?>

Şanlıurfa’da Hiperbarik oksijen tedavisi verilecek (Videolu)

Özel bir oksijen terapi tekniği olan Hiperbarik oksijen tedavisi Şanlıurfa'da verilmeye başlanılacak.

Sağlık - 3 yıl önce

Hiperbarik oksijen tedavisi özel bir oksijen terapisi tekniğidir. Bu tedavi yönteminde saf oksijen bulunan basıncı ayarlanmış özel odalarda hastalar solunum gerçekleştirirler. Hiperbarik odalar içerisindeki basınç normal hava basıncına göre 3-4 kat daha yoğun olarak ayarlanır. Oluşturulan basınç farkı sayesinde kişiler bu özel odalarda vücut dokularına daha fazla oksijen ulaştırabilir.
Hiperbarik oksijen tedavisi çeşitli yaraların iyileştirilmesinde, ciddi seyirli enfeksiyonlarda ya da vurgun gibi hava embolisine bağlı gerçekleşen olgularda oldukça etkili bir tedavi yöntemi olarak kullanılabilir.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Solmaz, hizmet başkanları ile birlikte Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulumu tamamlanan Hiperbarik Oksijen Tedavi merkezinde incelemelerde bulundu.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'Hiperbarik' ünitesinde bulunmaktayız. Bu ünitemiz daha önceki Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Gülüm bey’in katkılarıyla destekleriyle bu aşamaya kadar geldi. Şu an açılma aşamasına gelmiş durumdayız. Bakanlığımız tarafından ilimize bu hafta Su Altı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Dr. Özge yeşilgül ün ataması yapıldı. Yaklaşık 10-15 gün içerisinde Şanlıurfa ilimizde hiperbarik oksijen tedavisi uygulanmaya başlayacaktır. karbonmonoksit zehirlenmesi ve diyabetik yaraların tedavisi, görme kaybı ve ani işitme kaybı olan vatandaşlarımız bu hizmetten faydalanarak sağlıklarına kavuşacaklarını düşünüyoruz." dedi.
Su Altı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanlığına atanan Dr. Özge Yeşilgül ise Hiperbarik oksijen tedavisiyle ilgili bilgi verdi.
Yeşilgül, "Şanlıurfa da bir ilk gerçekleşecek. Hiperbarik oksijen tedavi merkezi hazırlık aşamasında sona yaklaşıyoruz. Artık hastalarımıza tedavi vermeye çok yakında başlamış olacağız. Ani görme kaybı, ani işitme kaybı, karbonmonoksit zehirlenmeleri onun dışında çoğunlukla hastalarımız diyabetik enfeksiyonları olanlardan oluşuyor. Bu hasta grubu rahatlıkla artık Hiperbarik oksijen tedavisi alabilecekler." diye konuştu. (İLKHA)

 

Haftanın Öne Çıkanları

’Ay Lav Yu’ filmi gerçek oldu (Videolu)

2023-06-07 10:09 - -

Elazığ’da hak sahipliği başvuru süreci yarın başlıyor

2023-06-05 13:30 - -

Diyarbakır’da 359’uncu aile oturma eylemine katıldı

2023-06-11 14:24 - Güncel

Mardin’de 22 bin parça tarihi eser ele geçirildi

2023-06-06 11:50 - Güncel

Şanlıurfa'da sigortasız işçi çalıştırma iddiaları yalanlandı

2023-06-09 10:01 - Güncel

Demirci ustaları: 35 derece sıcağın altında 15 litre su tüketiyoruz

2023-06-11 18:10 - -

Şırnak Üniversitesi’nde Erasmus bilgilendirme toplantısı yapıldı

2023-06-11 14:28 - Eğitim

Rektör Demir mezuniyet sergisine katıldı

2023-06-07 11:31 - -

Batı kesimlerde yerel kuvvetli yağış bekleniyor

2023-06-08 09:15 - -

Nijerya'da kaçırılan 18 yolcu kurtarıldı

2023-06-10 07:24 - Dünya

İlgili Haberler

SGK’dan ilaç ve tedavi düzenlemesi

11:11 - Sağlık

Siirt te 124 doktor atandı

09:51 - Sağlık

Anne ve kızı 14 yıl arayla yakalandıkları meme kanserini yendi

09:45 - Sağlık

Samsun Şehir Hastanesinde ağrısız ablasyon dönemi: Genel anestezi ile kalp ritim bozukluğuna başarılı müdahale

09:45 - Sağlık

LÖSEV’in denetim raporu açıklandı

15:17 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da hava bir anda döndü

15:59 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii’de sabah buluşması

15:29 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 35 yıldır sırtında taşıyor!

14:17 - Diyarbakır

Bismil’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yılı kutlandı

13:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Nargile içen kişi bayıldı

13:14 - Diyarbakır