?>

Siirt’te müteahhitler sorunlarını masaya yatırdı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir araya gelen Siirtli müteahhitler, sorunlarını ele aldı.

Güncel - 1 yıl önce

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu, inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitlerle bir araya gelerek sektördeki sorunları dinledi. Toplantıda, artan inşaat maliyetleri, beton ve kalıp fiyatlarındaki yükseliş, işçi ücretlerindeki artış gibi konular ele alındı. Başkan Vekili Çalapkulu, müteahhitlerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, çözüm üretme noktasında Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek vereceklerini ifade etti. Çalapkulu, “Müteahhitlerimiz, Siirt’in ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli bir role sahiptir. Sorunlarınızı biliyoruz ve bu sorunların çözümü için sizlerle birlikte çalışmaya hazırız” dedi.
Toplantıda, müteahhitlerin sektör içindeki zorlukları dile getirmesi ve dayanışma içinde hareket etme gerekliliği vurgulandı. Söz alan müteahhitler, inşaat sektöründe artan maliyetlerin kendilerini zor durumda bıraktığını belirtti. Müteahhitler, beton ve kalıp fiyatlarındaki artışların denetlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Betoncular birleşmiş, kalıpçılar birleşmiş. Asgari ücret arttığında bu maliyetler direkt bize yansıyor. Türkiye’nin en pahalı betonunu alıyoruz. Artık biz de birlik olmalıyız" ifadelerini kullandı.
Müteahhitler, betonculara veya kalıpçılara karşı olmadıklarını, ancak sektör içindeki diyalogun artırılması gerektiğini kaydetti. Birlikte hareket ederek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüşmek ve sorunlara kalıcı çözümler bulmak istediklerini vurguladı.
Haftanın Öne Çıkanları

Soğuk Havalarda Diyarbakır’ın vazgeçilmezi: Ispanak

2024-12-15 15:34 - Diyarbakır

Şanlıurfa’da "Milli Teknoloji Hamlesi" programı gerçekleştirildi

2024-12-19 12:10 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'da önümüzdeki 5 gün hava nasıl olacak?

2024-12-15 02:42 - Diyarbakır

Yerli Malı Haftası Nedir ve Neden Kutlanır?

2024-12-16 19:27 - Güncel

Kurtalan Ekspresi'nde sefer saatleri değişti!

2024-12-21 00:47 - Diyarbakır

Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkeye döndü

2024-12-20 10:18 - Güncel

15 Yaşındaki Melina Aran Sağ Salim bulundu

2024-12-19 19:58 - Diyarbakır

Kaybolan vatandaşı bulmak için çalışma başlatıldı

2024-12-20 20:06 - Asayiş

Diyarbakır'da kar yağışı başlayacak mı? İşte cevabı

2024-12-21 00:40 - Diyarbakır

Dicle İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde Görev Değişikliği

2024-12-16 17:56 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Jandarma KADES uygulamasını tanıttı

09:49 - Güncel

ERÜ öğrencileri iftar bereketini paylaştı

09:50 - Güncel

Öznur Tugay’dan kadınlar için güvenli yaşam vurgusu

09:50 - Güncel

Başkan Sandıkçı: Milli ve manevi duyguları güçlü nesiller yetiştirmek

09:52 - Güncel

Denizli'de deprem

00:35 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da yağışlar bereket getirdi

12:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’da taksi ücretlerine zam

11:48 - Diyarbakır

Çüngüş’teki İtalyan Köyü Turizm İçin Gün Sayıyor

11:13 - Diyarbakır

Dicle Elektrik Diyarbakır’ın Tarihi Mirasına Işık Tutuyor

10:58 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Askıda Döner uygulaması

10:18 - Diyarbakır