?>

SGK'ya yapılandırma ödemeleri için son gün 31 Ağustos

Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcu olan işveren ve sigortalıların borçlarını yapılandırmalarıyla sağlanan avantajdan faydalanmaları için son 5 gün.

Ekonomi - 3 yıl önce

3 Ağustos'a kadar ödemesi gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyenlerin bu tutarları 31 Ağustos'a kadar geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri gerekiyor.
Borç yapılandırmasında peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi ilk olarak 31 Temmuz'a kadar uzatılmış, ancak sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesinden dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tahsilat sisteminde yaşanan yoğunluktan dolayı son günü 3 Ağustos olarak güncellemişti.
Kuruma olan borçlarını peşin ve taksitli ödeme seçeneğiyle yapılandıranlardan 3 Ağustos'a kadar ödemesi gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyenlerin kanundan yararlanması için bu tutarları 31 Ağustos'a kadar geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri gerekiyor.
SGK'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kuruma olan borçlarını peşin ve taksitli ödeme seçeneği ile yapılandıranlardan 3 Ağustos'a kadar ödemesi gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyenlerin bu tutarları 31 Ağustos'a kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri durumunda katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanmaları mümkün olacaktır" denildi.
Taksitle ödeme seçeneğini tercih eden ancak birinci ve ikinci taksit ödeme yükümlülüklerini yerine getiremeyen işverenlerin/sigortalıların bu kapsamda ödeme yapabilmeleri için iş yerlerinin/sigortalılar yönüyle de dosyalarının bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine/sosyal güvenlik merkezlerine müracaat ederek ödeme planlarını peşine dönüştürmeleri gerekiyor. 
Haftanın Öne Çıkanları

Psikolog Sayar: Çocuklarımızla iletişim kanallarını açık tutmalıyız - VİDEOLU

2023-08-21 16:12 - Sağlık

Yalanın İslam'daki hükmü nedir?

2023-08-22 17:03 - -

Tansiyon nedir ve belirtileri nelerdir?

2023-08-24 10:02 - Sağlık

YÖKDİL pazar günü yapılacak

2023-08-25 10:22 - Eğitim

473 parkıyla Şehitkamil farkını ortaya koyuyor

2023-08-20 17:09 - -

Prof. Dr. Uzbay: Sosyal medya ve internet neocehaletin temel etkileşim alanı haline geldi

2023-08-21 17:08 - -

KPSS sonuçları açıklandı

2023-08-25 10:13 - Eğitim

En acı hasat başladı - VİDEOLU

2023-08-21 09:49 - Güncel

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı atamaları Resmî Gazetede

2023-08-24 10:52 - Güncel

MEB'den okul kıyafetleri genelgesi

2023-08-23 10:23 - Eğitim

İlgili Haberler

BDDK’dan cep telefonu ve kredi kartı kararları

21:15 - Ekonomi

Vodafone Red’liler, yurt dışı ve yaz ayrıcalıklarıyla toplam 264 milyon TL tasarruf etti

11:07 - Ekonomi

Sinop’ta geleceğin bilinçli tüketicileri yetişiyor

13:16 - Ekonomi

Su tarlaya ulaştı, Emirler’de kiraz üretimi arttı

13:18 - Ekonomi

Bakan Bayraktar: Türkiye ile Almanya arasındaki ikili ticaret hacmi 50 milyar doları aştı

13:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da SOLOTÜRK rüzgârı

19:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da DTSO seçimi

16:08 - Diyarbakır

Mücahit Alakuş’a Hayırlı Olsun Ziyaretleri Sürüyor

15:53 - Diyarbakır

Çüngüş’te muhtarlar bir araya geldi

14:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sis etkili oldu

13:57 - Diyarbakır