?>

Susa Şehitleri mezarları başında anılacak

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı kırsal Susa (Yolaç) mahallesinde 1992 yılında PKK tarafından katledilen 10 cami yareni, Susa-Der organizasyonunda pazar günü saat 17.00'de mezarları başında düzenlenen programla yad edilecek.

Diyarbakır - 2 yıl önce

26 Haziran 1992 yılında Silvan ilçesine bağlı kırsal Susa (Yolaç) mahalle camiine baskın yapan PKK, mahalle sakinlerini kurşuna dizerek 10 Müslümanı şehid etti.
Her yıl olduğu gibi bu sene de şehadetleri yıl dönümü münasebetiyle Susa Şehitliğinde bir dizi programlar yapılması planlanıyor.
Yarın saat 17.00'de Susa Mahallesinde yapılacak anma programına ilişkin duyuru paylaşan Susa-Der, tüm Diyarbakır halkını programa davet etti.
PKK katliamlarıyla dolu olan 1990'lı yıllarda Silvan'ın Susa Mahallesinde Müslümanlar Camide şehid edilirken takvimlerin aynı günü gösterdiği 26 Haziran 1992 günü Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Tepeköy kırsal mahallede, yola döşenen mayının patlaması sonucu 4 mazlum katledilmişti.
O dönemlerde yaşanan zulüm ve vahşeti aktaran Şehidler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, Susa ve Tepe Köy katliamları hakkında bilgi verirken PKK zihniyetinin Kürt halkına kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediğinin altını çizdi.

Bölgede PKK'nin İslami duruşun önüne geçme çabalarına ve yıldırma politikalarına boyun eğmeyen Müslüman halkın, kurşuna dizilerek şehit edildiğini hatırlatan Çelik, Müslümanların İslami yaşantılarından taviz vermedikleri sürece her çağda başlarına bu tür musibetlerin gelebileceğini ve bununla gurur duyduklarını ifade etti. 

"Mürted Örgüte boyun eğmedikleri için 10 Müslüman kurşuna dizildi" PKK'ya boyun eğmedikleri için bölge Müslümanlarının PKK tarafından kurşuna dizilerek şehit edildiklerini söyleyen Çelik, "Halkımızın da malumu olduğu üzere 1990'lı yıllar ülkemiz ve bölgemiz için çok karanlık yıllardı. Mürted örgüt bu bölgede hakimiyeti ele geçirmiş, onlara boyun eğmeyen Müslümanlara karşı çok şiddetli bir yıldırma politikası gerçekleştiriyorlardı. Bu minvalde Silvan'a bağlı Susa köyünde de Müslümanlar yatsı namazında camideyken, Susa köyünün camisine saldırıyorlar. Sırf onlara boyun eğmeyip, dediklerini yapmadıkları ve propagandalarına alet olmayışlarıyla beraber dik durdukları için askeri üniformaları giyerek oradaki 10 aziz Müslümanı kurşuna dizerek şehit ettiler." diye konuştu.

"PKK, Müslümanları dağa kaçırıp israil'in bile yapmadığı vahşetle katledip şehit etti"
Susa katliamıyla birlikte aynı tarihte PKK'nin işlemiş olduğu Tepe köyünde yaşanan katliama da vurgu yapan Çelik, Şu ifadelere yer verdi:
"Ayrıyeten Tepe köyünde de yola mayın döşeyerek 4 Müslümanın şehit olmasına sebep oluyorlar. O zamanlar mürted örgüt PKK bölgede 'Benden başka hâkim yok, bu bölgenin hâkimi benim' diyordu. Dindar kesimde bunu kabul etmediği için onları yıldırma, şehit etme hatta bir kısım Müslümanları dağa kaçırıp israil'in bile yapmadığı vahşetlerle katledip şehit ettiler. Müslümanlar olarak bizler bu katliamlara, işkencelere yabancı değiliz."
Müslümanların İslam'a olan bağlılıklarının beraberinde imtihanları getirebileceğini ve bu imtihanların gurur kaynağı olarak görüldüğünü vurgulayarak İslami mücadelelerinin İslam düşmanlarına karşı devam edeceği yönünde konuşan Çelik, "Müslümanlar dik durdukları sürece Tevhid dinine, Allah'ın birliğine bağlı ve Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Vesselem'in sünnetine tabi olduğu müddetçe böylesi kan emiciler hep çıkagelmiştir. Biz Allah'a ve Resulüne olan bağlılığımızdan ötürü başımıza gelen musibetlere sabrediyor ve bundan dolayı gurur duyuyoruz. Ama er ya da geç Müslüman olan Kürt halkımız mürted örgütün onların kurtarıcısı olmadığını aksine onların dünya ve ahiretlerini ifsad eden şer odağı olduğunu öğrenecektir biz bu kanaatteyiz. Çalışmalarımız ve mücadelemiz bu uğurdadır." açıklamalarına yer verdi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Asan: Yapay Zekanın güvenirliği endişe verebilir

2024-06-22 14:45 - Bilim ve Teknoloji

Casus yazılımın hedefi Filistin!

2024-06-24 14:35 - Bilim ve Teknoloji

Dolandırıcılar, şifrelerin neredeyse yarısını bir dakikadan kısa sürede kırabiliyor

2024-06-24 11:35 - Bilim ve Teknoloji

Türksat 6A’nın fırlatma tarihi belli oldu

2024-06-28 11:51 - Bilim ve Teknoloji

Mardin’de Hakim ve Cumhuriyet Başsavcısı değişti

2024-06-29 08:33 - Güncel

Diyarbakır Kemikli Kebap: Geleneksel Lezzetin İzinde

2024-06-23 14:56 - Diyarbakır

İki kardeş arasında çıkan kavgada 1 kişi ağır yaralandı

2024-06-29 01:31 - Asayiş

YSK, illerin milletvekili sayılarını yeniden belirledi

2024-06-27 08:16 - Siyaset

Mardin’de uçak ambulans 4 aylık Solin bebek için havalandı

2024-06-28 13:55 - Sağlık

Yürürken beliniz ağrıyorsa dikkat!

2024-06-25 14:30 - Sağlık

İlgili Haberler

Diyarbakır’da polis denetiminde yakalandı

17:17 - Diyarbakır

Silvan'da 2 milyon 350 bin dekar arazi suyla buluşacak

16:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da veresiye defterine mizahi önlem

15:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kaldırım tepkisi

13:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Sıcaktan Bunalanlar Selman’a Akın Ediyor

13:23 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da polis denetiminde yakalandı

17:17 - Diyarbakır

Silvan'da 2 milyon 350 bin dekar arazi suyla buluşacak

16:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da veresiye defterine mizahi önlem

15:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kaldırım tepkisi

13:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Sıcaktan Bunalanlar Selman’a Akın Ediyor

13:23 - Diyarbakır