuklar Buluştu

23:09 - Diyarbakır

Dicle Devlet Hastanesi’nde Sona Doğru

20:12 - Diyarbakır

Amed SF’den İstanbulspor Deplasmanında Farklı Galibiyet

16:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kurumlar Arası Ziyaret

16:12 - Diyarbakır

Türkiye’yi Zayıf Göstermek Muhalefet Değildir

16:11 - Diyarbakır