Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, “Narkotik Suçlarla Mücadele” çerçevesinde 2-3 Ekim 2025 tarihlerinde önemli bir operasyona imza attı. Halfeti, Siverek, Birecik ve Akçakale ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah ticaretine yönelik çok sayıda adres ve şahıs hedef alındı.
Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Narkotik ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile ilçe jandarma ekiplerinin ortak yürüttüğü operasyonlarda, belirlenen adreslerde yapılan aramalarda önemli miktarda uyuşturucu madde, silah ve cephanelik bulundu.
Yapılan aramalarda;
1 adet piyade tüfeği,
2 adet piyade tüfeği şarjörü,
28 adet çeşitli çap ve türlerde fişek,
196 kök kenevir bitkisi,
11 adet esrar karışımlı içime hazır sigara,
2 gram kubar esrar,
1 gram metamfetamin
6 adet uyuşturucu madde kullanımına yarayan aparat ele geçirildi.
Ekipler, uyuşturucu madde bulundurduğu ve ticaretini yaptığı tespit edilen kişilerin evlerinde ve üzerlerinde detaylı incelemeler gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlemler başlatıldı.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucuyla mücadelenin aralıksız sürdüğünü vurgulayarak, halkın huzur ve güvenliği için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
kaynak: İLKHA