?>

TOGG’un yeni SUV modelinin ismi belli oldu: T8X

Türkiye’nin otomobili TOGG’un yeni SUV modelinin ismi belli oldu. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, sedan modelinin ardından yeni B-SUV modeli T8X için çalışmaların başladığını söyledi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Türkiye’nin otomobili TOGG’un yeni SUV modelinin ismi belli oldu. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, sedan modelinin ardından yeni B-SUV modeli T8X için çalışmaların başladığını söyledi.
Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Karakaş, 2021 yılı Mayıs ayında TOGG Europe GmbH’yı kurduklarını hatırlatarak, “2024 sonu itibarıyla Avrupa’da yavaş yavaş yer almak üzere faaliyetlerimize devam ediyoruz. T10X’in Avrupa’daki ön satışlarına bu sene sonunda başlayıp, 2025 takviminde teslimata başlamak hedefindeyiz. Yurt dışı stratejimiz pazar dinamiklerine uygun şekilde güncelleniyor. İskandinav ülkelerinden başlamak niyetindeydik. Bu planımızı güncelledik. Çünkü sektör çok hızlı gelişiyor ve Çinli markalar çok hızlı bir şekilde her yere yayılıyor. Dolayısıyla özellikle Avrupa’nın en büyük pazarı olan Almanya, Fransa, İtalya üçgeni tamamıyla dolmadan biz daha yolun başındayken o pazarlarda var olma kararı aldık” dedi.

2023 hedefi 18 saatte satıldı

Karakaş, ilk modeli satışa sunduklarında rekor bir talep gördüklerini ifade ederek, “18 saatte 2023 yılındaki üretmeyi planladığımız bütün araçları sattık. İlk 8 saatte 2022 yılında satılan tüm elektrikli otomobillerin sayısından daha fazlasını satıldı. Siparişlerin yüzde 80’den fazlası en donanımlı versiyon için geldi ve biz 2023 Nisan ayından yılın sonuna dek ilk 20 binin teslimatını yaptık. Dünyada, Avrupa’da, Amerika’da, Çinli şirketler arasında, ilk üretim yılında 20 bin adet üretmiş ve satmış başka bir şirket bildiğimiz kadarıyla yok. O açıdan hem ülkemiz için hem de hepimiz için iyi bir başarı, iyi bir başlangıç daha doğrusu. Bundan sonra da arkasını getirmek için de gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.
Karakaş, açıklamasında, bu başarının yeni modellerle devam edeceğini belirterek ikinci ve üçüncü modeller hakkında ön bilgi verdi. Ocak ayında T10F’yi sergilediklerini dile getiren Karakaş, “Sergilemeden bir sene önce bu modelin çalışmalarını yaptık. Şimdi aynı şekilde T10F’nin sonrasının da çalışmalarını yapıyoruz. Şimdi sırada B segmentindeki SUV modelimizin çalışması var. Seneye bu vakitler T10F’nin satışları başladıktan bir müddet sonra da T8X’i de göstermeye hazır hâle gelebiliriz” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Uraloğlu: 330 bin siber saldırı tespit edildi

2024-04-13 13:35 - Bilim ve Teknoloji

Tehlikesi gerçek, Zekası yapay: SimSimi Robotu!

2024-04-16 13:20 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde 12 yeni daire başkanı ve 2 yeni genel sekreter

2024-04-16 12:24 - Diyarbakır

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş, Diyarbakır sakinlerini uyardı: 4 İlçede Elektrik Kesintisi!

2024-04-15 13:30 - Diyarbakır

Ara tatil sonrası ilk ders zili bugün çaldı

2024-04-15 07:57 - Eğitim

Dicle Üniversitesinden Milli takıma antrenör!

2024-04-15 11:19 - Diyarbakır

Aile hekiminin Bitcoin nedeniyle intihar ettiği ortaya çıktı

2024-04-15 11:12 - Diyarbakır

Beypazarı sodası apar topar kaldırıldı!

2024-04-16 12:50 - Dünya

Diyarbakır'da iki otomobil çarpıştı: 12 yaralı

2024-04-16 07:22 - Diyarbakır

Siirt'e onlarca köy yoluna ulaşım sağlayan yol çöktü

2024-04-13 16:57 - Bölge

İlgili Haberler

Motorinde Büyük İndirim Kapıda

12:30 - Ekonomi

Gram Altın Fiyatlarındaki Düşüş Yatırımcıyı Beklemeye Aldı

10:36 - Ekonomi

Ekili alanlarda kontroller gerçekleştirildi

09:54 - Ekonomi

Cevdet Yılmaz: MKE ve BAYKAR yatırımları Samsun’a yeni bir boyut kazandıracak

13:12 - Ekonomi

AOSB’de futbol şöleni finalle taçlandı

11:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

1 Temmuz’da Her Şey Değişiyor

16:40 - Diyarbakır

Jandarma’dan Vali Zorluoğlu’na Anlamlı Ziyaret

16:18 - Diyarbakır

Ağır Yaralanan Yaya Hayatını Kaybetti

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kültür ve Sanat Gecesi

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Oğlaklar İçin Seferberlik

14:46 - Diyarbakır