?>

Tarsus Doğa Parkı, yarı yıl tatilinde çocukları ağırlıyor

Kültür Sanat - 2 yıl önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Tarsus Doğa Parkı, her tatil döneminde olduğu gibi bu sömestr tatilinde de binlerce çocuk ve ailesini ağırlıyor. Ara tatil nedeniyle ziyaretçi sayısında ciddi artış yaşanan parkta günlük ziyaretçi sayısı bazen 4 bini buluyor.
Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğüne bağlı Tarsus Doğa Parkı, her tatil döneminde olduğu gibi bu sömestr tatilinde de binlerce çocuk ve ailesinin uğrak noktası oldu. Tarsus’ta Berdan Barajı mesire bölgesinde bulunan ve bünyesinde barındırdığı 130’un üzerinde tür hayvanla ilgi odağı olan doğa parkı, çocukların güzel havada neşeli vakit geçirdikleri mekanların başında geliyor. Mersin kent genelinden olduğu kadar, farklı illerden, hatta yurt dışından gelenlerin de merakla gezdikleri Tarsus Doğa Parkı’nda, 15 günlük ara tatil nedeniyle ziyaretçi sayısında ciddi artış yaşandı.
"Günlük ziyaretçi sayısı bazen 4 bini buluyor"
Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Şeyda Esin Ekmen, hayvanat bahçesinin, her yarıyıl tatilinde çok fazla misafire hizmet verdiğini ifade ederek, "Özellikle bu dönemler çok yoğun oluyor. Çocuklar tatilde oldukları için, zaman geçirebilecekleri yeşil alan ve hayvan çeşitliliğinin bol olduğu yerleri tercih ediyorlar. Biz de onları ağırlamaktan memnunuz" dedi.
Tatilin ilk 10 günü hayvanat bahçesini yaklaşık olarak 27 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Ekmen, "Bu dönemde günlük ziyaretçi sayısı bazen 4 bini buluyor. Sadece Mersin’den değil, çevre illerden gelenler de oluyor. Mesela Gaziantep’te de hayvanat bahçesi olmasına rağmen, vatandaşlarımız burayı da merak edip ziyaret ediyorlar" diye konuştu.
"Ekran başından ayrılıp buraya gelmek büyük bir avantaj"
Ailesiyle birlikte Tarsus Doğa Parkı’na gelen Hira Nur Süngürer, keyifli anlar yaşadığını belirterek, "Görmediğimiz hayvanları gördük" dedi.
Ekin Ceren Erdevir de teknolojiden uzak, doğal bir ortama gelmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Burası çok güzel bir yer. Teknolojik gelişmeler hayatımızı çok değiştirdi. Ekran başından ayrılıp buraya gelmek büyük bir avantaj" diye konuştu.
Tabletten uzak kalarak parkta güzel vakit geçirdiğini kaydeden Yiğit Turhan ise zamanın çok hızlı geçtiğini ifade ederek, herkese parkı gezmelerini tavsiye etti.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Tarihi Ön Gözlü Köprü, Hafta Sonu Yoğunluğu Yaşıyor

2025-01-26 12:18 - Diyarbakır

Yeşilay’da Mehmet Suat Arvas güven tazeledi

2025-01-27 11:42 - Güncel

Diyarbakır'ın Kültürel Mirası: Delilo ve Halay

2025-01-26 16:04 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Şehir Hastanesi’nin Kaba İnşaatı Tamamlanmak Üzere

2025-01-29 11:15 - Diyarbakır

Diyarbakır, Depremdeki Riskli Bölgelerde Nerede Yer Alıyor?

2025-01-26 13:42 - Diyarbakır

Yapay Zeka ve Biyoteknoloji Birleşiyor

2025-01-26 14:33 - Bilim ve Teknoloji

Seçer: "Mersin 2026 yılında 3 ayrı katlı kavşağa kavuşacak"

2025-01-26 12:52 - Güncel

Hobi olarak başladı geçim kaynağı oldu

2025-02-01 10:42 - Ekonomi

Diyarbakır’ın 2023 Nüfusu: İlçe İlçe Güncel Veriler

2025-01-26 13:36 - Diyarbakır

Mazıdağı Fosfat Spor’da üçüncü teknik direktör değişikliği

2025-01-25 14:07 - Spor

İlgili Haberler

Merkezefendi’de halk oyunları kurs kayıtları başladı

10:28 - Kültür Sanat

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak

10:16 - Kültür Sanat

"Ankara’da deniz mi vardı?" sözü gerçek oldu: 66 milyon yıllık fosil bulundu

10:17 - Kültür Sanat

Tuzla 3’üncü Mercan Caz Günleri coşkusu Ezginin Günlüğü’yle sona erdi: "Tuzla’da sanat, yeşil ve eğlence var"

10:27 - Kültür Sanat

Kutnu kumaşının küçük parçaları geri dönüşümle hediyelik eşyaya dönüşüyor

10:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Sur’da kahvehanede oyun oynarken bayıldı

17:38 - Diyarbakır

Diyarbakır’da araçtan 56 kilo toz esrar çıktı

16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tıp dünyasını buluşturacak kongre için geri sayım başladı

16:13 - Diyarbakır

Gençler projeleriyle geleceğe hazırlanıyor

15:23 - Diyarbakır

Dicle’de mercimek üreticisine yüzde 75 hibe desteği

15:11 - Diyarbakır