?>

Sıcak Havadan Kaçanlar Girlevik’te Serinliyor

Ağustos sıcaklarından bunalan gurbetçiler, Erzincan’ın Çağlayan beldesindeki Girlevik Şelalesi’nde serinlemeyi tercih ediyor. Şelalede hafta sonları yoğunluk yaşanıyor.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Bölge - 2 yıl önce

Ağustos ayının kavurucu sıcaklarından kaçmak isteyen gurbetçiler, Erzincan'ın Çağlayan beldesindeki etkileyici Girlevik Şelalesi'nde serinliyor. Hafta sonlarında, yurt dışından gelen ziyaretçilerle birlikte şelalede yoğunluk artmış durumda.

Erzincan'ın Çağlayan beldesinde yer alan Girlevik Şelalesi, her mevsim sunduğu eşsiz manzaralarla dikkat çekiyor. Munzur Dağı eteklerinden gelen buz gibi suların 40 metreden döküldüğü şelale, doğal güzelliği ve serinletici havasıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kent merkezine 35 kilometre mesafede bulunan ve Munzur Dağı'nın Kalecik köyündeki 9 kaynak suyunun birleşmesiyle oluşan Girlevik Şelalesi, dört mevsim farklı güzellikler sunuyor. Ziyaretçiler, 40 metreden dökülen buz gibi suyun ve doğal çevrenin keyfini çıkarıyor.
Kışın büyük kısmı donan suyun oluşturduğu sarkıtlar, şelaleye etkileyici bir görünüm kazandırırken, yazın da ziyaretçilere eşsiz bir güzellik sunuyor. Doğanın tadını çıkaran yerli ve yabancı turistler, görsel şölen eşliğinde yürüyüş yaparak ve piknik yaparak vakitlerini değerlendirmekte. 
Girlevik Şelalesi'ni ziyaret eden vatandaşlar, “Şelale tamamen doğal ve harika bir ortam sunuyor. Erzincan'da burası mutlaka ziyaret edilmesi gereken, vazgeçilmez yerlerden biri. Doğallığını ve serinliğini koruduğu için ailece piknik yapmaya uygun. Herkesi Girlevik Şelalesi’ni görmeye davet ediyoruz,” şeklinde görüş belirttiler.
Girlevik Şelalesi, Erzincan çevresindeki iller kadar İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, İzmir, Diyarbakır, Adana ve yurtdışından gelen birçok turistin ilgisini çekiyor.
Haftanın Öne Çıkanları

X, Yeni "Beğenmeme" Butonunu Test Ediyor

2024-07-30 15:07 - Bilim ve Teknoloji

BTK, Instagram'a erişim engeli getirdi

2024-08-02 09:05 - Bilim ve Teknoloji

Çınar’da Dünyanın En Küçük Memelisi Görüntülendi

2024-07-31 14:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Etnik Çeşitliliği; Kültürel Mozaik

2024-08-02 11:41 - Diyarbakır

Yenişehir'de Silahlı Çatışma: 1 Ölü, 8 Yaralı

2024-07-30 11:10 - Diyarbakır

Amatör futbolcu, çocuklara kitap okuma tutkusunu futbolla aşılıyor

2024-07-30 11:50 - Bölge

İnşaatta Yüksekten Düşen İşçi Hayatını Kaybetti

2024-08-03 16:11 - Bölge

Diyarbakır'daki Sarı Saltuk Türbesi: Efsanelerle Dolu Bir Tarih Yolculuğu

2024-07-30 12:48 - Diyarbakır

Meclis tatile girdi

2024-07-31 06:19 - Siyaset

Diyarbakır’da Haniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı

2024-08-02 16:34 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Yıkımın Ardından Kurulan Merkezler Esnafı Ayakta Tuttu

14:31 - Bölge

Konutlar Yükseliyor Gözler Şimdi Konteyner Çarşılarında

12:36 - Bölge

Kentsel dönüşümle birlikte yeşil alanlar da artıyor

13:25 - Bölge

Malatya'da barajlar doldu taştı

10:39 - Bölge

Geceyi süsleyen ’Mavi Dolunay’ Van’da böyle görüntülendi

00:10 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır

Aldığı Sıfır Araç Kabusa Döndü

12:40 - Diyarbakır

Güneydoğu’nun Kapadokya’sı Keşfedilmeyi Bekliyor

12:31 - Diyarbakır