?>

Tarihi Cami'de Ramazan Boyunca Mukabele Geleneği Devam Ediyor

Diyarbakır Ulu Cami’de Ramazan boyunca devam eden mukabele geleneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ve manevi atmosfer içinde gerçekleştiriliyor. Cemaat, Kur’an-ı Kerim’i hem okuyarak hem de dinleyerek bu kutsal ayı ihya ediyor.

Diyarbakır - 1 yıl önce

İslam aleminin 5. Harem-i Şerif’i olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami'de, Ramazan ayı boyunca mukabele geleneği büyük bir coşku içinde yaşatılmaya devam ediyor. Müslümanlar arasında derin bir manevi anlam taşıyan ve Peygamber Efendimiz'in zamanından beri sürdürülen bu gelenek, her yıl olduğu gibi, bu yıl da Ulu Cami'de yoğun bir katılımla gerçekleştiriliyor.
Ramazan boyunca, sabah namazı sonrası başlayan mukabele programları, cemaatin büyük ilgisiyle devam ediyor. Ulu Cami, şehrin en büyük ve tarihi camilerinden biri olarak, Kur’an-ı Kerim’in baştan sona okunarak dinlendiği bu geleneğe ev sahipliği yapıyor. Camide oluşan manevi atmosfer, katılımcılara, kutsal kitabın ayetlerini hem okuyarak hem de dinleyerek ihya etme fırsatı sunuyor.
Ulu Cami İmamı Yağmur, mukabele geleneğinin önemine değinerek, "Mukabele sadece Kur’an okumakla sınırlı değil. Zaman zaman bazı ayetlere anlam vererek ve tefsir ederek cemaatimizin Kur’an bilgilerini artırmak için çaba sarf ediyoruz. Kur’an, müminin bir kılavuzudur ve hayatımızı ona göre şekillendirmeliyiz" dedi. Yağmur, ayrıca Ulu Cami’de üç vakit mukabele geleneğinin sürdüğünü, bunun da Diyarbakır’daki camilerde ve İslam dünyasında yaygın bir gelenek haline geldiğini belirtti.
Camiye gelen vatandaşlar da, bu manevi atmosferden memnuniyetlerini dile getirdi. Hasan Alak adlı bir vatandaş, "Ramazan-ı Şerif’in mübarek olması dileğiyle her yıl Ulu Cami'ye gelerek mukabeleyi dinliyoruz. Hocamızdan Allah razı olsun, hem Arapça hem de Türkçe mealini dinletiyorlar. Çok memnunuz, inşallah bu güzel geleneği her yıl devam ettiririz" şeklinde konuştu.
Ramazan boyunca devam eden mukabele, hem İslam dünyasındaki hem de Diyarbakır’daki camilerde derin bir manevi anlam taşıyor ve bu kadim geleneğin yaşatılmaya devam etmesi, cami cemaatine huzur veriyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Vefat Haberi: Muhlis Karabulut Hayata Veda Etti

2025-03-04 20:23 - Diyarbakır

Diyarbakır Barosu Avukatı Fırat Akleyin Gençleri Uyardı

2025-03-11 10:40 - Diyarbakır

Trabzonspor'un Diyarbakırlı Yıldızı Arda Öztürk Milli Takımda!

2025-03-09 10:56 - Diyarbakır

Türk Dünyası Ocakları’nda Şok Ayrılık!

2025-03-07 17:14 - Diyarbakır

Diyarbakır'da kadın polis ve jandarmalardan jest

2025-03-08 13:10 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hava nasıl olacak!

2025-03-10 12:07 - Diyarbakır

Ergani’de Mezar Kazısında Mozaik Tabakası Ortaya Çıktı

2025-03-09 15:10 - Diyarbakır

Bu Yıl Ramazan Neden 29 Gün Sürecek?

2025-03-07 16:49 - Diyarbakır

Bismilli Mevlüt Karakoyun Antalya’da Hayatını Kaybetti

2025-03-04 21:41 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Güneşin Batışı ve Ay-Yıldız Parlaklığı Göz Kamaştırdı

2025-03-09 14:58 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır Çınar'da feci kaza

15:58 - Diyarbakır

Çocuklarda Kusma ve İshal Alarmı! Uzmandan Ailelere Kritik Uyarılar

15:24 - Diyarbakır

Çermik’te Koro Festivali Coşkusu: Öğrenciler ve Öğretmenler Ayakta Alkışlandı

15:15 - Diyarbakır

Rahmi Koç’un Sözlerine Bir Tepki de Serkan Genç’ten

11:36 - Diyarbakır

Rahmi Koç’un Sözlerine Diyarbakır’dan Sert Tepki

11:30 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çınar'da feci kaza

15:58 - Diyarbakır

Çocuklarda Kusma ve İshal Alarmı! Uzmandan Ailelere Kritik Uyarılar

15:24 - Diyarbakır

Çermik’te Koro Festivali Coşkusu: Öğrenciler ve Öğretmenler Ayakta Alkışlandı

15:15 - Diyarbakır

Rahmi Koç’tan Özür Mesajı

11:58 - Güncel

Rahmi Koç’a Soruşturma Şoku

11:49 - Güncel