?>

Sarımsak diyarının damak çatlatan lezzeti: Sarımsak kebabı

Gaziantep’in Araban ilçesinde yetişen ve ünü ülke sınırlarını aşan meşhur Araban sarımsağının yeşil firik hasadının başlamasıyla birlikte lezzetiyle herkesi büyülen sarımsak kebabı vatandaşlar tarafından tüketilmeye başlandı..

Kültür Sanat - 4 yıl önce

Gaziantep’in Araban ilçesinde yetişen ve ünü ülke sınırlarını aşan meşhur Araban sarımsağının yeşil firik hasadının başlamasıyla birlikte lezzetiyle herkesi büyülen sarımsak kebabı vatandaşlar tarafından tüketilmeye başlandı. Arabanlı vatandaşlar Araban sarımsağında yeşil firik hasadın başlamasıyla birlikte özledikleri lezzet olan sarımsak kebabına tekrardan kavuştu. Araban Ovasının bereketli topraklarında yetişen yeşil sarımsak, kıymayla buluşturularak sarımsak kebabına dönüşüyor. Mayıs ayı ortalarında başlayarak Haziran ayı sonuna kadar tüketilen sarımsak kebabına doğal antibiyotik özelliğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. “Sarımsak kebabı doğal antibiyotik” İlaç antibiyotikler yerine doğal antibiyotik olan sarımsak kebabı tüketilmesini öneren kebap ustası Mehmet Erarslan, taze Araban sarımsağı ile yapılan kebaba vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Sarımsak kebabının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini anlatan Eraslan, “Sarımsağın yeşil firik hasadının başlamasıyla birlikte sarımsak kebabı mangallardaki yerini almaya başladı. Araban sarımsağı ve kuzu kıyma ile yapılan sarımsak kebabı 20-25 dakika boyunca mangalda pişiyor. Ardından 15 dakika boyunca terletme işlemi dediğimiz aşamaya geçilir. Terletmeden sonra sarımsak macun gibi olur ve lezzeti ile herkesi büyüler’’ diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Doğalgaz dönüşüm işi yaptırılacaktır

2022-05-17 00:00 - -

Rektör Kızılay’dan ‘kendinizi iyi yetiştirin’ önerisi

2022-05-15 00:00 - Eğitim

Hukuk Fakültesi öğrencileri Denizli Adliyesi’nde uygulamalı eğitim görüyor

2022-05-18 00:00 - Eğitim

Elazığ’da genç çiftçilere sertifikaları verildi

2022-05-15 00:00 - Eğitim

Misi Yazıevi İspanyol yazarı ağırlıyor

2022-05-14 00:00 - Eğitim

SANKO Üniversitesi III. Beslenme ve Diyetetik Günleri

2022-05-15 00:00 - Sağlık

Üniversiteli gençlerle sosyal medya bağımlılığı konuşuldu

2022-05-18 00:00 - Eğitim

Kahtalı öğrenciler Türkiye şampiyonalarında dereceye girdi

2022-05-17 00:00 - Spor

Cami kubbesindeki leylek ile yavrusu ve yumurtaları Kars’a gönderildi

2022-05-15 00:00 - Kültür Sanat

Binlerce yıllık kadim kent Bitlis tarihiyle gün yüzüne çıkıyor

2022-05-13 00:00 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Mut Alahan Manastırı yerli ve yabancı turistlerin ilgi noktası oldu

10:12 - Kültür Sanat

Tokat Belediyesi’nden Üreten kadınlara destek

10:17 - Kültür Sanat

‘Hüseyin Nihal Atsız’a Vefa’ temasıyla düzenlenen şiir yarışmasının ödül töreni yapıldı

10:34 - Kültür Sanat

Yeşilçam’ın efsanesi çocukların oyun alanı oldu

10:49 - Kültür Sanat

Meslekleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya

10:11 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır