?>

Sağlık Bakanlığından Ramazan Bayramı genelgesi

Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetlerinin çalışma günlerinde olduğu gibi Ramazan Bayramı’nda da kesintiye uğramadan eksiksiz sunulabilmesi için bir genelge yayınladı.

Güncel - 2 yıl önce

Bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından sağlık hizmeti sunumunda bir aksaklığa mahal vermemek için yayınlanan genelge, 81 İl Sağlık Müdürlüğüne gönderildi. Genelgede idari izin günleri boyunca sürdürülecek hizmetlerle ilgili detaylı talimatlar ve hatırlatmalar yer aldı.
Bakanlığın resmî web sitesindeki bilgiye göre genelgede hem kamu hem de özel hastanelerin acil servislerinde, artması muhtemel iş hacmini karşılayabilecek nitelik ve kapasitede bir düzenleme yapılması gerektiği vurgulandı.
Acil sağlık hizmetleri ile hasta sevk ve nakil işlemlerinin 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığı ile İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi ile koordinasyon sağlanarak verilmesinin esas olduğu belirtildi. Acil Sağlık Hizmetleri Çağrı Kayıt ve Operasyon Yönetim Sistemindeki verilerin ilgili sağlık tesisleri yönetimlerince sürekli güncellenmesi istendi.

Bayram boyunca kesintisiz evde sağlık hizmeti

Sağlık Bakanlığının genelgesine göre; evde sağlık hizmetleri kapsamında, önceden planlanmış ev ziyaretleri, hastaların devam etmekte olan ilaç uygulaması, tıbbi bakım işlemleri de aksatılmadan sürdürülecek.
Tatil süresince kanser hastalarının tedavilerinin aksamaması için radyoterapi hizmetleri planlanan tedavi protokollerine uygun olarak sürdürülecek.
Diyaliz, replantasyon, kalp cerrahisi-yanık ve organ nakli gibi özellikli hizmet sunumu ve tıbbi laboratuvarlar, ultrason-MR-tomografi-röntgen vb. görüntüleme birimleri ile hasta yatırılan kliniklerde, nöbet hizmetleri 24 saat esasına göre planlanacak ve kesintisiz hizmet sunulacak.
Genelgede ayrıca, tüm sağlık çalışanlarının her zaman olduğu gibi büyük fedakârlık ve üstün gayretle ekip anlayışı içerisinde görev yapmaları gerektiği vurgulanarak Ramazan Bayramları tebrik edildi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Sadıkoğlu: Önümüzdeki dört yıl en önemli gündem, depremin yaralarını sarmak olmalı

2024-04-02 13:05 - Güncel

Mart ayında ihracat 22 milyar 578 milyon dolar olarak gerçekleşti

2024-04-04 10:09 - Ekonomi

7 ilde olaylara katılan 89 şüpheli gözaltına alındı

2024-04-03 06:50 - Asayiş

İlim İrfan Gençlik ve Yardımlaşma Derneği Prof. Dr. Mehmet Karakoç'u ziyaret etti

2024-04-01 17:00 - Diyarbakır

Şanlıurfa'da trafik kazası: 1 ölü 3 yaralı

2024-04-03 09:33 - Güncel

Malatya'da yaşanan deprem sonrası yine uyardı!

2024-04-03 13:43 - Güncel

MGK toplandı

2024-04-04 16:12 - Güncel

Eski muhtar ile yeni muhtar taraftarları kavga etti; 5 yaralı

2024-04-03 11:37 - Asayiş

Gazze’de can kaybı 32 bin 916’ya yükseldi

2024-04-02 12:57 - -

Kars’a baharın müjdecisi leylekler geldi

2024-04-02 15:22 - Bölge

İlgili Haberler

Minareye yer bulamayınca duvara tasarladılar

09:28 - Güncel

Antakya’da yer fıstığı üretimi yapılan araziler incelendi

09:49 - Güncel

Alzaymır Merkezi’nde yeniden hayata tutundu

16:37 - Güncel

Atletizmde 9 yıldır kırılamayan Türkiye rekoru kırıldı

16:41 - Güncel

Polislerden şehit ailelerine anlamlı ziyareti

16:45 - Güncel

Günün Manşetleri

Sultan Şeyhmus EZ-ZULİ Derneği’nden Anlamlı Aşure İkramı

16:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Termometreler Zorlandı

16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Karne Günü Heyecanı

16:15 - Diyarbakır

Türkiye’de milyonlarca öğrenci yaz tatiline girecek

16:11 - Eğitim

Diyarbakır'da Yıl Boyu Yürütülen Çalışmalar Masaya Yatırıldı

16:06 - Diyarbakır