?>

Seçim Stratejisinde Önemli Dönemeç

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emin Gürses, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinden ittifak talebinde bulunduğunu açıkladı. Gürses, bu adımın seçim stratejileri açısından kritik bir öneme sahip olabileceğini belirtti.

Siyaset - 3 ay önce

Bayram tatilini memleketi Rize’de geçiren Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emin Gürses, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin seçimlerde ittifak kurma amacıyla kendilerine yaklaştığını duyurdu. Gürses, söz konusu gelişmenin, Zafer Partisi’nin seçim stratejilerinde dönüm noktası olabileceğini ifade etti.
Gürses, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın Zafer Partisi ile ittifak görüşmelerine başladığını belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerde ittifak kurmak için Zafer Partisi’ne adım atmaya başladı. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim” dedi. Gürses ayrıca MHP’nin anketlerde gösterilen oy oranlarının gerçeği yansıtmadığını ve Zafer Partisi’nin gerçek oy oranının yüzde 10-11 civarında olduğunu öne sürdü.

Erdoğan’ın Teklifinin İçeriği

Gürses, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifinin, Zafer Partisi’nin parlamenter sisteme olan yaklaşımıyla uyumlu olduğunu ifade etti. Gürses, “Tayyip Bey diyor ki, ‘Ben cumhurbaşkanlığında kalayım, ancak parlamenter sisteme geçelim. Başbakan ve bakanlar kurulu Meclis’ten seçilsin.’ Bu teklif, bizim parlamenter sisteme olan desteğimizle örtüşüyor” dedi.
Gürses, Erdoğan’ın bu adımı ile cumhurbaşkanlığı seçiminde güçlü bir konum elde etmeyi hedeflediğini aktarırken, teklifin Zafer Partisi açısından stratejik bir önem taşıdığını vurguladı.

Zafer Partisi’nin Seçim Stratejisi

Partisinin seçimlerdeki duruşunu da değerlendiren Gürses, Zafer Partisi’nin güçlü bir oy potansiyeline sahip olduğunu ve bu gücü göstermek için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Gürses, “Zafer Partisi’nin zaferi, yalnızca partimizin değil, milletimizin zaferidir. Amacımız, milletin iradesine saygı göstererek doğru bir yönetim biçimi oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.
Seçim öncesi böyle bir ittifak teklifinin Türkiye’nin siyasi haritasında dengeleri değiştirebileceği ve sonuçlar üzerinde etkili olabileceği belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde Erdoğan ile Zafer Partisi arasındaki görüşmelerin seyrinin netleşmesi bekleniyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Genç Model Üst Geçit Kazasında Hayatını Kaybetti

2025-08-20 14:15 - Asayiş

Başkan Sekmen’e Anjiyo Yapıldı

2025-08-20 14:21 - Asayiş

Aydın’ın Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan AK Partiye geçti

2025-08-15 11:28 - Siyaset

Yolsuzluk Soruşturmalarında Çifte Standart Endişesi: Son Ankette Dikkat Çeken Sonuçlar

2025-08-16 15:04 - Siyaset

Foça Eski Belediye Başkanının Oğlu Kerem Dirim Sazlıkta Ölü Bulundu

2025-08-17 13:00 - Asayiş

Aydın’daki Sürpriz Hamle Sonrası Belediye Başkan Transferleri Konuşuluyor

2025-08-19 14:48 - Siyaset

Ankette Türkiye Birinci Çıktı

2025-08-15 15:12 - Dünya

Aydın’da İstifaları Beraberinde Getirdi

2025-08-15 14:19 - Siyaset

Ukrayna’dan Rusya’ya Kritik Darbe: Olya Limanında İran’dan Gelen İHA Parçaları Taşınan Gemi Vuruldu

2025-08-16 14:47 - Dünya

Seçim Stratejisinde Önemli Dönemeç

2025-08-21 13:56 - Siyaset

İlgili Haberler

Başkan Şireci, Kemah Yücebelen yol genişletme çalışmalarını inceledi

06:43 - Siyaset

CHP’de “abi tavsiyesi” krizi: Gürsel Tekin’in mesajı Berkay Gezgin’i kızdırdı

11:52 - Siyaset

Erzincan’a yeni Kültür Merkezi Projesi hazır

08:48 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç, adliye temel atma töreni için Bayburt’ta

08:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye Sert Tepki Gösterdi: "Celladı Aynada Göreceksiniz"

20:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 15 Yaş Altı Sosyal Medya Kullanımı İçin Yeni Düzenleme Geliyor

16:36 - Diyarbakır

Osman Özköylü’nün Skandal Sözlerine Tepki Yağıyor

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 81 ilde elektrikte yeni dönem

15:24 - Diyarbakır

Dicle Nehri'nde Su Seviyesi Tarihi Dip Noktaya İndi

14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 112 Acil Sağlık Çalışanlarına Anlamlı Ziyaret

14:10 - Diyarbakır