?>

Sur'da yollar aydınlatıldı

Diyarbakır’da Keçi Burçları’ndan TOKİ konutlarına kadar uzanan yol hattında uzun süredir eksikliği hissedilen aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Vatandaşlar teşekkür etti.

Diyarbakır - 3 ay önce

Diyarbakır’da Keçi Burçları’ndan TOKİ konutlarına kadar uzanan yol hattında uzun süredir eksikliği hissedilen aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Bölge sakinleri, özellikle kavşak ve okul çevresinde yaşanan güvenlik risklerinin giderildiğini belirterek yetkili kuruma teşekkür etti.
Vatandaşlar, söz konusu güzergâhta daha önce hiçbir ışıklandırma bulunmadığını ve bu durumun hem sürücüler hem de öğrenciler açısından ciddi tehlike oluşturduğunu ifade etti.

Kavşakta görüş mesafesi sorunu yaşanıyordu

Keçi Burçları ile TOKİ arasındaki yol üzerinde bulunan kavşakta, gece saatlerinde görüş mesafesinin oldukça düştüğü belirtildi. Bölge halkı, “Kavşaktan aynı anda gelen iki araç birbirini göremiyor, bu da kazalara davetiye çıkarıyordu.” diyerek yaşanan riski dile getirdi.
Yeni yerleşim alanlarının oluştuğu, boş arazilerin bulunduğu ve trafiğin her geçen gün arttığı bölgede, altyapı eksikliklerinin önemli bir sorun haline geldiği kaydedildi.

Okul çevresinde güvenlik endişesi

Vatandaşlar, yol üzerinde bir okul bulunduğunu ve öğrencilerin sabah erken saatlerde ile akşam saatlerinde karanlıkta yürümek zorunda kaldığını belirtti. Özellikle ışıklandırmanın yetersiz olduğu dönemlerde başıboş köpeklerin bölgede yoğun şekilde görülmesinin aileleri endişelendirdiği aktarıldı.
Bölge sakinleri konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:“Keçi Burçları’ndan TOKİ’ye kadar giden yolda ışıklandırma yoktu. O kısımda kavşak ve okul var. Işığın olmaması gerçekten büyük bir sorundu. Şu anda yetkili kurum tarafından ışıklandırma yapıldı ve gayet memnunuz. Çocukların okul yolu olan bir yer aydınlatılarak güvenli hale getirildi.”

Bölgeye değer katan çalışma

Yeni yapılan aydınlatma çalışmasıyla birlikte hem sürücü güvenliğinin arttığı hem de öğrencilerin daha güvenli bir ortamda ulaşım sağlayabildiği ifade edildi. Vatandaşlar, özellikle yeni yapılaşmanın hız kazandığı bölgelerde benzer altyapı çalışmalarının sürdürülmesini talep etti.
Diyarbakır’da Keçi Burçları ile TOKİ konutları arasındaki yolun aydınlatılması, mahalle sakinleri tarafından “gecikmiş ama yerinde bir hizmet” olarak değerlendirildi.
Haftanın Öne Çıkanları

MİT İsrail'e casusluk yaptığı gerekçesiyle Serkan Çiçek'i gözaltına aldı!

2026-02-28 16:18 - Asayiş

TRT Diyarbakır Televizyonu’nun kurucularındandı!

2026-02-26 11:52 - Asayiş

Kafede 17 yaşındaki çocuğu bıçaklandılar

2026-03-01 11:28 - Asayiş

AK Parti Kayapınar’dan anlamlı ziyaret

2026-03-03 02:37 - Diyarbakır

İstanbul'da bir binada patlama meydana geldi

2026-02-25 14:56 - Asayiş

7.1 büyüklüğünde deprem!

2026-02-24 15:32 - Dünya

İran, İsrail’i yıkabilecek füzeleri neden kullanmıyor

2026-03-02 15:20 - Dünya

Çin ve İran Arasında Kritik Temas

2026-03-02 19:54 - Dünya

3. Dünya Savaşı Kapıda mı? Rusya’dan Kritik Uyarı

2026-03-02 22:12 - Dünya

Emekli promosyonunda rekor! İşte en yüksek promosyon ödeyen bankalar

2026-02-28 16:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır