?>

Silivri Belediyesi, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde deprem tatbikatı gerçekleştirdi

Güncel - 1 yıl önce

Silivri Belediyesi, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin yıl dönümünde, deprem tatbikatı gerçekleştirdi. 7.5 büyüklüğünde bir deprem senaryosu üzerinden Silivri’nin afet müdahale kapasitesi test edildi.
Silivri Belediyesi, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin yıl dönümünde, benzer acıların tekrar yaşanmaması adına afetlere karşı hazırlık çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu çerçevede Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde geniş çaplı bir tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikata Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, ilçe kamu kurumlarının idari amirleri ve afet müdahale ekipleri katılım sağladı. Tatbikat kapsamında, Adalar merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem senaryosu üzerinden Silivri’nin afet müdahale kapasitesi test edildi.
Afet yönetimi ve enkazda arama-kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi
Tatbikatın ilk aşamasında, Silivri Belediye Afet Koordinasyon Merkezi’nde afet yönetimi senaryosu uygulandı ve kriz yönetimi süreçleri test edildi. Afet anında kurumların koordinasyon içinde hareket edebilmesi ve kriz yönetiminin etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla gerçekleştirilen tatbikatta, muhtemel iletişim kesintilerine karşı ilçeye kazandırılan bağımsız haberleşme altyapısının işleyişi de değerlendirildi.
Tatbikatın ikinci aşamasında ise, arama kurtarma ekipleri, Silivri Belediyesi SAK (Silivri Arama Kurtarma) ekipleri tarafından hazırlanan enkaz alanında arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Ekipler, enkaz altında kalan depremzedeleri kurtarma, tahliye ve ilk müdahale süreçlerini uygulamalı olarak deneyimledi.
"Silivri’yi afetlere karşı daha dirençli hale getiriyoruz"
Afetlere karşı hazırlıklı olmanın hayati önem taşıdığını vurgulayan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde yapılan bu tatbikatın, yaşanan acıları unutmamak ve benzer felaketlere karşı daha dirençli bir kent oluşturmak adına büyük bir adım olduğunu belirtti. Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen tatbikatın, muhtemel bir afet durumunda ekiplerin koordinasyonunu ve müdahale kapasitesini test etme açısından kritik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Başkan Balcıoğlu, uygulamalı tatbikatın da ekiplerin sahada göstereceği refleksleri güçlendirdiğini söyledi. Silivri’nin afetlere karşı daha güçlü bir yapı oluşturması için kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çeken Balcıoğlu, belediyenin bu konuda çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini belirtti.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Tehlikeli Parmak Boyası Toplatılıyor!

2025-01-30 13:56 - Diyarbakır

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’dan ’popüler yanlış figürlerin peşinden gitmeyin’ uyarısı

2025-02-04 14:32 - Güncel

Diyarbakır'da Şehir Hastanesi’nin Kaba İnşaatı Tamamlanmak Üzere

2025-01-29 11:15 - Diyarbakır

Salihlili 4 judocu Ümit Milli takımına seçildi

2025-02-04 14:47 - Spor

Erdek’te gece saatlerinde dam yangını paniğe neden oldu

2025-02-04 13:08 - Asayiş

Cinayetten müebbet hapis cezası ile aranıyordu, yakalandı

2025-02-03 19:37 - Asayiş

Jandarmadan çığ bölgesi ihlali ve kask takmamaya ceza

2025-02-03 15:08 - Asayiş

Siirt’te virajı alamayan araç devrildi

2025-02-01 14:17 - Asayiş

Cinayet suçundan hükümlü şahıs, rutin kontrolde yakalandı

2025-02-04 15:17 - Asayiş

Dereye uçan otomobilin sürücüsü yaralandı

2025-02-04 09:53 - Asayiş

İlgili Haberler

İkinci El Otomobil Düzenlemesi Uzatıldı

12:30 - Güncel

Van semalarında görsel şölen

00:40 - Güncel

Yarım ay, kızıl ve beyaz tonlarıyla hayran bıraktı

01:38 - Güncel

Babalar Günü’nde duygulandıran görüntüler

09:42 - Güncel

Çıralı Obruk Gölü son yağışlara rağmen su tutmadı

09:22 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır 639 Spor Kulübü Yaz Futbol Okulunu Açtı

13:08 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Çınar İlçesinde Trafik Kazası

11:44 - Diyarbakır

Hilal Ay ve Venüs aynı karede 

11:40 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Çocuklarla Buluştu

10:39 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamından Jandarma Personeline Başarı Belgesi

10:27 - Diyarbakır