?>

Şanlıurfa Otogarı Beklentilerin Altında Kaldı

Bayram öncesi yoğunluk yaşanmayan otogarda esnaf, bayram sonrasına umut bağlıyor. Ekonomik zorluklar ve artan bilet fiyatları işleri olumsuz etkiliyor.

Bölge - 2 yıl önce

Bayram öncesi beklentilerini karşılamayan Şanlıurfa Otogarı esnafı, umutlarını bayram sonrasına taşıdı. Havaların ısınması ve tatil sezonunun başlamasıyla birlikte işlerinin düzeleceğine inanan esnaf, eski günlerini özlemle anıyor.
Şanlıurfa'dan gidişlerde herhangi bir yoğunluk yaşanmazken, gelişlerde ise yoğunluk olduğunu belirten otogar esnafı İLKHA'ya açıklamalarda bulundu.

"Otogar esnafının işleri, yolcu olmadığı zaman sıkıntıya girer" Otogarın bayram öncesi sakin olduğunu ifade eden Mahmut Aynur, "Şu ana kadar sakin bir dönem yaşıyoruz. Ara tatil 9 gün olmasına rağmen insanlar, ekonomik zorluklar nedeniyle yerlerinde kalmayı tercih ediyorlar. Otogarda pek hareketlilik yok, kimse seyahate çıkmıyor. Şu an için yolcu bulunmuyor ancak ilerleyen günlerde büyük bir yoğunluk bekliyoruz. Geçen seneyle kıyasladığımızda benzer bir durumla karşı karşıyayız. Otogar esnafı için işler, yolcu olmadığı zaman zorlaşıyor. Bu, talep ve arzın dengesini gösterir. Yolcu olduğunda işlerimiz düzelir, yolcu olmadığında ise işlerimiz zorlaşır. Bu durum, her sektör için geçerlidir" şeklinde konuştu.

"Otogar esnafı, yoğunluk olmadığında sıkıntı yaşar" Bayram sonrası sefer sayısında artış beklediğini dile getiren Reşat Kaya, "Şu anda bayram öncesi bir yoğunluk söz konusu değil. Oldukça sakin bir dönem yaşanıyor ancak bayramdan sonra hareketlilik başlayacak. Tatilin 9 gün olmasına rağmen yoğunluğun tatilden sonra başlayacağını düşünüyoruz. Her yıl benzer bir senaryoyla karşılaşıyoruz. Bayram öncesi genellikle yoğunluk yaşanmaz ancak bayramdan sonra işler hareketlenir. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi illerden dönüşlerde yoğunluk yaşanıyor. Otogar esnafı, yoğunluk olmadığında sıkıntılarla karşılaşıyor" şeklinde konuştu.

"Normalde ek seferler düzenlenirken şimdi normal seferler devam ediyor" Her bayram öncesi otobüs seferlerinde artış yaşandığını ancak bu bayram ek sefer düzenlemediklerini belirten Halil Tatlı, "Bayram yoğunluğu, önceki yıllara göre azalmış durumda. Ekonomik koşullar nedeniyle insanlar memleketlerine gidemiyorlar. Bugün tatilin ilk günü olmasına rağmen normal seferlere devam eden firmalar var ve boş koltuklar mevcut. Önceki yıllara göre yoğunluk azaldı. Terminalin durumu ortada, okullar tatil olmasına rağmen bütün araçlarda boş koltuklar bulunuyor. Normalde her firma, gideceği güzergaha ek sefer düzenlerdi ancak bu yıl böyle bir durum söz konusu değil. Bilet fiyatlarındaki yüzde 40'lık artış, otobüs seferlerinde ciddi bir düşüşe neden oldu. Her firma normalde 10-15 sefer düzenlerken, bayramlarda ek sefer düzenleyemiyoruz. Eski günleri arıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu yılki düşüşü beklemiyorduk" Bu yılki düşüşü beklemediklerini dile getiren Murat Çiftçi, "Gidişlerde herhangi bir yoğunluk gözlenmiyor ancak genellikle gelişlerde yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gelişlere ek seferler düzenliyoruz. Geçen sene işler iyi idi, umarım bu yıl daha da iyi olur. Bu yılki düşüşü beklemiyorduk. İstanbul, İzmir gibi illere giden otobüslerimizde yoğunluklar mevcut. Ek seferler, gelişler için açıldı" şeklinde konuştu.

"Bayram tatilinin son günlerinde yoğunluk bekliyoruz" Bayramın son günlerinde yoğunluk olacağını beklediklerini dile getiren Hüseyin Demir Parmak, "İşlerimiz yavaş yavaş açılıyor, umarım böyle devam eder. Bayram dönüşlerinde otobüsler dolu geliyor. Bayram tatilinin son günlerinde yoğunluk olacağını tahmin ediyoruz. Şimdiden biletlerini alanlar, sonrasında yer bulmakta zorlanmazlar. Ek servislerimiz de dolmaya başladı bile. Geçen sene durum iyiydi. Yaz aylarında işlerimiz genellikle daha iyi oluyor, kış aylarında ise bazen otobüsler çalışmıyor" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sadıkoğlu: Önümüzdeki dört yıl en önemli gündem, depremin yaralarını sarmak olmalı

2024-04-02 13:05 - Güncel

Eski muhtar ile yeni muhtar taraftarları kavga etti; 5 yaralı

2024-04-03 11:37 - Asayiş

Diyarbakır’da silahlı saldırı yasak aşk cinayeti çıktı

2024-04-01 15:29 - Diyarbakır

AK Partili belediye başkanının ilk icraatı turnikeleri kaldırmak oldu

2024-04-03 18:16 - Siyaset

LGS başvuru süresi uzatıldı

2024-04-01 13:55 - Eğitim

Diyarbakır'da bayramda ulaşım ücretsiz

2024-04-05 14:00 - Diyarbakır

Marmara ve Ege için toz taşınımı uyarısı

2024-04-02 07:06 - Güncel

13 milyonu aşkın seçmen sandığa gitmedi

2024-04-02 12:23 - Siyaset

Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

2024-04-05 14:05 - Güncel

Polisle DEM Partililer arasında gerginlik

2024-04-02 16:32 - Bölge

İlgili Haberler

Yıkımın Ardından Kurulan Merkezler Esnafı Ayakta Tuttu

14:31 - Bölge

Konutlar Yükseliyor Gözler Şimdi Konteyner Çarşılarında

12:36 - Bölge

Kentsel dönüşümle birlikte yeşil alanlar da artıyor

13:25 - Bölge

Malatya'da barajlar doldu taştı

10:39 - Bölge

Geceyi süsleyen ’Mavi Dolunay’ Van’da böyle görüntülendi

00:10 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır