?>

Şanlıurfa'da anız yangınına 14 milyon lira para cezası

Şanlıurfa'da son 2 haftada 206 kişi hakkında toplam 15 bin 715 dekar alanın anız yakma sonucunda zarar görmesi üzerine yaklaşık 14 milyon lira para cezası uygulandı.

Bölge - 2 yıl önce

Şanlıurfa'da da hasadı yapılmış olan ekin tarlalarında anız yakılması büyük sorun oluşturuyor. Toprağın içinde bulunan canlıların ve organizmaların ölümüne, toprağın verimsizleşmesine sebep olan anız yakılması yapılan bütün uyarılara rağmen maalesef çiftçilerimizin başvurmaya devam ettikleri gereksiz bir uygulama olarak çıkıyor.
Sadece anız yakılan tarlayla sınırlı kalmayıp komşu tarlalara sıçrayan, hatta ekili alanlar ve bu alanlarda bulunan tarım araç ve gereçleri ile yerleşim yerlerinin yanmasına sebep olan, böylelikle çiftçilerin can ve mal güvenliğini tehdit eden anız yakılması olaylarına karşı Şanlıurfa'da önlemler alınıyor.
Şanlıurfa Valiliği'nin talimatı doğrultusunda kolluk kuvvetleri tarafından bütün anız yakma olaylarına müdahale ediliyor ve tutanak düzenlenerek hem idari para cezası uygulanıyor hem de adli işlem başlatılıyor.
Vali Hasan Şıldak konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, anız yakılmasına kesinlikle göz yummadıklarını, çünkü tarımsal açıdan faydası olmayan bu davranışların başkalarının arazilerine, araç gereçlerine zarar verdiğini, birçok arazide ekinlerin yandığını, hatta yerleşim yerlerinin tehdit altında kaldığını, insanların yaralandığını, komşu illerde olduğu gibi hayatını kaybettiğini belirterek bütün çiftçiler ve vatandaşların yaz aylarının sıcağında tarım arazilerinin, meraların ve ormanlık alanların yangından korunması konusunda duyarlı olmalarını istedi. Her anız yakan hakkında mutlaka idari ve adli işlem yapıldığını söyleyen Vali Şıldak, yanan alanın büyüklüğüne göre yangına sebep olanlara para cezası uygulandığını ifade etti.
Son 2 haftada 206 kişi hakkında toplam 15 bin 715 dekar alanın anız yakma sonucunda zarar görmesi üzerine yaklaşık 14 milyon TL para cezası uygulandığını bildiren Şıldak, bu konuda kontrol ve denetimlerin aralıksız olarak süreceğini, anız yakanların cezasız bırakılmayacağını sözlerine ekledi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Türksat 6A’nın fırlatma tarihi belli oldu

2024-06-28 11:51 - Bilim ve Teknoloji

Amedspor'un Şehmus Özer Tesisleri Yenileniyor

2024-06-25 16:23 - Spor

Eski Diyarbakırspor Başkanı Ahmet Göksu Vefat Etti

2024-06-29 22:05 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Türkiye LGS birincisi

2024-06-28 15:56 - Diyarbakır

Ağrı'da 638 bin TL değerinde kaçak malzeme ele geçirildi

2024-06-27 11:24 - Asayiş

Kütahya’da otobüste uyuşturucuyla yakalanan yolcu tutuklandı

2024-07-01 12:06 - Asayiş

Diyarbakır'da Su Kuyusunda Zehirlenme

2024-06-30 21:44 - Diyarbakır

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor

2024-07-02 08:16 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidecek

2024-06-29 10:30 - Siyaset

Silvan'da Halim Alpaslan 6 Gündür Kayıp

2024-07-01 13:49 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Vali Taşyapan’dan Yüksekova mesaisi

09:48 - Bölge

Tescilli savat sanatı genç kuşaklara aktarılıyor

10:57 - Bölge

Kızılay'dan 8 Mart ziyareti

11:00 - Bölge

Mardin’de Kaçak Elektrik Zarara Yol Açtı!

10:46 - Bölge

Siirt ve Şırnak İçin Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı

13:26 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Otomobil Takla Attı: 1 Yaralı

13:04 - Diyarbakır

Diyarbakır’da ramazan denetimi

12:49 - Diyarbakır

Diyarbakır'da yağışlar bereket getirdi

12:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’da taksi ücretlerine zam

11:48 - Diyarbakır

Çüngüş’teki İtalyan Köyü Turizm İçin Gün Sayıyor

11:13 - Diyarbakır