?>

Sorgun Belediyesinin düzenlediği ’4.Kitap Günleri’ başladı

Kültür Sanat - 7 ay önce

Sorgun Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kitap Günleri’nin açılışı, protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sorgun Belediyesi Kitap Günleri, tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın katılımıyla görkemli bir açılışla başladı. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Sorgun Şakir Efendi Meydanı’nda gerçekleşti. Yediden yetmişe pek çok kitapseverin akın ettiği Kitap Günleri 9-18 Mayıs tarihleri arasında ziyarete açık olacak.
"İç Anadolu’nun en büyük fuarını yapıyoruz"
Açılışta konuşma yapan Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, "Sorgun’da Kitap Günleri geleneksel hale geldi. Her yıl Mayıs ayında yapıyoruz ve vatandaşlarımızın büyük ilgisiyle karşılaşıyoruz. Sorgun ölçeğindeki bir ilçenin İç Anadolu’nun en büyük kitap fuarını yapıyor olması, civar illerden buraya ziyaretçilerin geliyor olması bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bizim kültür noktasındaki etkinliklerimiz her yıl devam edecek. 36 stant, 77 yayınevinden oluşuyor. Geçen yıl 55-60 bin civarında katılımcı olmuştu. Bu yıl inşallah bu sayının daha da üstünde ziyaretçi bekliyoruz. Sorgun’a hayırlı olsun. İç Anadolu’ya hayırlı olsun" dedi.
Kitap Günleri’nin ilk konuğu olan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Yozgat’ın tarih sürecini değerlendirdiği ve güncel konulara değindiği konuşmasını yaptı. Ortaylı’nın söyleşisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Fuar ziyaretçilerinden Nur Şimşek, "Yozgat merkezden fuara geldim. İnternette görerek haberdar oldum. İlber Ortaylı’yı görmeye geldim. Fuar gayet güzel. Bir sürü kitaplar var. Fiyatları uygun buldum" ifadelerini kullandı.
Vasfiye Yüksel ise, "Kitap fuarı ilçemize yenilik katıyor. Kültürümüzün gelişmesini, insanlarımızın bilinçlenmesini, kültürel açıdan Sorgun’un daha pozitif olmasını sağlıyor. Başka şehirlerden gelmek isteyen olursa ulaşımı kolay, ilçemiz samimi ve sıcak insanlardan oluşur. Misafirperver olacaklarını biliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da mermer ocağı gerginliği

2025-05-04 11:17 - Diyarbakır

Burası Karadeniz değil, Güneydoğu’nun saklı cenneti

2025-05-05 00:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın közde yükselen lezzeti

2025-05-08 00:19 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Cevat Yıldız elli yaşında üniversiteye başladı, şimdi de Zazaca kitap yazıyor

2025-05-10 00:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’da teknolojiye değil güvene dayalı emlakçılık!

2025-05-06 00:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da bu köye şortla girmek yasak!

2025-05-06 00:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Yöresel Lezzetleri Market Raflarında Yerini Aldı

2025-05-09 00:17 - Diyarbakır

Hevsel Bahçeleri’nde Şifa Kaynağı Ispanak

2025-05-06 00:18 - Diyarbakır

Gözler o programda: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç canlı yayında konuşacak

2025-05-06 00:33 - Spor

Simit tezgâhında vefa: Tiktok fenomeninden Sırrı Süreyya Önder’e hayır

2025-05-06 00:17 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Papa’dan sonra İznik’e turizim müjdesi

10:58 - Kültür Sanat

Batman’da Gömek Yaylası’nda yeraltında cami bulundu

09:12 - Kültür Sanat

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği’nde yeni dönem çalışmaları başladı

09:12 - Kültür Sanat

Muğla’da gençler sanat atölyelerinde yeteneklerini keşfediyor

09:57 - Kültür Sanat

Çameli Belediyesi, Türkiye’yi İtalya’da düzenlenen Cittaslow etkinliğinde temsil etti

11:13 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır