?>

Tekirdağ’da hamsi ve mıhlama festivali başladı

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Tekirdağ’da Karadeniz Mahallesi’nde bu yıl ilki düzenlenen hamsi ve mıhlama festivalinde 5 ton hamsi, yarım ton mıhlama dağıtılacak.
Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde düzenlenen festival, kış aylarında da şehrin canlılığını artırmayı hedefliyor. Festival boyunca 5 ton hamsi ve yarım ton mıhlama ikram edilecek. Ayrıca Karadeniz yöresine özgü müzikler, halk oyunları ve çeşitli etkinliklerle ziyaretçilere Karadeniz havası yaşatılıyor. Festivalde konserler, geleneksel oyunlar ve kültürel sergiler de yer alıyor.
Festival hakkında konuşan Dernek Başkanı Muharrem Akyüz, "Hamsi ve mıhlama festivalimiz başladı. Cuma, cumartesi ve pazar günleri sürecek. Bugün konserlerimiz var, yarın saat 13.00-15.00 arasında mıhlama ikramımız olacak. Pazar günü ise hamsi dağıtacağız" diyerek herkesi festivale davet etti.
Metin Tayyar ise festivalin gelenekselleşmesini amaçladıklarını belirterek, "Memleketi buraya taşımaya çalışıyoruz. Kültürümüzü burada yaşatmayı hedefliyoruz. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz hamsi festivalini, gelecek yıllarda daha da geliştirerek sürdüreceğiz" dedi.
İsmail Kandemir de festivalin Tekirdağ ile Karadenizliler arasında güçlü bir bağ oluşturduğunu vurgulayarak, "Buraya gelenler eğlence ve kültür bulacak. Tekirdağ Süleymanpaşa’da hizmet etmeye çalışıyoruz. Karadenizliler olarak Tekirdağlılarla neredeyse kardeş şehir olduk. Festivalimizde hamsi ve mıhlama var. Herkesin keyif almasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Festival, üç gün boyunca konserler ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'ın Kültürel Mirası: Delilo ve Halay

2025-01-26 16:04 - Diyarbakır

Yapay Zeka ve Biyoteknoloji Birleşiyor

2025-01-26 14:33 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır’ın 2023 Nüfusu: İlçe İlçe Güncel Veriler

2025-01-26 13:36 - Diyarbakır

Tarihi Ön Gözlü Köprü, Hafta Sonu Yoğunluğu Yaşıyor

2025-01-26 12:18 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Şehir Hastanesi’nin Kaba İnşaatı Tamamlanmak Üzere

2025-01-29 11:15 - Diyarbakır

Diyarbakır, Depremdeki Riskli Bölgelerde Nerede Yer Alıyor?

2025-01-26 13:42 - Diyarbakır

İtfaiye erleri yangın anında izlenecek adımları tek tek anlattı

2025-01-27 18:02 - Eğitim

Sarıgöl’de tütün alımlarına başlandı

2025-01-26 18:28 - Ekonomi

Diyarbakır’da Çekçek Arabaları Geçim Kaynağı Oldu

2025-01-27 13:43 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Hasta ziyaret Saatleri değişti

2025-01-28 13:28 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Etin Ustasından Pişirme Tavsiyesi

11:55 - Kültür Sanat

Dünyaca ünlü DJ Mahmut Orhan köyünde konser verdi

10:57 - Kültür Sanat

Gün batımı ve manevi atmosfer 

15:45 - Kültür Sanat

Aşil ve Thetis’in yer aldığı Amisos Mozaiği Samsun Müzesinde sergileniyor

09:28 - Kültür Sanat

Annemin Müstakbel Kocası Çaycuma’da seyirciyle buluştu

10:54 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır