?>

Tarihi Peynirciler Çarşısı esnafı kovboy kapı istiyor

Van’da Tarihi Peynirciler Çarşısı esnafı, soğuk hava nedeniyle müşterilerin rağbet göstermediğini ifade ederek, camdan kovboy kapısı yapılmasını istediler..

Kültür Sanat - 5 yıl önce

Van’da Tarihi Peynirciler Çarşısı esnafı, soğuk hava nedeniyle müşterilerin rağbet göstermediğini ifade ederek, camdan kovboy kapısı yapılmasını istediler. 2019 yılında yenilenen Tarihi Peynirciler Çarşısı esnafı, kapıların sürekli açık olmasından dolayı soğuk hava sirkülasyonun yoğun olduğunu ifade ederek, bu nedenle müşterilerin fazla rağbet göstermediğini söylediler. Ana, güney ve kuzey olmak üzere üç çarşıdan oluşan Tarihi Peynirciler Çarşısının iki yıl önce güzel bir görünüme kavuşturulduğunu dile getiren esnaf, yetkililerden kapıların değiştirilmesini talep etti. Yaşanan sıkıntıyla ilgili açıklamada bulunan Peynirciler Çarşısı yöneticilerinden Hasan Kayhan, “Bizler Peynirciler Çarşısı esnafı olarak, öncelikle bu güzel yeri kazandıran herkese teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir yer oldu. Ancak bazı eksikliklerimiz hala var. Bizler bu minvalde bu eksiklikleri dile getirmek durumundayız. Burada tahta kapılardan dolayı güvenlik sıkıntımız var. Biz otomatik kepenk istiyoruz. Daha sonra da soğuğu önlemek için camdan kovboy kapılarının yapılmasını istiyoruz. Çünkü çarşımıza gidebilecek en uygun kapı çeşidi, kovboy kapısıdır. Öne arkaya doğru açılıp tekrar kapanabilir olmalı. Bu nedenle yetkililerden bu sıkıntımızın giderilmesini talep ediyoruz” dedi. Soğuktan dolayı müşterilerin pek rağbet göstermediğini aktaran Kayhan, “Ana çarşı, kuzey ve güney çarşısı olmak üzere 7 kapımız var. Buralardan gelen soğuk havalardan dolayı müşteriler talep göstermiyor. Kış aylarında işlerimizin olması için öncellikle burayı ısıtmamız lazım” ifadelerini kullandı. Peynirciler Çarşısında toplam 55 işletmenin olduğunu da sözlerine ekleyen Kayhan, pandemi nedeniyle 9 tanesinin kapandığını belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Ümitler ve Yıldızlar Türkiye Kuraş Şampiyonasında büyük başarı

2021-12-07 00:00 - Spor

Şırnak’ta 10 turizm rotası belirlendi

2021-12-02 00:00 - Kültür Sanat

Bağlar Belediyespor, liderle berabere kaldı

2021-12-05 00:00 - Spor

Korona virüsle mücadelede ilaç hamlesi: Faz- 2 çalışması tamamlandı

2021-12-02 00:00 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, iki ülke ilişkilerini geliştirecek adı

2021-12-01 00:00 - Güncel

Genel cerrahi operasyonlarında “Robotik Cerrahi”

2021-12-01 00:00 - Sağlık

Liv Hospital’den 10 engelliye tekerlekli sandalye

2021-12-06 00:00 - Sağlık

Zerzevan Kalesi’nde 1600 yıllık flüt ve özel anahtar bulundu

2021-12-02 00:00 - Kültür Sanat

Elazığ’da çiftçiye 68 bin 500 adet badem fidanı dağıtıldı

2021-12-07 00:00 - Güncel

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Galatasaray’ın rakibi Denizlispor oldu.

2021-12-03 00:00 - Spor

İlgili Haberler

Merkezefendi’de halk oyunları kurs kayıtları başladı

10:28 - Kültür Sanat

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak

10:16 - Kültür Sanat

"Ankara’da deniz mi vardı?" sözü gerçek oldu: 66 milyon yıllık fosil bulundu

10:17 - Kültür Sanat

Tuzla 3’üncü Mercan Caz Günleri coşkusu Ezginin Günlüğü’yle sona erdi: "Tuzla’da sanat, yeşil ve eğlence var"

10:27 - Kültür Sanat

Kutnu kumaşının küçük parçaları geri dönüşümle hediyelik eşyaya dönüşüyor

10:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yıkımın Ortasında Eğitimi Sürdürme Mücadelesi

20:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın enerji talepleri Bakan Bayraktar’a taşındı

17:21 - Diyarbakır

TEKNOFEST 2026’nın teknoloji finalleri Diyarbakır’da başladı

16:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hafif ticari araç refüje çarpıp yan yattı: 1 yaralı

15:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kahve zarflarına Osmanlı dokunuşu

15:52 - Diyarbakır