?>

Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Sergisi Turgutlu’da açıldı

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraflar Manisa’nın Turgutlu ilçesinde sergilenerek vatandaşların beğenisine sunuldu.
Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki bir alışveriş merkezinde gerçekleşen fotoğraf sergisinin açılışına; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Musa Çallı, İşletme Müdürü Mehmet Cabir Öndeş, teknik personeller ve vatandaşlar katıldı.
Yarışmaya ve sergiye ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından tarımın, ormanın, toprağın, suyun vs. önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesini; tarımsal gelişmeler ile tarım, orman, doğa, çevre ve insan ilişkilerinin estetik ve öznel bakış açılarıyla arşivlerde yerini almasını sağlamak amacıyla 2009 yılından bu yana ’Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’ düzenlenmektedir. ’Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’ 2024 yılında uluslararası boyuta taşınarak 14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması (UTOİFY) adıyla icra edildi. 9 Eylül 2024’te başvuruları sona eren yarışma 6 farklı kategoride gerçekleştirildi. Yarışmacılar; tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, çoban, köylü ve köy yaşamına dair faaliyetleri konu alan fotoğraflarla yarışmaya katıldılar. Yarışmaya toplam bin 988 katılımcı 8 bin 776 eserle katıldı. Seçici kurul tarafından 13 eser ödüle layık bulunurken 120 eser de sergilenmek üzere seçildi. Ayrıca bir eser de Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından ’Bakan Özel Ödülü’ne layık görüldü. Sergimizde, Türkiye’nin birçok yöresinden çekilmiş olan bu fotoğraflarda, herkes kendinden bir şeyler bulabilecektir. Fotoğraflarda, tarım ve insan ilişkisi çok güzel anlatılmaktadır. Başta bu fotoğrafları çekmek için emek harcayan yarışmacılarımız olmak üzere, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Manisalı fotoğraf severleri ve üreticilerimizi sergimizi görmeye bekliyoruz” dedi.
Sergi açılışının gerçekleşmesinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar fotoğrafları tek tek inceledi. Program sonunda katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yapay Zeka ve Biyoteknoloji Birleşiyor

2025-01-26 14:33 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'ın Kültürel Mirası: Delilo ve Halay

2025-01-26 16:04 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın 2023 Nüfusu: İlçe İlçe Güncel Veriler

2025-01-26 13:36 - Diyarbakır

Tarihi Ön Gözlü Köprü, Hafta Sonu Yoğunluğu Yaşıyor

2025-01-26 12:18 - Diyarbakır

İtfaiye erleri yangın anında izlenecek adımları tek tek anlattı

2025-01-27 18:02 - Eğitim

Diyarbakır, Depremdeki Riskli Bölgelerde Nerede Yer Alıyor?

2025-01-26 13:42 - Diyarbakır

Sarıgöl’de tütün alımlarına başlandı

2025-01-26 18:28 - Ekonomi

Diyarbakır'da Kar hasreti ne zaman bitecek!

2025-01-23 14:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Çekçek Arabaları Geçim Kaynağı Oldu

2025-01-27 13:43 - Diyarbakır

Diyarbakır'da cadde ortasında silahlı saldırı:1 Ölü

2025-01-23 15:44 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Ramazan sahnesinde Alp Arslan rüzgarı

11:30 - Kültür Sanat

Koza Han’da masalar geri döndü, vatandaş yeniden tarihle buluştu

09:52 - Kültür Sanat

"Orman Koruyucuları" hem eğlendirdi hem öğretti

10:29 - Kültür Sanat

Uçakta Sıcak Lahmacun Dönemi Başladı

12:10 - Kültür Sanat

Öğrenciler marşla girdi, mehterle karşılandı

00:57 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Çermik’te Okullarda Deprem Tatbikatı

19:40 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Seyir Halindeki Tır Alevlere Teslim Oldu

19:36 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Modern Bağcılığın Geliştirilmesi Projesi

16:41 - Diyarbakır

Jandarma KADES uygulaması tanıtıldı

15:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da vatandaşlardan özel halk minibüslerine tepki

15:16 - Diyarbakır