?>

Tarihi Septimus Severus Köprüsü Çevresine Piknik Alanı Talebi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Atilla Sarıkaya, Gaziantep’in Araban ilçesinde bulunan tarihi Septimius Severus Köprüsü’nün çevresindeki alanı, piknik alanı olarak kazandırılmasını istedi.

Kültür Sanat - 3 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Atilla Sarıkaya, Gaziantep’in Araban ilçesinde bulunan tarihi Septimius Severus Köprüsü’nün çevresindeki alanı, piknik alanı olarak kazandırılmasını istedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Atilla Sarıkaya, Gaziantep’in Araban ilçesinde Sıtma Pınar kaynak suyu üzerinde bulunan ve bölgenin önemli tarihi ve kültürel varlıklarından olan Roma dönemine ait tarihi Septimius Severus Köprüsü’nün çevresindeki alanın, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi köprü çevresinde düzenleme çalışması başlatılarak aile piknik alanı yapılmasını talep etti.

Sarıkaya, ’’Araban ilçesi kırsal Gümüşpınar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve Sıtma Pınar çayı üzerindeki tarihi Septimius Severus Köprüsü sahipsiz kalmamalıdır. Çevre düzenlemesi ve bakım çalışmaları ivedilikle yapılmalıdır. Biz Bu Durumu Araban Belediye Meclisi’nde dile getirdiğimizde bu talebimize karşı , Sözde Araban Yetkilisi "Herhangi Bir Çalışma Yapmayacağını" ve Büyükşehir Belediyesinin yapması gerektiğini söylemiştir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Atilla Sarıkaya olarak bizzat çalışmaların yapılması için takipçisi olacağım’’ dedi.

Sarıkaya, ’’Bölgenin önemli tarihi mekanlarından olan Septimius Severus Köprüsü çevresinde düzenleme çalışması yapılarak aile piknik alanı yapılması için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den yardım bekliyoruz.Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, bölgenin önemli tarihi mekanlarından olan Roma döneminde kalan tarihi Septimus Severus Köprüsüne de sahip çıkacağına inancım sonsuzdur’’ şeklinde konuştu.

Tarihi Septimius Severus Köprüsü

Tarihi Septimius Severus Köprüsü (kırık köprü), Roma İmparatoru Septimius Severus zamanında Samsat’ta karargah kuran 4. Scythica Lejyonu tarafından yaptırıldı. Yapıda yer alan sütunlardan biri İmparator Septimius Severus’a, biri karısı Julia Domna’ya ve diğeri oğulları Geta ile Caracalla’ya adandı. Köprü, antik dönemlerde Dülük ve Zeugma’dan Samsat’a uzanan yol üzerinde önemli bir geçit olarak biliniyor. Kesme taş bloklardan inşa edilen köprünün uzunluğu 30 metre, yüksekliğiyse 8 metredir.
KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gençlerin Hava kalitesini izleyen akıllı göz projesi finale çıktı

2026-06-09 10:01 - Bilim ve Teknoloji

İletişim Başkanı Duran önemli mesajlar

2026-06-08 00:05 - Bilim ve Teknoloji

Sanal dünyada ‘sosyal’ temizlik

2026-06-02 12:44 - Bilim ve Teknoloji

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

2026-06-04 20:59 - Siyaset

Diyarbakır'da başvurular başladı

2026-06-08 15:54 - Diyarbakır

Garzan Çayı’nda can pazarı

2026-06-08 00:47 - Bölge

Vali Karakaya, Sütey Yaylası’nda doğa yürüyüşü yaptı

2026-06-08 00:21 - Bölge

6 Yeni Beldede Seçim Heyecanı

2026-06-02 12:02 - Siyaset

Nevruz İçin Tarihi Adım

2026-06-07 14:27 - Siyaset

Tarihi Septimus Severus Köprüsü Çevresine Piknik Alanı Talebi

2026-06-09 10:08 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Kayseri Kültür Yolu Festivali 7’den 70’e herkese hitap edecek

12:47 - Kültür Sanat

Türkü Akbayram babasının görüntüleriyle duygulandı

13:01 - Kültür Sanat

Şanlıurfa’nın kültürel zenginlikleri Azerbaycan’da tanıtılıyor

13:05 - Kültür Sanat

Sultan 2. Abdülhamid'in hayatı ve kişiliğinden etkilenen Alman kadın Müslüman oldu

16:25 - Kültür Sanat

Aydın’da minik kütüphane kaşifleri belgelerini aldı

10:37 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Lice Depremi’nin üzerinden 51 yıl geçti

15:57 - Diyarbakır

Hayvan Borsasında Sopalar Konuştu: Birbirlerine Acımadılar

15:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da sokak ortasında silahlı saldırı

14:57 - Diyarbakır

Sultan'ı katleden katil koca silahı nerede buldu

14:55 - Diyarbakır

Diyarbakır’da turistlerin şaşırdığı merdivenler

14:29 - Diyarbakır