?>

TBMM Kadına Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu ünlü TV sunucusu Zahide Yetiş’i dinledi

Siyaset - 1 yıl önce

TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu, ünlü televizyon sunucusu Zahide Yetiş’i dinledi. Yetiş’in "Bazen kadınlar da şiddet uyguluyor" şeklindeki sözlerine tepki gösteren bazı milletvekilleri komisyon salonunu terk etti.
TBMM Kadına Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Hulki Cevizoğlu başkanlığında 16. kez toplandı. Komisyon, ünlü televizyon sunucusu Zahide Yetiş’i dinledi. Komisyonda Yetiş’in yanı sıra Televizyon İzleme Araştırmaları (TİAK) Anonim Şirketi ve Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) temsilcileri sunum yaptı. Sunum öncesi konuşan Milletvekili Cevizoğlu, "Bugünkü toplantımızda komisyonumuzun araştırma alanıyla ilgili medya temsilcisi yetkililerinden bilgi alacağız. Bütün dünyada bir olgu olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir olgu olan kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık konusunda, ’Kaynakları nedir?’, ’Bu kaynakları besleyen yan unsurlar var mıdır?’ bugüne kadarki 15 toplantıda medyanın rolüne değinildi. Medya bu tür yayınları yapmazsa şiddet azalır şeklinde bir kanı oluştu. Varsayalım ki bugün medya yok. Şiddet sıfırlanacak mı? Şiddetin artmasında medyanın rolü varsa yüzde kaçtır? Bunu bilmemiz gerekiyor. Kadına karşı şiddet konusunda medyanın bu durumu doğru ele alıp almadığını tartıştık. Bugün yetkililerden, konunun pratiğini gerçekleştirenlerden dinleyeceğiz" dedi.
Cevizoğlu, konuşmasının ardından Zahide Yetiş’e söz verdi.
Yetiş’in sözlerine tepki gösteren bazı vekiller salonu terk etti
Zahide Yetiş, "Burada herkesin annesi var. O annenin bir babası var, bir oğlu var, bir kardeşi var, bir kocası var sonrasında. Bazılarını seçebiliyor, bazılarını seçemiyoruz. Babamızı seçemiyoruz, kardeşlerimizi değil. Evladımızı da değil belki ama eşimizi seçebiliyoruz. En çok kadınlar kimden şiddet görüyor? Baba, evlat en acısı belki. Şiddet ama sadece buna kadına yönelik şiddet desek bile bazen kadınlar da bunu yapıyor" ifadelerini kullandı.
Yetiş’in "Bazen kadınlar da şiddet uyguluyor" sözlerine tepki gösteren DEM Partili milletvekilleri salonu terk etti. DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen de eleştirilerde bulunarak toplantıdan çıktı. Zahide Yetiş, "Niye gittiğinizi anlamadım ama" diyerek teşekkür etti ve konuşmasına devam etti.

CHP milletvekilleri ise toplantıya katılmadı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’ndan huzurevine anlamlı ziyaret

2025-02-07 11:07 - Güncel

Diyarbakır’ın 1960’taki Hali Ortaya Çıktı!

2025-02-11 10:36 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Haftalık Hava Durumu Değişkenlik Gösteriyor

2025-02-09 15:39 - Diyarbakır

Acarkent köyünün bataklık ve fay hattı üzerine kurulduğu iddiası

2025-02-08 09:28 - Güncel

O ilimizde toplu taşımaya dev zam

2025-02-10 15:51 - Bölge

Kapan ailesinin mutlu günü

2025-02-11 11:23 - Diyarbakır

900 rakımlı kar altındaki köyde yaşama mücadelesi

2025-02-08 16:38 - Güncel

Bismil Pamuk Çayı'nda inceleme

2025-02-06 14:21 - Diyarbakır

Yolaltı Ticaret MTAL Bowling Takımı, Türkiye Finallerinde 3. Oldu

2025-02-09 15:03 - Diyarbakır

"Denizin Kıyıları" isimli fotoğraf sergisi

2025-02-08 09:53 - Güncel

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı kabul

23:13 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AK Parti’ye ziyaret

17:15 - Siyaset

Miniklere bisiklet hediyesi

14:03 - Siyaset

Bakan Göktaş: "Bizim görevimiz hain darbe girişimini yapanların bir daha teşebbüs etmemesini sağlamak"

14:08 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Ukraynalı mevkidaşı Sibiha ile görüştü

10:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

Şehit Aileleri ve Gazilerden Diyarbakır Emniyet Müdürü Gökduman’a Anlamlı Ziyaret

21:22 - Diyarbakır

Uzmanından kritik uyarı: Ergenlik, doğru yönlendirilirse yaşam boyu başarıya dönüşebilir

15:50 - Diyarbakır

Dijital Dönüşüm Matbaacılığı Bitirmedi

15:47 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Cuma Geleneği Yaşatılıyor

14:33 - Diyarbakır

Diyarbakır'dan Reklam Düzenlemesine Destek

13:17 - Diyarbakır